ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-1: Οι Πράσινοι άντεξαν στην πίεση και πήραν την πρώτη εκτός έδρας νίκη

Ένα γκολ του Τετέ στο 6' έκρινε το ματς στο Ηράκλειο αφού ο πολύ ανώτερος ΟΦΗ δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση παρά την πίεση και τις ευκαιρίες που δημιούργησε

Πέρασε ένας μήνας από την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού και οι Πράσινοι μετά τη διακοπή και τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, είχαν έναν παραπάνω λόγο να ψάξουν το τρίποντο στο Γεντί Κουλέ απέναντι στον καλό φετινό ΟΦΗ. Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο προηγήθηκε μόλις στο 6′, πιέστηκε – και ενδεχομένως να μην άξιζε το τρίποντο βάσει της εικόνας της – ωστόσο άντεξε και πήρε τους τρεις βαθμούς (0-1) απέναντι στην ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς.

Ο Σέρβος προπονητής έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο (μετά την παραίτηση του Τραϊανού Δέλλα για σοβαρούς προσωπικούς λόγους) αλλά δεν το συνδύασε με θετικό αποτέλεσμα. Η εμφάνιση ήταν άκρως ικανοποιητική (0,48 – 1,40 τα xGs) αλλά οι παίκτες του έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για να πάρουν βαθμό σε έναν αγώνα που ξεκίνησε με ρίγη συγκίνησης λόγω της απώλειας του Τζορτζ Μπάλντοκ, τη μνήμη του οποίου σεβάστηκαν άπαντες.

Οι Πράσινοι προηγήθηκαν στο 6ο λεπτό στην πρώτη τους τελική προσπάθεια με τον Τετέ να βρίσκει τον χώρο εκτός περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ σε μια φάση που ο Χριστογεώργος είχε κακή αντίδραση.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του τριφυλλιού μαζί με όλο τον πάγκο και τους υπόλοιπους παίκτες έσπευσαν να πάρουν τη φανέλα του Μπάλντοκ με το νούμερο «32» και να αφιερώσουν το γκολ στον αδικοχαμένο συμπαίκτη τους σε μια συγκινητική στιγμή για όλους.

Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ΟΦΗ κυριάρχησε στο γήπεδο και στο 9′ έχασε μια απίστευτη ευκαιρία με το άστοχο πλασέ του Χατζηθεοδωρίδη. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ντραγκόφσκι έπαιξε με τη φωτιά και έχασε την μπάλα από τον Γιουγκ στη μικρή περιοχή αλλά πρόλαβε να μαζέψει πριν σπρώξει την μπάλα ο επιθετικός των Κρητικών σε κενή εστία.

Ο Νους στο 37′ και στο 44′ βρήκε δύο καλές φάσεις ενώ στο 41′ καταγράφηκε η μεγαλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους καθώς το φοβερό σουτ του Γιουγκ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισαν και οι Κρητικοί στο δεύτερο ημίχρονο αφού ως το 60′ οι Σενγκέλια, Νους, Γκονθάλεθ και Χατζηθεοδωρίδης δεν άφησαν σε ησυχία τον Ντραγκόφσκι. Οι Πράσινοι αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα και οι γηπεδούχοι έβγαλαν πολλή ενέργεια και ένταση ειδικά στη μεσαία γραμμή, κερδίζοντας όλες τις μονομαχίες.

Μετά το 61′, οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο άρχισαν να εκμεταλλεύονται τη μικρή απουσία ενέργειας από πλευράς Κρητικών και μπόρεσαν να απειλήσουν με μια κεφαλιά του Αράο και ένα σουτ του Μπακασέτα. Οι αλλαγές έριξαν σημαντικά τον ρυθμό, ο ΟΦΗ ανέκτησε την πρωτοβουλία στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά οι Πράσινοι άντεξαν στην πίεση και πήραν ένα τρίποντο που το είχαν ανάγκη για πολλούς λόγους.

ΟΦΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Σκόρερ: 6′ Τετέ

Διαιτητής: Τζήλος

Κίτρινες: Νους, Γκονθάλεθ, Σενγκέλια / Γερεμέγεφ, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονθάλεθ, Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης (78′ Αμπάντα), Καραχάλιος (89′ Αποστολάκης), Μπαΐνοβιτς (68′ Μπάκιτς), Φούντας (68′ Ριέρα), Νους, Σενγκέλια, Γιουνγκ (78′ Σαλσέδο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο (78′ Μαξίμοβιτς), Τσέριν, Μπακασέτας (78′ Ουναΐ), Τετέ (89′ Μαντσίνι), Τζούρισιτς (61′ Πελίστρι), Γερεμέγεφ (78′ Νίκας)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

GP ΗΠΑ: Κυριαρχία Ferrari με Λεκλέρ και Σάινθ στο 1-2, μεγάλος κερδισμένος στο Όστιν ο Φερστάπεν

Η Ferrari καθήλωσε στο Όστιν με την πρώτη της νίκη μετά το 2018 και το 1-2 από τους Λεκλέρ - Σάινθ - Έχασε έδαφος η McLaren, κερδισμένη η Red Bull

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1: Δίκαιη μοιρασιά στο ντέρμπι, οι Ασπρόμαυροι απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή τον Άρη

Μπάμπα και Πιερό διαμόρφωσαν στα πρώτα 25 λεπτά το τελικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι Δικεφάλων και πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκονται οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης, με τον Άρη να υπερτερεί στην ισοβαθμία λόγω της νίκης του στην Τούμπα

Άρης – Athens Kallithea 2-0: Τέταρτη σερί νίκη για τους ασταμάτητους Κίτρινους

Ο Μπράμπετς με κεφαλιά και τη... βοήθεια του δοκαριού...

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-2: Αδιόρθωτος και βραχυκυκλωμένος, πέταξε άλλους δυο βαθμούς σε «τελειωμένο» ματς

Οι Ερυθρόλευκοι πίστεψαν ότι καθάρισαν το παιχνίδι από το 21' και όταν χρειάστηκε να αντιδράσουν μετά την ψυχρολουσία της ισοφάρισης, βρέθηκαν βραχυκυκλωμένοι σε χορτάρι και πάγκο - Ο Λεβαδειακός πήρε βαθμό στο Καραϊσκάκη μετά από 31 χρόνια

Παναθηναϊκός: Ενοχλήσεις στο γόνατο για Σλούκα, επιστρέφει με ΑΕΚ ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Με δύο απρόοπτα συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για...

GP ΗΠΑ: Κυριαρχία Ferrari με Λεκλέρ και Σάινθ στο 1-2, μεγάλος κερδισμένος στο Όστιν ο Φερστάπεν

Η Ferrari καθήλωσε στο Όστιν με την πρώτη της νίκη μετά το 2018 και το 1-2 από τους Λεκλέρ - Σάινθ - Έχασε έδαφος η McLaren, κερδισμένη η Red Bull

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη 5-1: Εκπληκτικά τα παιδιά του Χάνσι Φλικ στην επιστροφή του Γκάβι μετά από 349 ημέρες

Φωτιές πετούσαν για ακόμα μια αγωνιστική τα ταλαντούχα παιδιά...