Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-3: Ο Νους τον έστειλε στο -3 από την κορυφή

Ο ΟΦΗ πέταξε στα σκουπίδια για ακόμη ένα παιχνίδι το γρήγορο προβάδισμα που πήρε (και μάλιστα δύο τερμάτων), έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά τελικά κατάφερε να φύγει με νίκη (2-3) από την έδρα του Πανσερραϊκού χάρη σε γκολ του Φούντα από το σημείο του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Νους μετά από απίστευτη ενέργεια.

Οι Κρητικοί επέστρεψαν στις νίκες και το θετικό αποτέλεσμα στις Σέρρες έχει ονοματεπώνυμο. Αυτό δεν είναι άλλο από του Τιάγκο Νους, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα τρία τέρματα της ομάδας του. Δημιούργησε το πρώτο, σκόραρε το δεύτερο και έκανε απίστευτη ατομική ενέργεια στο 87′ για να κερδίσει πέναλτι που μετουσίωσε σε γκολ ο Φούντας.

Δίκαιο αποτέλεσμα στις Σέρρες, καθώς παρά το γεγονός πως ο Πανσερραϊκός επέστρεψε από το γρήγορο 0-2 του ΟΦΗ και μάλιστα πριν το τέλος του πρώτου μέρους, δεν μπήκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να δεχθεί πολύ νωρίτερα γκολ.

Στους 11 βαθμούς ανέβηκαν οι Κρητικοί που βρίσκονται στην 6η θέση και είναι τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή, τελευταίος έμεινε ο Πανσερραϊκός με 4.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Εντυπωσιακό ήταν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης του Πανσερραϊκού με τον ΟΦΗ, με το παιχνίδι να έχει εξαιρετικό ρυθμό και πολλές φάσεις. Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Τομάς που πέρασε λίγο άουτ, ενώ λίγο αργότερα οι Κρητικοί πήραν προβάδισμα.

Ο Νους εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπρεσάν πήδηξε ψηλότερα από όλους και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-1 στο 8′. Λίγο αργότερα ο ΟΦΗ έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα με τον Σαλσέδο, ο οποίος τελικά μοίρασε ασίστ στο 26′ στον Νους που έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Άμεση η απάντηση του Πανσερραϊκού δύο λεπτά αργότερα με τον Μπετανκόρ και ισοφάριση στο 45′ με τον Φαρές, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Χριστογεώργου και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Κι ενώ το μομέντουμ έδειχνε Πανσερραϊκό, ο ΟΦΗ κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε τα… άχαστα. Αρχικά στο 55′ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έχασε την μπάλα μέσα στα χέρια, αλλά ο Σενγκέλια δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Σαλσέδο έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτικό σημείο μέσα στην περιοχή, ενώ στο 66′ ο Σενγκέλια είδε το σουτ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι μετά από επέμβαση του Γκουγκεσασβίλι.

Στο 75′ ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού νίκησε σε τετ-α-τετ τον Νους, ενώ από εκείνο το σημείο και μετά ο Πανσερραϊκός κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και να περιορίσει την επιθετικότητα του ΟΦΗ.

Ωστόσο στο 87′ ήρθε η φάση που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Πανσερραϊκός κέρδισε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο και ο ΟΦΗ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Νους, ο οποίος έκανε φανταστική ατομική ενέργεια, δέχθηκε μαρκάρισμα αλλά σηκώθηκε και συνέχισε την προσπάθεια του και τελικά ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ουαγκέ. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Φούντας μετουσίωσε το πέναλτι σε γκολ.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με τον Αποστολάκη να σώζει τον ΟΦΗ διώχνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή. Κάπως έτσι το 2-3 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι Κρητικοί έφυγαν με το τρίποντο από τις Σέρρες.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΟΦΗ 2-3

Γήπεδο: Δημ. Στάδιο Σερρών

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Σκόρερ: 28′ Μπετανκόρ, 45′ Φαρές / 8′ Μπρεσάν, 26′ Νους 89′ πεν. Φούντας

Κίτρινες: Λιάσος, Χαντάκιας, Μπετανκόρ / Αποστολάκης, Μαρινάκης

Πανσερραϊκός (Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (90′ Χατζηστραβός), Μπέργκστρομ (81′ Καρασαλίδης), Ντάβιντσον, Φάρες, Στάικος, Λιάσος (64′ Γκέλιν), Χαντάκιας (64′ Ουαγκέ), Τέρζιτς (46′ Ντέλετιτς), Τόμας, Μπετανκόρ.

ΟΦΗ (Δέλλας): Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Μπάκιτς (73′ Φούντας), Μπαΐνοβιτς, Καραχάλιος (73′ Αποστολάκης), Νους, Σενγκέλια (90′ Σίλβα), Σαλσίδο (87′ Γιουνγκ)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Athens Kallithea – Αστέρας 1-3: Οι αλλαγές του Μακελελέ έφεραν τη νίκη μετά από 48 μέρες

Από τη νίκη της πρεμιέρας στο ΟΑΚΑ απέναντι στον...

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Πρωτοφανής αλλοίωση αποτελέσματος, κάποιοι θέλουν το ποδόσφαιρο να επιστρέψει σε εποχές παράγκας»

Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του... εξωδιοικητικού παράγοντα Γιάννη Παπαδόπουλου, η ΠΑΕ ΑΕΚ κάνει λόγο για πρωτοφανή αλλοίωση αποτελέσματος και για κάποιους που θέλουν να επιστρέψει το ποδόσφαιρο σε εποχές παράγκας

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-2: Με γκολ σε νεκρό χρόνο οι Ερυθρόλευκοι άλωσαν το Κορωπί για το πρωτάθλημα Νέων

Οι πρωταθλητές Ευρώπης πήραν το ντέρμπι αιωνίων για τη Super League Κ19 με buzzer beater του Λαμίν κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με γκολ του τερματοφύλακά του

Ολυμπιακός: Η θετική παράδοση στο ΟΑΚΑ, αυτή που θέλει να σπάσει και ο μέσος όρος τερμάτων με γηπεδούχο τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετική παράδοση όταν παίζει στο ΟΑΚΑ με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό αλλά στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις των δύο αιωνίων ανεξαρτήτως έδρας μετρά μόλις μία νίκη, κάτι που θέλει να αλλάξει αρχής γενομένης από απόψε

Το συγκλονιστικό στιγμιότυπο με ηλικιωμένο φίλαθλο του Ολυμπιακού να συγκινείται μπροστά στα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια

Η θρυλική περιοδεία των ευρωπαϊκών τροπαίων του Ολυμπιακού συνεχίζεται...

Ολυμπιακός: Η αύρα του Μουζακίτη και τα στοιχεία που θέλει να έχει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη στο ΟΑΚΑ για να ανέβει στην κορυφή της Super League: Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ, ο κομβικός Μουζακίτης και το κενό του Τσικίνιο

Σεβίλλη – Μπέτις 1-0: Ο Λουκεμπάκιο διατήρησε την παράδοση στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας

Τα προηγούμενα τέσσερα ντέρμπι της Ανδαλουσίας είχαν ένταση και...

Αναγκαστική αλλαγή ο Ιωαννίδης, αγωνία σε Παναθηναϊκό και εθνική ομάδα

Πλήγμα για τον Παναθηναϊκό με τον Φώτη Ιωαννίδη στο...

Μόντσα – Ρόμα 1-1: Η ουραγός πήρε βαθμό από τους Τζιαλορόσι

Δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί της...

Άιντραχτ – Μπάγερν 3-3: Ο Μαρμούς τιμώρησε στο 94′ τους Βαυαρούς

Η Άιντραχτ ήταν εύστοχη, έφερε τούμπα το γρήγορο προβάδισμα...