23.8 C
Athens

AΕΚ γερά, σε λίγο στο γκαλά! (vids)

Με δύο γκολ στις αρχές των δύο ημιχρόνων η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη - πρόκριση (2-1) απέναντι στη Σέλτικ και πλέον θα διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Champions League κόντρα στην ουγγρική Βίντι

Γκάλο και Λιβάγια «χτύπησαν» στις αρχές των δύο ημιχρόνων και έτσι η ΑΕΚ πήρε πανηγυρική πρόκριση κόντρα στη Σέλτικ (2-1). Η «Ένωση» πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν στο ματς. Οι «Κέλτες» κατάφεραν να μειώσουν με τον Σινκλέρ, αλλά όχι κάτι παραπάνω. Οι «κιτρινόμαυροι» στα πλέι οφ του Champions League θα βρουν απέναντι τους την Βίντι και ετοιμάζονται ήδη για το γκαλά του Μόντε Κάρλο.

«Χτύπησε» νωρίς με Γκάλο…

Μόλις στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ της Σέλτικ η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Χουλτ στο 6′ από την αριστερή πλευρά έκανε όμορφη προσπάθεια, έβγαλε τη συρτή σέντρα προς το σημείο του πέναλτι, όπου εκεί ο Γκάλο με δεξί σουτ δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 1-0.

Μετά το γκολ η «Ένωση» παρέδωσε τα ηνία του παιχνιδιού στους «Κέλτες», αλλά η επόμενη καλή ευκαιρία ήταν πάλι γι’αυτή. ο Μπακασέτας έκανε όμορφη μπαλιά, με τον Κλωναρίδη να πατάει περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γκόρντον.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε τρία λεπτά αργότερα με τον Ρόγκιτς να σουτάρει και τον Μπάρκα να μπλοκάρει εύκολα στην δεξιά του γωνία.

Στο 26′ Μπορούσε να βγει φάτσα με το 2-0 η ΑΕΚ στην κόντρα, αλλά αρχικά δεν πέρασε η μπάλα για τον Κλωναρίδη και στη συνέχεια ο Γκόρντον πρόλαβε τον Λιβάγια.

Στο 33′ οι «Κέλτες» έχασαν σπουδαία ευκαιρία! Ο ΜακΓκρέγκορ ξέφυγε από τον Μπακάκη, έβγαλε τη συρτή μπαλιά, αλλά ο Γκρίφιθς έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα.

Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου δεν είχαμε κάποια μεγάλη ευκαιρία, αφού η ΑΕΚ κατάφερε να ισορροπήσει και να κρατήσει το προβάδισμα της.

Ξεκίνημα καρμπόν στο δεύτερο…

Όπως άρχισε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε και το δεύτερο για την ΑΕΚ. Ο Γκάλο ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ στο 50ο λεπτό, φέρνοντας τη μπάλα προς τη μεγάλη περιοχή, εκεί ο Λαμπρόπουλος αρχικά έκανε την κεφαλιά πάσα και ο Λιβάγια από κοντά έγραψε το 2-0, βάζοντας φωτιά στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 78′. Σέντρα από τα αριστερά με τον Σινκλέρ να πετάγεται στο κέντρο της άμυνας και να μειώνει σε 2-1 για τους Σκωτσέζους.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Αλεφ, Γκάλο, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Λιβάια.

Σέλτικ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Λούστιγκ, Σιμούνοβιτς, Χέντρι, Τίερνι, Μπράουν, Ντσαμ, Φόρεστ, Ρόγκιτς, ΜακΓκρέγκορ, Γκρίφιθς.

Τα γκολ της αναμέτρησης:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς