Όταν ο Μπάλντοκ βοήθησε τον Χάρβεϊ: Το συγκινητικό γράμμα της μητέρας του μικρού φίλου της Σέφιλντ

Μία ιστορία που δείχνει το ποιος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ έκανε γνωστή η μητέρα ενός νεαρού φίλου της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ μετά τον θάνατο του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της εθνικής Ελλάδας.

Θλίψη και παγωμάρα επικρατεί από χθες (9/10) στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι όχι μόνο, αφού ο Μπάλντοκ που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή ήταν ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στις τάξεις των οπαδών της Σέφιλντ.

Σήμερα (10/10) έρχεται στο φως μια άγνωστη ιστορία. Αυτή του μικρού Χάρβεϊ, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια διαγνώστηκε με μία καρδιακή πάθηση και πέρασε άμεσα την πόρτα του χειρουργείου. Η επέμβαση επιτυχημένη, ωστόσο για να συνεχίσει ο μικρός φίλος της Σέφιλντ να παίζει ποδόσφαιρο χρειαζόταν εξωτερικός αυτόματος απινιδωτής.

Έτσι ξεκίνησαν μια καμπάνια για να συγκεντρώσουν το ποσό που χρειαζόταν. Η καμπάνια δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς ο Τζορτζ Μπάλντοκ μόλις έμαθε την ιστορία του μικρού Χάρβεϊ πλησίασε την οικογένεια και έδωσε ο ίδιος όλο το ποσό. Ένα πράγμα μόνο ζήτησε, να μην δημοσιοποιηθεί η κίνηση του.

Το συγκινητικό γράμμα της μητέρας του μικρού Χάρβεϊ:

«Για εκείνους που δεν το ξέρουν, ο Χάρβεϊ διαγνώστηκε με μια καρδιακή πάθηση ελλαττωματικής βαλβίδας πριν κάποια χρόνια. Ήταν κάτι εντελώς ξαφνικό, ήρθε από το πουθενά, ένα τεράστιο σοκ για εμάς. Εγχειρίστηκε επιτυχώς και ευτυχώς είναι καλά. Από εδώ και στο εξής θα κάνεις διαρκώς εξετάσεις μέχρι να χρειαστεί κι άλλη επέμβαση. Ως γονιός αυτό μας προκαλεί μια συνεχή ανησυχία και είναι κάτι που πρέπει να ελέγχουμε.

Στην παλιά μας ομάδα κουβαλούσαμε έναν φορητό απινιδωτή, τον οποίο έπρεπε να επιστρέφουμε κάθε φορά όταν φεύγαμε από το γήπεδο, οπότε ξεκινήσαμε μια καμπάνια για να συγκεντρώσουμε χρήματα.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ της Σέφιλντ έσπευσε αμέσως όταν άκουσε για τον Χάρβεϊ και του αγόρασε έναν απινιδωτή την επόμενη μέρα. Ήταν ένα προσωπικό δώρο από εκείνον, όχι κάτι που έκανε για δημοσιότητα ή μέσω του συλλόγου. Το έκανε από τη δική του τσέπη. Όπως βλέπετε, ήταν Χριστούγεννα και ο Τζορτζ μάς ζήτησε να μη δημοσιεύσουμε κάτι, για αυτό το κρατήσαμε κρυφό μέχρι τώρα.

Ο Τζορτζ δεν θα μάθει ποτέ πόσα σημαίνει αυτό για εμάς και τι ηρεμία μας προσφέρει, ενώ επιτρέπει στον Χάρβεϊ να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, γιατί ξέρουμε πως αν συμβεί κάτι, έχουμε τον απινιδωτή πάντα μαζί μας».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Αγγλία – Ελλάδα 1-2: Ένα πραγματικό θαύμα στη μνήμη του αδικοχαμένου Μπάλντοκ

Ανάμεσα στο γοερό κλάμα της αδιανόητης απώλειας του Τζορτζ Μπάλντοκ, η Ελλάδα βρήκε και μερικά δάκρυα χαράς για ένα απίστευτο, πανάξιο και ιστορικό διπλό μέσα στο Γουέμπλεϊ

Παναθηναϊκός – Μπάγερν 94-79: Πράσινος περίπατος πάνω στο γυαλί του ΟΑΚΑ

Όλα τα βλέμματα των φίλων του Παναθηναϊκού ήταν στραμμένα...

Οδοστρωτήρας ο Ολυμπιακός στα Κανάρια, προκρίθηκε σκορπώντας τρόμο στη Λας Πάλμας

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την...

Ολυμπιακός – Εθνικός 13-8: Οι σαρωτικές Ερυθρόλευκες κατέκτησαν το Super Cup και μπήκαν με φόρα στη σεζόν

Παρά το κακό ξεκίνημα, οι ανανεώμενες νταμπλούχες επέστρεψαν δριμύτερες για να προσφέρουν στον οργανισμό του Ολυμπιακού την τρίτη κούπα της σεζόν και 317η συνολικά στην ιστορία του συλλόγου

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα των διεθνών για τον Μπάλντοκ: «Απόψε θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τη δύναμη της ψυχής σου»

Με βαριά καρδιά σου βγαίνουν τα λόγια, με ακόμα πιο βαριά θα χρειαστεί οι παίκτες της εθνικής Ελλάδας απόψε στο Γουέμπλεϊ να παίξουν ποδόσφαιρο. Να παίξουν και για τη μνήμη του καλού τους φίλου, Τζορτζ Μπάλντοκ

Πνιγμός η αιτία θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ σύμφωνα με τη νεκροτομή

Το πρωί της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή που έδειξε ότι ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ οφείλεται σε πνιγμό ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις

Γκαρντίνι: Είχαμε προβλήματα αλλά προκριθήκαμε και θα είμαστε καλύτεροι στο μέλλον

Ο Αντρέα Γκαρντίνι έβγαλε το καπέλο στους παίκτες του...

Μιτσέλι: Φάνηκε σαν… προπόνηση, θα δουλέψουμε κι άλλο για να βελτιωθούμε

Ο Λορέντζο Μιτσέλι ικανοποιήθηκε από την απόδοση των αθλητριών...

Αγγλία – Ελλάδα 1-2: Ένα πραγματικό θαύμα στη μνήμη του αδικοχαμένου Μπάλντοκ

Ανάμεσα στο γοερό κλάμα της αδιανόητης απώλειας του Τζορτζ Μπάλντοκ, η Ελλάδα βρήκε και μερικά δάκρυα χαράς για ένα απίστευτο, πανάξιο και ιστορικό διπλό μέσα στο Γουέμπλεϊ

Βιλερμπάν – Βίρτους 87-85: Πήρε το θρίλερ με Σακό και τον Ντε Κολό να γράφει ιστορία

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη, η Βιλερμπάν πανηγύρισε την...