Λαύριο – Ολυμπιακός 75-93: Δεκάλεπτος περίπατος με ασταμάτητο Βεζένκοφ

Ο τρομερός Βεζένκοφ είχε 39 βαθμούς αξιολόγησης σε μόλις 20', Πετρούσεφ και Βιλντόσα ήταν ορεξάτοι και κάπως έτσι ο κακός Ολυμπιακός των πρώτων 29 λεπτών έκλεισε την πρεμιέρα της GBL με άνετη νίκη

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μια περίοδο (την τέταρτη) για να πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα της Basket League απέναντι στο Λαύριο με 75-93.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες (Έβανς, Μιλουτίνοφ, Φαλ), άφησε εκτός εξάδας ξένων τον ΜακΚίσικ, ξεκούρασε τον Γουόκαπ και στηρίχθηκε σε μια δεκάδα παικτών ξεκινώντας με τους Λαρεντζάκη και Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Ο μαγικός Σάσα Βεζένκοφ έκατσε στο παρκέ 20’20” και έβαλε 25 πόντους, κατέβασε 9 ριμπάουντ, μοίρασε δύο ασίστ και είχε 39 (!) αξιολόγηση, οι Πετρούσεφ – Ράιτ ήταν αυτοί που έπρεπε και ο Πίτερς βρήκε αρκετό χρόνο, κλείνοντας το ματς με διψήφια νούμερα. Εξαιρετικός και ο Λούκα Βιλντόσα με μεγάλα σουτ σε κρίσιμα σημεία.

Οι Ερυθρόλευκοι χρειάστηκε να πατήσουν το γκάζι στην 4η περίοδο για να ξεφύγουν και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στο Λαύριο που ήταν μαχητικό και έδειξε να έχει ένα καλό μείγμα ξένων με τους Γκρίφιν – Σέρμαν – Βον να κάνουν τη διαφορά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και στο διάστημα που η ομάδα τους ήταν ανταγωνιστική.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Μετά το πρώτο καλάθι του Βεζένκοφ, το Λαύριο αποφάσισε να βγάλει ενέργεια, τα έδωσε όλα στο παρκέ και το δίδυμο Βον – Σέρμαν έκανε ζημιά στο καλάθι του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν πολύ με Βεζένκοφ και Ράιτ (μέσα οι Μήτρου-Λονγκ και Λαρεντζάκης), το Λαύριο βρέθηκε στο +6 (22-16) με τον Γόντικα αλλά ο Πίτερς μείωσε στο 22-19 στο 10′.

Με άλλη πεντάδα στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός παρουσίασε μια παρόμοια εικόνα στην άμυνα αλλά βελτιώθηκε σημαντικά στην επίθεση.

Ο Βιλντόσα έβαλε το τρίποντο (στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν άσχημα ποσοστά από τα 6,75μ.), ο Πίτερς προσπάθησε να βρει ρυθμό και ο Πετρούσεφ κέρδισε τις μάχες κάτω από το καλάθι. Δεν τελείωσε όλες τις φάσεις, αλλά κέρδισε φάουλ, έφθειρε τον Γουαχάμπ και έγινε διψήφιος. Ο Αμερικανός σέντερ του Λαυρίου μαζί με τον Γκρίφιν κράτησαν σε σταθερά επιθετικά επίπεδα την ομάδα τους, δεν υπέπιπταν σε εύκολα λάθη και έτσι διατήρησαν το +3 (43-40) στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Μετά τη διακοπή, ο Μουράτος έβαλε επτά γρήγορους πόντους για το πρώτο προβάδισμα με +8 ωστόσο ο Βεζένκοφ γρήγορα άρχισε να φορτσάρει και σε συνδυασμό με την καλή άμυνα βγήκαν οι αιφνιδιασμοί του Γουίλιαμς-Γκος για να γράψει με μεγάλο τρίποντο ο Βιλντόσα το 64-69 στο 30′.

Η ομάδα του Κώστα Μέξα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο αφού ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, ο Βιλντόσα άνοιξε κι άλλο τη διαφορά και οι Βεζένκοφ – Πετρούσεφ τελείωσαν οριστικά την υπόθεση με διψήφια διαφορά για το τελικό 75-93.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρπάνος – Τσώνος – Τεφτίκης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-19, 43-40, 64-69, 75-93

ΛΑΥΡΙΟ (Μέξας): Μουράτος 9 (2/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Βον 11 (4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Γουαχάμπ 8 (4/5 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Φόρεστ (0/5 σουτ), Σλέιτερ 9 (4/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ), Τσάμης 4 (8 ριμπάουντ), Γκρίφιν 13 (2/3 δίποντα, 3/7 τρίποντα), Σέρμαν 13 (1/4 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 2/2 βολές), Ζάρας, Πατρίκης, Γόντικας 8 (4/8 δίποντα, 4 ριμπάουντ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Λαυρίου: 23/45 δίποντα, 8/31 τρίποντα, 5/8 βολές, 39 ριμπάουντ (28 αμυντικά – 11 επιθετικά), 16 ασίστ, 5 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 10 λάθη, 32 φάουλ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουίλιαμς-Γκος 4 (2/3 δίποντα), Ράιτ 10 (4/6 δίποντα, 2/4 βολές, 4 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 5 (1/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Βεζένκοφ 25 (8/9 δίποντα, 9/11 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Φουρνιέ 7 (2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Μήτρου-Λονγκ, Βιλντόσα 9 (3/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παπανικολάου, Ντόρσεϊ 4 (1/2 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πίτερς 13 (1/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5/8 βολές, 5 ριμπάουντ), Πετρούσεφ 16 (6/8 δίποντα, 4/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 25/42 δίποντα, 7/25 τρίποντα, 46 ριμπάουντ (34 αμυντικά – 12 επιθετικά), 28 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 10 λάθη, 13 φάουλ

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Πρέπει να γίνουμε συμπαγείς γρήγορα, φαίνεται σαν να υπάρχει μια κόπωση

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε δύσκολη την αποστολή που είχε...

Λανουά: Κανένα πέναλτι για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, σωστά συνεχίστηκαν τα παιχνίδια

Μετά την απόλυτη συμφωνία όλων των τηλεκριτικών διαιτησίας για τη φάση του Ρέτσου, ήρθε και η επικύρωση από τον Στεφάν Λανουά πως δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι‼️ 🟡Όπως δεν υπάρχει πέναλτι και στη φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο

Βόμβες Μακελελέ κατά Αστέρα: «Μου ζήτησαν να μην παίξει ο Μπιλέ, δεν θα επιτρέψω να μου λένε ποιον να βάλω και ποιον όχι»

Ο Κλοντ Μακελελέ φρόντισε πολύ γρήγορα να βγάλει τα άπλυτα του Αστέρα AKTOR στη φόρα σχετικά με τον λόγο της αποχώρησής του και αναμένεται η αντίδραση των Αρκάδων στις σοβαρές καταγγελίες του

Γιοβάνοβιτς: Μπράβο στον Μεντιλίμπαρ και τα παιδιά του Ολυμπιακού, μεγάλη η απώλεια του Ιωαννίδη

Ο προπονητής της εθνικής συνεχάρη τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που εμπιστεύεται τους μικρούς και ευχήθηκε να συνεχιστεί η εξέλιξη των νεαρών του Ολυμπιακού, ενώ όσον αφορά στο παιχνίδι με την Αγγλία έκανε λόγο για μεγάλη απώλεια του Ιωαννίδη, δείχνοντας παράλληλα εμπιστοσύνη σε Παυλίδη και Δουβίκα

Πέθανε ο θρυλικός Γιόχαν Νέσκενς

Το ολλανδικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνούν για την...

Χωρίς τον ΜακΚίσικ η εξάδα των ξένων του Ολυμπιακού με Λαύριο

Χωρίς τον Σακίλ ΜακΚίσικ θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στην...

Η Αλ Σαμάλ ανακοίνωσε τον Παπέ Αμπού Σισέ

Αν και το καλοκαίρι βρέθηκε δύο φορές στην Ελλάδα,...

Στη Χάλα Πιονίρ ο αγώνας του Ερυθρού Αστέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό

Δεν θα διεξαχθεί στη Stark Arena η αναμέτρηση του...

Γνωστός τραγουδιστής έκανε μήνυση σε θαυμάστριά του για stalking (vid)

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε γνωστός τραγουδιστής εις βάρος θαυμάστριάς του με τον...

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε έξι διαδοχικά πλήγματα στη νότια Βηρυτό

Έξι διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, το...

Πέθανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 800μ. Κιπιεγκόν Μπετ σε ηλικία 26 ετών

Τον θάνατο του Κενυάτη δρομέα μέσων αποστάσεων, Κιπιεγκόν Μπετ,...

Μπαρτζώκας: Πρέπει να γίνουμε συμπαγείς γρήγορα, φαίνεται σαν να υπάρχει μια κόπωση

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε δύσκολη την αποστολή που είχε...