22 C
Athens

ACB: Εγκρίθηκε το πλάνο ολοκλήρωσης της σεζόν, με τουρνουά 12 ομάδων

Ο κορωνοϊός έχει βάλει «λουκέτο» στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά οι ομάδες της Liga Endesa συμφώνησαν στο πλάνο για την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα (20/04), οι ομάδες συμφώνησαν στο να διεξαχθεί τουρνουά για την ανάδειξη πρωταθλητή της φετινής σεζόν.

Όπως αποκαλύπτει η Marca, το τουρνουά θα αφορά τις 12 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, με τους εμπλεκόμενους να συμφωνούν το πότε, το που και το πως θα γίνει η διοργάνωση.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο τουρνουά θα είναι οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σαραγόσα, Τενερίφη, Μπιλμπάο, Ανδόρα, Βαλένθια, Μπασκόνια, Ουνικάχα Μάλαγα, Μπούργος, Γκραν Κανάρια και Μπανταλόνα.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα στη δεύτερη κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι η Φουενλαμπράδα και η Εστουδιάντες θα παραμείνουν στη Liga Endesa, χωρίς να έχει γίνει ξεκάθαρο αν θα υπάρξουν προβιβασμοί από τη LEB Oro.

Οι έδρες που εξετάζονται για τη διεξαγωγή του τουρνουά είναι η Μαδρίτη, τα Κανάρια Νησιά και η Ανδόρα, ενώ ως καταλυτική ημερομηνία έχει οριστεί η 31η Μαΐου.

Αν μέχρι τότε δεν έχουν δοθεί οι απαραίτητες ιατρικές διαβεβαιώσεις για να μπορέσουν οι παίκτες να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση τότε το πρωτάθλημα κατά πάσα πιθανότητα θα ακυρωθεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς