23.2 C
Athens

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Ο τεράστιος Ελ Αραμπί τού φέρνει το 47ο! (vid)

Με τον Ελ Αραμπί να χτυπά αλύπητα την αστεία άμυνα της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από το ΟΑΚΑ και άφησε στο -6 τους Κιτρινόμαυρους και στο -7 τον ΠΑΟΚ που έγινε ρεζίλι στο Περιστέρι!

Ο νόμος του πρωταθλητή Ολυμπιακού σίγησε το ΟΑΚΑ! Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν περίπατο στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ (2-3) και έκαναν αποφασιστικό βήμα για τον 47ο τίτλο έστω κι αν βρισκόμαστε μόλις στη 10η αγωνιστική. Και εξηγούμαστε: Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στο +6 από την Ένωση και στο +7 από τον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε από τον ουραγό και δίχως νίκη Ατρόμητο στο Περιστέρι με 2-0!

Ο τεράστιος επιθετικός που ακούει στο όνομα Γιουσέφ Ελ Αραμπί φρόντισε να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραμμή του σε ένα ακόμα ντέρμπι με δύο προσωπικά γκολ και να επιβεβαιώσει πως πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ξένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα. Η άμυνα της ΑΕΚ έκανε παιδαριώδη λάθη και αν δεν υπήρχαν τα λάθη του Βατσλίκ στα δύο γκολ της Ένωσης, τότε το σκορ θα είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, μιας και το τέταρτο γκολ το γλίτωσαν οι γηπεδούχοι χάρη στο δοκάρι και την τύχη.

Ιδανικότερο ξεκίνημα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ολυμπιακός που βρήκε δίχτυα μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης. Και τι γκολ!

Από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Παπασταθόπουλος έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Αγκιμπού Καμαρά έπιασε τρομερό σουτ και η μπάλα κατέληξε στο δεξί παραθυράκι του Στάνκοβιτς για το 0-1.

 

Η ΑΕΚ ισοφάρισε τον Ολυμπιακό στο 15ο λεπτό με την κεφαλιά του Αραούχο. Ο Μάνταλος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Αργεντινός φορ με δυνατή κεφαλιά πρόλαβε την (κακή) έξοδο του Βατσλίκ και έγραψε το 1-1 για να «ξυπνήσει» το γήπεδο που έμοιαζε… χαμένο.

 

Η άμυνα της ΑΕΚ είχε διάθεση να κάνει… δώρα και το έδειξε στο 34′, όταν ο καταπληκτικός Λαλά βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Ελ Αραμπί, ο Μισελέν έχασε τη φάση και στο… περιπατητό ο Μαροκινός φορ ντρίμπλαρε υπέροχα τον Μήτογλου και περίμενε τον Στάνκοβιτς πριν εκτελέσει για το 1-2.

 

Ο Γιαννίκης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του με την είσοδο του Άμραμπατ, δίχως αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ ήταν νευρική και φοβόταν και τον… ίσκιο της στην άμυνα, με τον Στάνκοβιτς να γλιτώνει το τρίτο γκολ (πριν αυτό έρθει) και έτσι να διατηρεί την ομάδα του στο ματς. Ο Μαροκινός επιθετικός της ΑΕΚ απείλησε δις τον Βατσλίκ που αντέδρασε σωστά και άλλο ένα δώρο ήρθε για να τελειώσει την υπόθεση-νίκη για τον Ολυμπιακό.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο συνολικά με τη συμπλήρωση 70 λεπτών. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού πήρε την μπάλα από τη λανθασμένη μεταβίβαση που έκανε προς τα πίσω ο Μοχαμάντι, πέρασε τον Στάνκοβιτς και έγραψε το 1-3!

 

Οι χλιαρές αποδοκιμασίες ξεκίνησαν να ακούγονται, καθώς μετά από εκείνη τη φάση ο Ολυμπιακός από νέα λάθη έχασε διπλή ευκαιρία για τέταρτο γκολ στην ίδια φάση. Το πρώτο αμαρκάριστο σουτ του Καμαρά το έδιωξε ο Στάνκοβιτς, ενώ ο μέσος από τη Γουινέα έπιασε νέο σουτ και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ ευτύχησε να ξαναμπεί στο ματς με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Αραούχο με ωραίο σουτ στην κίνηση στο 79′, αλλά παραλίγο και πάλι να τιμωρηθεί όταν ο Μασούρας αστόχησε από πλεονεκτική θέση! Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν μια πειστική εμφάνιση και πάνε με άλλον αέρα στον ευρωπαϊκό αγώνα με τη Φενέρ, ενώ μπροστά τους δεν έχουν άλλο ντέρμπι στον πρώτο γύρο και ήδη έχουν χτίσει μια πολύ μεγάλη διαφορά ασφαλείας από τους συνδιεκδικητές του τίτλου.

 

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Σκόρερ: 15′, 79′ Αραούχο /  1′ Αγκιμπού Καμαρά, 34′, 70′ Ελ Αραμπί

Διαιτητής: Βερίσιμο (ΠΟΡ)

Κίτρινες: Άμραμπατ / Εμβιλά

AEK (Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μοχαμάντι (74′ Χατζισαφί), Μήτογλου, Βράνιες, Σιμόες (87′ Λε Ταλέκ), Σιμάνσκι (74′ Γέφτιτς), Μάνταλος, Τσούμπερ (74′ Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (46′ Άμπραμπατ), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (87′ Μπα), Α. Καμαρά, Μασούρας (84′ Ρόνι Λόπες), Ονιεκούρου (68′ Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί (85′ Τικίνιο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς