18.2 C
Athens

Εξαιρετική η ΑΕΚ, πάτησε τη Γαλατά

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-2 τη Γαλατά στο ΟΑΚΑ στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των πρώτων επίσημων αγώνων της νέας σεζόν για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Η ΑΕΚ νίκησε με 3-2 τη Γαλατά στο πρώτο φιλικό ματς στο ΟΑΚΑ κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία και ταυτόχρονα στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των πρώτων επίσημων παιχνιδιών για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος δέχθηκε το πρώτο γκολ στο 22’ από κοντινή προβολή του Μαϊκόν, ο οποίος βρέθηκε αφύλακτος μπροστά από τον Μπάρκα ύστερα από εκτέλεση φάουλ. Στο 34’ ο Λιβάγια έπειτα από ωραία ενέργεια και ασίστ του Κλωναρίδη έστειλε με ωραίο τελείωμα την μπάλα στα δίχτυα του Τσιπέ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη ξεκίνησαν εκρηκτικά το δεύτερο ημίχρονο σκοράροντας δυο φορές, αρχικά με τον Μπακασέτα (51’) και στη συνέχεια με άπιαστο χτύπημα φάουλ του Μάνταλου (56’). Στο 67’ ο Μαϊκόν διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα στον αγώνα με απευθείας εκτέλεση φάουλ μειώνοντας στο τελικό 3-2.

Το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο αφενός αν οι Μπάρκας και Τσιπέ δεν έδειχναν καλά αντανακλαστικά στις επιθέσεις των αντίπαλων επιθετικών, αφετέρου αν ο διαιτητής δεν ακύρωνε λανθασμένα ως οφσάιντ γκολ του Μπακασέτα (61’) για την ΑΕΚ και του Σερντάν Αζίζ (47’) για την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Γαλατά.

Το ντεμπούτο τους με την κιτρινόμαυρη φανέλα πραγματοποίησαν ο Πόνσε και ο Άλεφ, ο πρώτος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 64ο λεπτό, ενώ ο δεύτερος στο 71’. Ο μοναδικός νεοαποκτηθέντας που ξεκίνησε βασικός ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν ο Οικονόμου, ο οποίος έπαιξε μέχρι το 64’ όταν έδωσε τη θέση του στον Τσόσιτς.

Ο κόουτς του «Δικέφαλου», Μαρίνος Ουζουνίδης, μπορεί να χαμογελάει καθώς είδε τους παίκτες του να παίζουν τρομερή μπάλα στην επίθεση απέναντι στην πρωταθλήτρια ομάδα της Τουρκίας και να σκοράρουν μαζεμένα τα πρώτα τους γκολ σε φιλικό παιχνίδι στην καλοκαιρινή τους προετοιμασία.

Από την άλλη πλευρά, ο 49χρονος Έλληνας τεχνικός θα πρέπει να διορθώσει την αμυντική λειτουργία των ποδοσφαιριστών του στις στημένες φάσεις, καθώς και τα δυο γκολ της Γαλατά προήλθαν με αυτόν τον τρόπο, δείχνοντας πως το συγκεκριμένο πρόβλημα στα στημένα για την Ένωση παραμένει άλυτο από την περσινή χρονιά.

ΑΕΚ – Γαλατά 3-2

Σκόρερ: Λιβάγια 34’, 51’ Μπακασέτας, 56’ Μάνταλος – Μαϊκόν 22’, 67’

Διαιτητής: Τζήλος

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (82’ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Οικονόμου (64’ Τσόσιτς), Λόπες (64’ Χουλτ), Σιμόες (82’ Μοράν), Γαλανόπουλος (64’ Μπογέ), Μπακασέτας (82’ Γιακουμάκης), Μάνταλος (82’ Αλμπάνης), Κλωναρίδης (64’ Πόνσε), Λιβάγια (71’ Αλεφ).

Γαλατά (Τερίμ): Τσιπέ, Μαϊκόν, Σερντάρ Αζίζ, Ινάν, Μπελχαντά, Γκομίς, Ονιεκούρου, Καρόλ, Γκάρι Ροντρίγκες, Φερνάντο Ρέγες, Ναγκατόμο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς