16.4 C
Athens

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 1-2: Αγρινιώτικη «κηδεία» στο ΟΑΚΑ! (vid)

Απίστευτη ανατροπή του Παναιτωλικού μέσα στο ΟΑΚΑ, που πήρε μεγάλη νίκη με το τρομερό γκολ του Μεντόσα - Τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία ενός έδρας ματς για την ΑΕΚ, σημάδια κατάρρευσης για την Ένωση μετά το «διπλό» του Ολυμπιακού

«Αυτοκτονία» και δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα για την ΑΕΚ μετά από εκείνη απέναντι στον ΟΦΗ! Ο Παναιτωλικός με δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών, έφερε τούμπα το ματς με την Ένωση (1-2) στο ΟΑΚΑ και δείχνει βαριά άρρωστη αμυντικά.

Όποιον αντίπαλο κι αν έχει απέναντι της – ειδικά μετά το ματς με τον Ολυμπιακό – η Ένωση μοιάζει καταρρακωμένη αμυντικά και χωρίς τρόπο να διατηρήσει εύκολα το προβάδισμα της αφού από τη θέση του αμυντικού χαφ και πίσω η κατάσταση θυμίζει τραγωδία. Η ορμή του πρώτου μέρους (μετά τα πρώτα 30′) μετουσιώθηκε σε γκολ σε μια από τις ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες των γηπεδούχων που προέκυψαν από μια ατομική ενέργεια.

 

H AEK προηγήθηκε κόντρα στον Παναιτωλικό χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, σε μια φάση που όλη η αγρινιώτικη άμυνα ήταν δίχως λόγο πολύ ψηλά και χωρίς σωστές αποστάσεις.

Ο Ιρανός φορ της Ένωσης έφυγε στην κόντρα μόνος του από τα αριστερά, έβαλε πλάτη τον Βργκοτς, στη συνέχεια του έκανε την ντρίμπλα μέσα στην περιοχή και τελείωσε όμορφα με πλασέ για το 1-0 του πρώτου μέρους.

 

Η Ένωση είδε την αναμέτρηση να πηγαίνει ακριβώς εκεί που θέλει και ήθελε απλώς ένα δεύτερο γκολ για να καθαρίσει το ματς και να μην μπει σε μπελάδες, αλλά δεν το έκανε. Στο 48′ ο Τζαβέλλας με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Λιβάι Γκαρσία υποχρέωσε σε μεγάλη επέμβαση τον Μελίσσα. Η είσοδος του Τσούμπερ δεν άλλαξε κάτι επιθετικά για την Ένωση που για ανεξήγητο λόγο έπαιζε πολύ ψηλά και στο 79′ το πλήρωσε.

Από το κλέψιμο στον Μάνταλο και με την άμυνα της ΑΕΚ όλη πάνω (!) από τη μεσαία γραμμή, ο Μεντόσα άνοιξε κάθετα στον φρέσκο Καρέλη που έφυγε πίσω από το κέντρο και βγήκε τετ α τετ, πλασάροντας εύστοχα για το 1-1.

 

Κι αντί η ΑΕΚ να βρει εκείνη το γκολ της νίκης, το βρήκε ο Παναιτωλικός με την ψυχολογία στα ύψη. Ο MVP Χαβιέρ Μεντόσα κράτησε την μπάλα ανάμεσα σε δύο παίκτες και έπιασε ένα απίστευτο σουτ που κατέληξε στο δεξί παράθυρο του Τσιντώτα, ο οποίος ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Τι άλλαξε ως το φινάλε; Απολύτως τίποτα. Η ΑΕΚ προχώρησε σε μακρινά σουτ της απελπισίας και οι Αγρινιώτες έφυγαν με το τρίποντο από το ΟΑΚΑ και μάλιστα με ανατροπή!

 

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2

Σκόρερ: 44′ Ανσαριφάρντ / 78′ Καρέλης, 84′ Μεντόσα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Γκάμαρης

Κίτρινες: Σιμόες / Μεντόσα

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Τσιντώτας, Σβάρνας (80′ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (87′ Κοσίδης), Λε Ταλέκ (80′ Σάκχοφ), Μάνταλος, Άμραμπατ (87′ Γέβτιτς), Γκαρσία (65′ Τσούμπερ), Ανσαριφάρντ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Μελίσσας, Χουχούμης, Λιούι, Βργκοτς, Κορνέλιους, Φλόρες, Αντούνες, Μπαρμπόσα (70′ Μόρσεϊ), Ντουάρτε (85′ Μαλής), Μεντόσα (85′ Τσιγγάρας), Βέργος (70′ Καρέλης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς