16.9 C
Athens

ΑΕΚ – ΑΕΛ 4-1: Πάτησε γκάζι μετά το 70′ και σκόρπισε τους βυσσινί

Το δύσκολο διάστημα με τον κορωνοϊό άφησε πίσω της η ΑΕΚ και εμφατικό τρόπο επέστρεψε στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Η Ένωση επιβλήθηκε με 4-1 της ΑΕΛ στη Ριζούπολη και ανέβηκε προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι βυσσινί προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν με καλή κυκλοφορία μπάλας και γρήγορες αντεπιθέσεις στο πρώτο μέρος, παρόλα αυτά ο Τσιντώτας ήταν σταθερός και κράτησε το μηδέν. Η μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήρθε στο 11′ με τον Μιλοσάβλιεβιτς να κάνει άψυχο πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Γκέργκελι απομάκρυνε σε κόρνερ την μπάλα μετά την καρφωτή κεφαλιά του Μάνταλου στο 37′, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν είχε απάντηση στα εκπληκτικά σουτ των τυπικά γηπεδούχων.

Ο Μαχαίρας στην πρώτη ευκαιρία της Ένωσης στο 55′ με φοβερό σουτ στην κίνηση πέτυχε το 1-0. Παρότι η ΑΕΛ δεν έδειχνε απειλητική, μπόρεσε με το μονοκόμματο σουτ του Σπαρβ στην κλειστή γωνία του Τσιντώτα (οριζόντιο δοκάρι και μέσα) να ισοφαρίσει στο 67′.

Από τη στιγμή που η ομάδα του Καρέρα πάτησε γκάζι, δεν υπήρξε απάντηση από πλευράς φιλοξενούμενων. Ο Μούζεκ έκανε τραγικό λάθος στο 72′, ο Ανσαριφάρντ επωφελήθηκε της κάθετης του Μάνταλου και με ωραίο πλασέ πέτυχε το 2-1.

Οι γηπεδούχοι ήλεγξαν απόλυτα το ματς και με άλλα δύο καταπληκτικά γκολ του Σιμόες και του Γαλανόπουλου (το πρώτο του στην επιστροφή του μετά τον σοβαρό τραυματισμό) στο 78′ και στο 89′ αντίστοιχα διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

ΑΕΚ – ΑΕΛ 4-1

Γήπεδο: Γ. Καμάρας – Ριζούπολη

Σκόρερ: 55′ Μαχαίρας, 72′ Ανσαριφάρντ, 78′ Σιμόες, 89′ Γαλανόπουλος / 67′ Σπαρβ

Διαιτητής: Φωτιάς

Κίτρινες: Νεντελτσιάρου, Σιμόες / Πλατέλλας

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες (66′ Ινσούα), Σιμόες, Σάκχοφ (81′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Μαχαίρας (67′ Λιβάγια), Αλμπάνης, Ολιβέιρα (60′ Ανσαριφάρντ / λ.τρ. 82′ Τάνκοβιτς).

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Γκέργκελι, Μπέρτος (86′ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μούζεκ (78′ Τρούγιτς), Μιχαήλ, Φιλίπ, Σπαρβ, Νικολιάς (46′ Τόρζε), Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (86′ Γιουνές), Ντουρμισάι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς