Ολυμπιακός – Αθηναϊκός 84-71: Διαστημική Χέμπε έβαλε 38 πόντους για την ανατροπή και τη μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα

Ο Αθηναϊκός έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι πρωταθλήτριες Ελλάδας με τη συγκλονιστική Χέμπε να σημειώνει 38 πόντους, επέστρεψαν από το -15 και πήραν τη νίκη απέναντι στη δύσκολη ομάδα του Βύρωνα στο ΣΕΦ

Από το παιχνίδι Κυπέλλου των δύο ομάδων φάνηκε πως φέτος υπάρχει και τρίτος δυνατός πόλος στην Α1 μπάσκετ Γυναικών, αφού ο Αθηναϊκός κινήθηκε πολύ δυνατά στο παζάρι με παίκτριες από το WNBA. Ο Ολυμπιακός όμως έδειξε γιατί είναι ο πρωταθλητής, με μια εμφάνιση που ήταν αντάξια των φετινών του ικανοτήτων.

Οι Ερυθρόλευκες βρέθηκαν στο -15 στην πρώτη περίοδο (12-27) στο 9’20” αλλά με την Κίρα Λάμπερτ να δίνει τον παλμό και την απίστευτη Μέριτ Χέμπε να διαλύει τη στατιστική, έφτασαν το παιχνίδι στα μέτρα τους και στο δεύτερο μέρος πήραν τα ηνία του αγώνα για να πανηγυρίσουν τη νίκη στην πρεμιέρα της Α1 (84-71) στην Αίθουσα 5 του ΣΕΦ.

Οι φιλοξενούμενες μπήκαν εντυπωσιακά στο παιχνίδι με τρία μεγάλα τρίποντα της Σταμάτη ενώ οι αιφνιδιασμοί και η ασταμάτητη Σέπαρντ (10π. στην πρώτη περίοδο) έδωσαν το ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του Βύρωνα, η οποία άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα από την πιεστική άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Η Μέριτ Χέμπε έβαλε πολύ μεγάλα καλάθια, η Κίρα Λάμπερτ έβγαλε άμυνες και βοήθησε σημαντικά στην οργάνωση. Η πρώτη ολοκλήρωσε το ματς με 38 πόντους (!) σε 27’49” (16/24 σουτ) ενώ η δεύτερη είχε 13 πόντους (οι πέντε με καλάθια στην… κόρνα της ολοκλήρωσης της πρώτης και της δεύτερης περιόδου) και 13 ασίστ ενώ από 12 είχαν η Ράτζα και η Τόμπιν, χωρίς να υπάρχει υστερήσασα στην άμυνα.

Αναμενόμενα, η Τζέσικα Σέπαρντ έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Βύρωνα, με την πολύπειρη σέντερ και WNBAer να έχει 30 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Σπουδαία εμφάνιση και από τη Σταμάτη (17π. με 4/5 τρίποντα) αλλά λίγα πράγματα από τη Λοβίλ (12π. με 5/12 σουτ) και τη Χολμς που μετρά μόλις λίγες ώρες στην Ελλάδα.

Ο Θάνος Νίκλας είδε την άμυνα της ομάδας του να λειτουργεί άψογα από τη δεύτερη περίοδο σε ένα πραγματικό ντέρμπι όπου οι Ερυθρόλευκες πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο 27′ (όταν και έτρεξαν σερί 10-0) χωρίς να κοιτάξουν ξανά πίσω.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα – Παπαδόπουλος – Μπον

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-27, 41-43, 67-58, 84-71

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θάνος Νίκλας): Χέμπε 38(2), Ράτζα 12(1), Πηλακούτα, Σπυριδοπούλου 4, Σύρρα 2, Καρλάφτη 3(1), Λάμπερτ 13(1), Δίελα, Χριστινάκη, Κολλάτου, Τόμπιν 12.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γκουγκουτούδης): Σταμάτη 17(4), Σπαθάρου, Μαρίνη, Βιντσιλαίου6, Κορρέ, Γεροστεργίου 2, Πάγκαλος, Χολμς 4, Ταμπάκου, Λόβιλ 12(2), Σέπαρντ 30.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Σάββατο 5/10

Ολυμπιακός – Αθηναϊκός 84-71

ΠΑΣ Γιάννινα – Πρωτέας Βούλας (17:00)

Κυριακή 6/10

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός (13:00)

Αμύντας – Εσπερίδες (15:00)

Ηρακλής – Παναθλητικός (16:00)

ΡΕΠΟ: Παναθηναϊκός

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ατρόμητος – Βόλος 1-2: Με ανατροπή… εξπρές η πρώτη νίκη στην εποχή Πουρσαϊτίδη

Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, αρκετή ένταση και...

Χωρίς Γουίλιαν η αποστολή του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Βραζιλιάνος χάνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να μην τον συμπεριλαμβάνει στην 21μελή αποστολή του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έδωσε το σύνθημα για γεμάτο ΣΕΦ και νίκη επί της Ζαλγκίρις

Η ήττα από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη δεν πτοεί...

Η απουσία του κομβικού Τσικίνιο στο ντέρμπι και ο πολύτιμος ρόλος του Πορτογάλου στον Ολυμπιακό

Η απουσία του «αναντικατάστατου» Τσικίνιο ανοίγει μια θέση στην ενδεκάδα ενόψει του ντέρμπι αιωνίων, με τον Πορτογάλο να συνιστά μια μεγάλη απώλεια λόγω του ιδιαίτερου ρόλου του στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Ο Μιγκέλ Λουίς σόκαρε την Ένωση με υπέροχο πλασέ στην κίνηση (vid)

Ο Παναιτωλικός πήρε κεφάλι στο σκορ απέναντι στην ΑΕΚ...

Παναθηναϊκός: Ενοχλήσεις ο Γκριγκόνις, χωρίς τέσσερις στην Καρδίτσα οι Πράσινοι

Χωρίς τέσσερις παίκτες ταξίδεψε για την Καρδίτσα ο Παναθηναϊκός. Οι...

Μαρούσι – Προμηθέας 80-84: Ο νεοφερμένος Γουόκερ χάρισε τη νίκη στους Πατρινούς

Με τον νεοφερμένο Τζόρνταν Γουόκερ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση...

Ατρόμητος – Βόλος 1-2: Με ανατροπή… εξπρές η πρώτη νίκη στην εποχή Πουρσαϊτίδη

Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, αρκετή ένταση και...