19.3 C
Athens

ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-2: -11 από τον Ολυμπιακό και… μαύρα Χριστούγεννα στα Σπάτα! (vid)

Ο ΟΦΗ νίκησε στην έδρα της ΑΕΚ μετά από 20 χρόνια και οι Κιτρινόμαυροι θα κάνουν γιορτές στο -11 από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό - Έντονες αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ για την ομάδα του Γιαννίκη που θα έπρεπε να παίζει με δέκα παίκτες από το 24'

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΟΑΚΑ έστησε ο ΟΦΗ και όχι μια οποιαδήποτε γιορτή: Οι Κρητικοί πανηγύρισαν ιστορική εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ (1-2) – πρώτη μετά από 20 χρόνια – και την οδήγησαν στη δεύτερη ήττα της στο ΟΑΚΑ τη φετινή σεζόν, την ώρα που εκείνοι παρέμειναν αήττητοι μακριά από το Ηράκλειο.

 

Τα Χριστούγεννα προβλέπονται… μαύρα για την Ένωση, η οποία έχασε πέναλτι στο 87′, με τον Άμραμπατ να εκτελεί άουτ και ουσιαστικά να φέρνει την Ένωση στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό από τη δεύτερη αγωνιστική του Β’ γύρου.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΑΜΡΑΜΠΑΤ ΓΙΑ ΤΟ 2-2

 

Ο ΟΦΗ έκανε για δεύτερη φορά… κακό στην Ένωση αφού θυμίζουμε πως στο Ηράκλειο είχε επιστρέψει από το 0-3 και είχε αποσπάσει βαθμό με τρία γκολ (3-3) απέναντι σε μια ομάδα που πελαγοδρομούσε στην άμυνα και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες. Τα ίδια προβλήματα βέβαια αμυντικά παρουσίασε (όπως και σε πολλά ακόμα ματς φέτος) απένατι στους Κρητικούς που είχαν σχέδιο και γνώριζαν τι ήθελαν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και στην τρίτη τους τελική προσπάθεια βρήκαν το γκολ με τον Όγκνιεν Βράνιεςέπειτα από ασίστ του Πέτρου Μάνταλου μόλις στο 14ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση των Κρητικών, η μπάλα έφτασε στον Έλληνα μεσοεπιθετικό που έκανε το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι για τον αμαρκάριστο Βόσνιο αμυντικό που έκανε το 1-0.

 

Η απάντηση των Κρητικών ήρθε στο 23ο λεπτό έπειτα από πίεση ψηλά. Το κλέψιμο έφερε τον Μαρινάκη στα δεξιά που γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Λάμπρου που εντελώς αμαρκάριστος είχε τον χρόνο να κοντρολάρει την μπάλα και να ζυγίσει το σουτ για να γράψει το 1-1 με τρομερό τελείωμα.

 

Μια διαφωνία για ένα σφύριγμα ήταν αρκετή για να ξεσπάσει ένταση και ο Όγκνιεν Βράνιες να γίνει – ως συνήθως – ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Ο Βόσνιος δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται πρωταγωνιστής και στην εποχή της «εξυγίανσης» ουκ ολίγες φορές γλίτωσε την απευθείας κόκκινη… Όπως και στην αποψινή αναμέτρηση.

Ο Τοράλ είχε αψιμαχία με τον Σιμόες πριν εκτελεστεί το φάουλ που σφύριξε ο Κουμπαράκης στον Πορτογάλο, με τον Βόσνιο στόπερ να φεύγει από την άμυνά του όχι για να λειτουργήσει ως πυροσβέστης αλλά για να σπρώξει εκτός φάσης και να πετάξει κάτω με δύναμη τον μεσοεπιθετικό της ομάδας του Νίκου Νιόπλια.

Ο Κουμπαράκης «ξεπέταξε» με μια γρήγορη κίτρινη κάρτα αντί να δείξει την απευθείας κόκκινη, ενώ δεν ειδοποιήθηκε καν από τον Τζοβάρα στο VAR για να δει το σκηνικό μέσω on-field review.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΑΝΙΕΣ

 

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο πρώτο μέρος, προσπάθησε να φανεί απειλητική απέναντι στον σταθερό Επασί αλλά άφηνε κενούς χώρους στην προσπάθεια της να βρει ένα δεύτερο γκολ. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι.

https://athlosnews.gr/cheimarrodis-manolas-imoun-aek-alla-ston-olybiako-katalava-ti-diafora-ton-dyo-omadon-kai-tou-deichno-kathimerina-tin-agapi-mou/

Ο Λάμπρου άνοιξε στον Τοράλ που διένυσε μέτρα με την μπάλα ξεφεύγοντας από τα μαρκαρίσματα, έδωσε στον Γκαγιέγκος που άνοιξε διαγώνια στον Καμάου ο οποίος στην πρώτη του προσπάθεια στο ματς (και μετά το κακό πρώτο κοντρόλ) έκανε την ντρίμπλα στον Χατζισαφί και εκτέλεσε για το 1-2.

 

Ο Γιαννίκης άλλαξε το σχήμα της ομάδας του, άφησε μόνο καθαρό χαφ τον Σιμάνσκι και με όλα τα επιθετικά όπλα έψαξε γκολ ισοφάρισης με ανορθόδοξο τρόπο και πολλά γεμίσματα που καθάριζαν οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί, αφού ο Νιόπλιας έριξε στο παιχνίδι και τον Γιαννούλη.

Οι Κρητικοί απορρόφησαν όλες τις προσπάθειες της Ένωσης, η οποία βρήκε ένα πέναλτι χάρη στο απλωμένο χέρι του Μπαλογιάννη στο σουτ του Άμραμπατ. Ο Μαροκινός αστόχησε και ο ΟΦΗ πανηγύρισε ιστορική νίκη απέναντι στην ΑΕΚ.

ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-2

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Σκόρερ: 14′ Βράνιες / 23′ Λάμπρου, 60′ Καμάου

Διαιτητής: Κουμπαράκης

Κίτρινες: Σάκχοφ, Βράνιες, Ανσαριφάρντ / Μεγιάδο, Φαν Ντάινεν, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν (66΄ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες (66΄ Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77΄ Γκαρσία), Μάνταλος (65΄ Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ, Τσούμπερ (84΄ Γέβτιτς), Αραούχο

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Ντε Γκουζμάν (58΄ Καμάου), Τοράλ (78΄ Γιαννούλης), Λάμπρου (65΄ Τσιλιανίδης), Φαν Ντάινεν (65΄ Καστάνιος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς