25.9 C
Athens

ΑΕΚ – Αστέρας 2-1: Επέστρεψε στις νίκες και άφησε εκτός εξάδας τους Αρκάδες (vid)

Η Ένωση πανηγύρισε την πρώτη της νίκη με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στον πάγκο και έριξε τον Αστέρα στα πλέι άουτ - Αραούχο και Τζαβέλλας πέτυχαν τα γκολ της νίκης

Η επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ (2-1) σήμανε ουσιαστικά και το τέλος στο όνειρο της 6άδας για τους Αρκάδες που είχαν εξαιρετική παρουσία στον δεύτερο γύρο.

Η Ένωση νίκησε και… τον κακό της εαυτό και ανέκτησε την ηρεμία της με αυτή τη νίκη – πρώτη με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο στον πάγκο – για να μπει ως 3η στη διαδικασία των πλέι οφ.

Ο Αραούχο άνοιξε το σκορ στο 24′ και ενώ είχε προειδοποιήσει στους 8′ τους νευρικούς Αρκάδες που ήθελαν μόνο νίκη για να μπουν στα πλέι οφ.

Ο Τσούμπερ εκτέλεσε απευθείας φάουλ που κέρδισε σε καλό σημείο και ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε σε πρώτο χρόνο. Ο Χατζισαφί γύρισε την μπάλα, ο Τσούμπερ με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Αραούχο που έκανε το σκαστό σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου που δεν μπόρεσε να απομακρύνει.

Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός ο Αστέρας θα είχε φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά σε δύο περιπτώσεις οι παίκτες του πραγματοποίησαν κάκιστες επιλογές στην τελική προσπάθεια και έτσι χάθηκαν μεγάλες ευκαιρίες από τον Σίτο στο 30΄ και τον Βαλιέντε στο 37΄.

Οι ευκαιρίες αυτές σε συνδυασμό με τη γενικότερα παθητική στάση της ΑΕΚ από το 25΄ και μετά, έκαναν τους φιλοξενούμενους να πατήσουν καλύτερα στα πόδια τους και στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισαν. Ο Ριέρα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Μπαράλες με κεφαλιά έγραψε το 1-1 στο 56΄.

Από πολύ νωρίς ο τεχνικός της ΑΕΚ έριξε στο ματς όσες λύσεις υπήρχαν στον πάγκο, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς, Γέβτιτς προσπαθώντας να αλλάξει άμεσα την κατάσταση. Ο Αστέρας από την άλλη πλευρά, όφειλε να διεκδικήσει τη νίκη καθώς η ισοπαλία δεν ήταν αρκετή για να προκριθεί στα play off.

Σε αυτή τη… ρουλέτα, νικήτρια ήταν η ΑΕΚ καθώς ο Γιώργος Τζαβέλλας έδωσε λύση. Από κόρνερ του Γεβτιτς ο βετεράνος στόπερ με πολύ δύσκολη κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 81΄ και πανηγύρισε το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα της Ένωσης.

ΑΕΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Σκόρερ: 24′ Αραούχο, 81′ Τζαβέλλας / 56′ Μπαράλες

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Κίτρινες: Σιμόες, Μισελέν, Σιμάνσκι / Άλβαρες, Ατιένθα, Βαλιέντε, Μουνάφο

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Μισελέν (90+2΄ Σβάρνας), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Χατζισαφί (57′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (57΄ Γέβτιτς), ‘Αμραμπατ, Τσούμπερ (68΄ Τάνκοβιτς), Αραούχο (68΄ Ανσαριφάρντ)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Καρμόνα (84΄ Γκαρθία), ‘Αλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (46΄ Τιλίκα), Ριέρα (69΄ Κρέσπι), Σόνι, Μπαράλες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς