21.7 C
Athens

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1: Το προβάδισμα του έκανε κακό… (vids)

Το εξ αναβολής ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ έληξε δίχως νικητή (1-1).

Οι Ερυθρόλευκοι διατήρησαν την απόσταση τους από την Ένωση, ενώ οι δύο ομάδες έχασαν από μία μοναδική ευκαιρία η καθεμία προκειμένου να πάρουν το τρίποντο. Ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ δεν βοήθησε σίγουρα να δούμε καλό ποδόσφαιρο.

Το πρώτο μέρος είχε ελάχιστες καλές στιγμές. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Ζοσέ Σα με τις εκπληκτικές εκτελέσεις κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία, την ώρα που ο Ολυμπιακός άγγιξε το 0-1 με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί, αλλά ο Τσιντώτας επενέβη σωτήρια.

 

Οι αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς (Τιάγκο Σίλβα και Μασούρας εκτός, Φορτούνης και Καμαρά εντός) έκαναν τον Ολυμπιακό πιο γρήγορο και ασφαλώς του έδωσαν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει την μπάλα στο αντίπαλο μισό με πιο απειλητική διάθεση.

Στο 55′ οι Ερυθρόλευκοι δικαιώθηκαν με ένα εκπληκτικό γκολ. Ο Φορτούνης έδωσε από τα δεξιά στον Μπουχαλάκη, εκείνος άνοιξε αριστερά στο αφύλαχτο Βρουσάι που με τέλειο πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ.

Μάλιστα, στην αρχή το «χτύπημα» ήταν εις βάρος του Ολυμπιακού, αφού ο βοηθός σήκωσε – με σιγουριά κιόλας – το σημαιάκι του στο ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ γκολ του ταλαντούχου εξτρέμ. Ο οποίος, καλυπτόταν τουλάχιστον για ένα μέτρο από την άμυνα της ΑΕΚ.

ΤΟ 0-1 ΤΟΥ ΒΡΟΥΣΑΙ

 

Ο Μάσιμο Καρέρα έβλεπε την ΑΕΚ να μην μπορεί να απειλήσει, παρότι ο Ολυμπιακός της έδωσε μέτρα. Ό,τι απειλή έφτιαξε ήταν από τα κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία.

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε σε ένα από αυτά. Στο 80′ ο νεαρός μεσοεπιθετικός εκτέλεσε στην καρδιά της άμυνας, η μπάλα κατέληξε στο πρώτο δοκάρι, εκεί όπου ο Σιμόες με κεφαλιά νίκησε τον Ζοσέ Σα (που δεν υπολόγισε σωστά τη φάση) για το 1-1.

ΤΟ 1-1 ΤΟΥ ΣΙΜΟΕΣ

 

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο 2-1 με τον Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός από το ύψος του πέναλτι έπειτα από το γύρισμα του Γκαρσία έστειλε την μπάλα άουτ στο 90′.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός είδε τον Τσιντώτα – στο πρώτο κόρνερ των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος – να αποκρούει ενστικτωδώς την κεφαλιά του Εμβιλά στο πρώτο δοκάρι στο φινάλε της αναμέτρησης.

 

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Σκόρερ: 80′ Σιμόες / 55′ Βρουσάι

Διαιτητής: Τρεϊμάνις

Κίτρινες: Σιμόες, Κρίστιτσιτς / –

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (71′ Παουλίνιο), Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (86′ Ινσούα), Σιμόες, Μάνταλος, Κρίστιτσιτς (70′ Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία, Λιβάγια (70′ Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ (46′ Ολιβέιρα).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (46′ Φορτούνης), Τιάγκο Σίλβα (46′ Καμαρά), Βρουσάι (82′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς