Η ηγετική εμφάνιση του Λόβρεν στην OPAP Arena, ο ανεβασμένος Ότο και η ευρωπαϊκή νίκη ψυχολογίας που ψάχνει ο ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ άφησε πίσω του αρκετή ένταση αλλά και πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι που μπορεί να κρατήσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος περιμένει από τους παίκτες του να βγάλουν ευρωπαϊκή αντίδραση και να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στη League Phase του Europa League

Ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του ένα ντέρμπι που… συνεχίστηκε και εκτός αγωνιστικού χώρου και είναι έτοιμος για μάχη με τη Βικτόρια Πλζεν, ψάχνοντας την πρώτη του νίκη στη League Phase του Europa League που θα δώσει ψυχολογία, αλλά και ουσία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει να κρατήσει πολλά περισσότερα πράγματα από τον βαθμό της ισοπαλίας στην OPAP Arena, ο οποίος έτσι κι αλλιώς… δεν χάλασε τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ωστόσο πλέον συγκάτοικο τον Άρη.

Το πιο θετικό, το οποίο δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς, είναι η ηγετική εμφάνιση του Ντέγιαν Λόβρεν. Η εμπειρία του Κροάτη και η σπουδαία καριέρα που έχει πίσω είναι πράγματα που δεν αμφισβητούνται, όμως ο ερχομός του στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 35 ετών και η αγωνιστική απραξία το τελευταίο διάστημα, ήταν παράγοντες που έκαναν αυτόματα τη μεταγραφή του να εμπεριέχει ρίσκο.

Το πρώτο δείγμα ήρθε στη Λιβαδειά, με την εμφάνιση του Κροάτη να είναι εξαιρετική. Το δεύτερο και φυσικά ασφαλέστερο ήρθε στην OPAP Arena κόντρα στην ΑΕΚ, όπου δεν αρκέστηκε σε μια καλή εμφάνιση, αλλά ήταν ο ηγέτης της ασπρόμαυρης άμυνας.

Μόλις στη δεύτερη εμφάνιση του και μάλιστα πρώτη σε ντέρμπι έδειξε τη μεγάλη εμπειρία του και πως… δεν μασάει, έχοντας 10 κοψίματα, δύο ανακτήσεις κατοχής, 4 επιτυχημένα τάκλιν, ένα μπλοκαρισμένο σουτ αντιπάλου, ενώ σε συνολικά 9 μονομαχίες έχασε μόλις μία, καθώς κέρδισε και τις τέσσερις που είχε με την μπάλα κάτω και στον αέρα είχε 4/5.

Επιπλέον σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για τον τρόπο που αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, με την μπάλα να περνάει αρκετά από τα πόδια των αμυντικών, είχε 14/21 (67%) επιτυχημένες μεταβιβάσεις. Ο Κροάτης έδειξε με το… καλησπέρα πως η μία από τις δύο θέσεις στην άμυνα του ανήκει και σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη League Phase του Europa League, δύσκολα θα βγαίνει από την ενδεκάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στη Super League.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μπορεί να χαμογελάει επίσης για την άνοδο του Γιόνι Ότο. Ο Ισπανός μπακ προβλημάτισε αρκετά τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, όμως το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει διαφορετικό πρόσωπο και ανεβάζει σταθερά την απόδοση του.

Κόντρα στην ΑΕΚ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και μάλιστα βρέθηκε και σε μία θέση που γνωρίζει αρκετά, στο αριστερό άκρο της άμυνας, όταν ο Μπάμπα αντικαταστάθηκε αναγκαστικά. Στη σημερινή (24/10) αναμέτρηση με τη Βικτόρια Πλζεν μοιάζει πολύ πιθανό να ξεκινήσει στα αριστερά και ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιμένει πολλά απ’ αυτόν.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι… χωρίς αύριο για τον ΠΑΟΚ, καθώς μετά από τις δύο ήττες στο ξεκίνημα του Europa League ψάχνει μια νίκη που θα δώσει ψυχολογία, μιας και η αλήθεια είναι πως ο Δικέφαλος ψάχνει την πρώτη του μεγάλη νίκη τη φετινή σεζόν.

Προφανώς σε συνδυασμό με την ψυχολογία η νίκη θα δώσει και ουσία, με τον ΠΑΟΚ να θέλει το πρώτο του τρίποντο, το οποίο θα του δώσει ξανά το δικαίωμα να πιστεύει στην πρόκριση, αν και νωρίς ακόμη στη διοργάνωση. Οι Ασπρόμαυροι οδηγήθηκαν σε αυτή την κατάσταση μετά την ήττα από τη Στεάουα, η οποία έχει βάλει ένα μεγάλο «πρέπει» στο σημερινό παιχνίδι (19:45). Κάτι που παραδέχθηκε και ο Ρουμάνος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, όπου ανέφερε πως αν δεν έρθει η νίκη, θα δημιουργηθεί βαθμολογική πίεση.

Μένει να φανεί αν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ανταποκριθούν σε αυτή την αποστολή και πάρουν μία νίκη που θα δώσει ξανά ελπίδα στον κόσμο τους για την ευρωπαϊκή συνέχεια!

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Ο Πετρούσεφ πίεζε για να πάει στον Ερυθρό Αστέρα – Παρακινδυνευμένο να αγωνιστεί ο Γκος

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην πίεση που άσκησε ο Πετρούσεφ για να πάει στον Ερυθρό Αστέρα με καλύτερο ρόλο και αποκάλυψε πως είναι παρακινδυνευμένο να παίξει ο Γουίλιαμς-Γκος απέναντι στην Μπάγερν

Χωρίς Μήτογλου και Παπαπέτρου στην Πόλη ο Παναθηναϊκός, αμφίβολος ο Γκριγκόνις

Με δύο σημαντικές απουσίες, αυτές των Μήτογλου και Παπαπέτρου,...

Το Μόναχο βάφεται ερυθρόλευκο για το Μπάγερν – Ολυμπιακός, με 2.500 οπαδούς στο πλευρό τους οι Πειραιώτες

Ερυθρόλευκη απόβαση στο «SAP Garden» του Μονάχου από 2.500 φιλάθλους του Ολυμπιακού που θα δώσουν βροντερό «παρών» για να στηρίξουν την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα

Με Γκος και 14μελή αποστολή στο Μόναχο ο Ολυμπιακός, δύο οι απόντες

Ο Γουίλιαμς-Γκος βρίσκεται ξανά σε αποστολή του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με την Μπάγερν στη Γερμανία, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποφασίζει την τελευταία στιγμή για την 12άδα

ΠΑΟΚ: Χωρίς τον Λουτσέσκου στον πάγκο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αυτά τα 4 ματς θα χάσει

Βαρύς αποδείχθηκε ο πέλεκυς για τον Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς...

Πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 23 ημέρες στον Λουτσέσκου για όσα έγιναν στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Βαρύς ο πέλεκυς για τον Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς η πειθαρχική επιτροπή της Super League τον τιμώρησε με πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 23 ημέρες, ενώ ο Λαμέλα της ΑΕΚ απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία

Παναθηναϊκός – Τσέλσι: Τρία γκολ σε 10′ οι Λονδρέζοι, ο Πελίστρι πέτυχε το 1-4 στο 69′ (vid)

Σε εφιάλτη μετατράπηκε το δεύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού απέναντι...

Παναθηναϊκός – Τσέλσι: Υπέροχη συνεργασία για το 0-1 του Ζοάο Φέλιξ (vid)

Προβάδισμα στο 22ο λεπτό απέναντι στον Παναθηναϊκό πήρε η...

Πρόβλημα με Ντουκουρέ στον Ηρακλή

Ένα σημαντικό πρόβλημα έχει να διαχειριστεί ο Θανάσης Στάικος...