Το πρώτο μεγάλο «πρέπει» του Ολυμπιακού είχε τη σφραγίδα του Ατανασίεβιτς

Ο Ατανασίεβιτς βροντοφώναξε με την κλάση του πως είναι παίκτης για τα δύσκολα και ο Ανδρέας Καταχανάς γράφει για την καθαρή νίκη του Ολυμπιακού απέναντι σε μια σκληρή και πιο έτοιμη ομάδα, που δοκίμασε τις αντοχές του

Το μόλις τρίτο επίσημο παιχνίδι, χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, απέναντι σε έναν αντίπαλο σκληρό όπως είναι η Λας Πάλμας, είχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ήξεραν πως οι Ισπανοί είναι αρκετά πιο μπροστά σε επίπεδο ετοιμότητας και με δεδομένο ότι κάποιοι παίκτες δεν είναι στο 100%, η πρώτη αναμέτρηση είχε χαρακτήρα ντέρμπι.

Το 3-0 ήρθε με πολύ κόπο, τεράστια προσπάθεια, μα κυρίως με υπομονή. Αν και το πρώτο σετ αποτέλεσε έναν μονόλογο από πλευράς Ερυθρόλευκων, στα δύο επόμενα είχαμε μεγάλη μάχη: οι νησιώτες δεν βρήκαν άσο σε κανένα σετ αλλά όταν χρειάστηκε χάλασαν σε κάποιο βαθμό την υποδοχή, έκαναν κάποια μπλοκ που δεν είναι το δυνατό τους σημείο και είχαν αντίδραση στα πολλαπλά σετ μπολ ειδικά στο δεύτερο.

Εκεί, φάνηκε όμως η ποιότητα των παικτών που ήρθαν και ειδικά του Ατανασίεβιτς: ο Σέρβος μπορεί να δέχθηκε δύο σερί μπλοκ πριν το δεύτερο σετ οδηγηθεί στην… παράταση, αλλά είναι ίσως ο μόνος που θα μπορούσε να πάρει αυτόν τον άσο με το σκορ στο 31-30: κι αυτός ο άσος σε εκείνο το σημείο μπορεί να ισοδυναμεί και με ολόκληρη πρόκριση.

Η συνολική επιρροή του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι ήδη εμφανής. Ο Τράβιτσα φαίνεται ότι τον εμπιστεύεται πολύ – άλλωστε πέρα από καλοί φίλοι ήταν και συμπαίκτες στην Περούτζια – και θα του δώσει να τελειώσει τις ψηλές μπάλες ακόμα κι όταν κάποια μοιάζει… αδύνατο να περάσει από καλά στημένο μπλοκ.


Ο Ατανασίεβιτς ανεβάζει την επίθεση και ο Πέριν από τη δική του πλευρά βελτιώνει την πίσω ζώνη. Ο Καναδός είναι καλύτερος υποδοχέας από τον Ιντάλγκο, καλύπτει εξαιρετικά τους χώρους του και δεν είναι τυχαίο πως κερδισμένος από όλο αυτό βγαίνει και ο Τζιάβρας: ο διεθνής λίμπερο έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και βελτιωμένα στατιστικά στα πρώτα επίσημα παιχνίδια.

Η λογική λέει πως ειδικά σε απαιτητικά ματς, θα έχει πιο εύκολο έργο συγκριτικά με πέρυσι. Άλλωστε, ο Πέριν αποκτήθηκε και για αυτό: να φρεσκάρει καλύτερα την πίσω ζώνη και να δώσει περισσότερες επιθέσεις από το «6», με μεγαλύτερη ποικιλία στα χτυπήματα από διαφορετικές θέσεις.

Σε κάτι που αξίζει να σταθούμε είναι στο γεγονός πως στα δύο πρώτα σετ απέναντι σε αυτή τη Λας Πάλμας, ο Ολυμπιακός δεν είχε λάθος στην επίθεση (61% αποτελεσματικότητα) και έκλεισε τον αγώνα με 59% μέσο όρο. Προσθέστε και ότι δεν έδωσε ούτε έναν άσο (57% υποδοχή) και κάπως έτσι εξηγείται η ανωτερότητά του στο τάραφλεξ. Έστω κι αν λόγω της περιόδου που βρίσκεται έχει ακόμα πολλά να βελτιώσει, όπως τον τρόπο που κλείνει τα σετ, την κόντρα μπάλα και φυσικά το μπλοκ (ειδικά σε επίπεδο διάρκειας).

Ο επαναληπτικός στην Γκραν Κανάρια Αρένα θα είναι σαφέστατα πιο δύσκολος αφού οι Ισπανοί θα παίξουν χωρίς άγχος: υπενθυμίζουμε πως στα τελευταία τρία νοκ άουτ τους έχουν δώσει χρυσό σετ με δύο προκρίσεις και έναν αποκλεισμό. Οπότε ο Ολυμπιακός όταν συνέλθει από το ταξίδι, θα πρέπει να μπει για να καθαρίσει τα δύο σετ και να διώξει το βάρος στην Ισπανία, εκεί όπου πέρυσι λύγισαν σπουδαίοι αντίπαλοι, απέναντι σε μια ομάδα που είχε καλύτερο υλικό πέρυσι από αυτό που έχει φέτος.

Πάντως, οι Ερυθρόλευκοι διάβασαν καλά τον Ρουσό (πολύ κακός ο Βέλγος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ), δεν δέχθηκαν μεγάλη ζημιά από τον Γουάλα και ήταν τα σερβίς του Μπρούνο και ο… Ράμος αυτοί που προσπάθησαν να κάνουν τη διαφορά για τους νταμπλούχους Ισπανίας.


ΥΓ.1: Λάθος των διαιτητών να επιτρέπουν στον Σέρχιο Καμαρέρο να έχει αυτές τις αντιδράσεις: ο Ισπανός είναι έντονη προσωπικότητα στη διάρκεια των αγώνων (φωνάζει, πατάει στο τάραφλεξ, διαμαρτύρεται στους διαιτητές), ωστόσο οι παρατηρήσεις πρέπει να γίνονται πολύ νωρίτερα κι όχι όταν «τελειώνει» το παιχνίδι. Δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, οι αντιδράσεις του είναι τέτοιες σε όλα τα ματς: για αυτό και αν δείτε, οι παίκτες της Λας Πάλμας διαχειρίζονται πάντα καλύτερα την κατάσταση μετά τα ξεσπάσματα του Ισπανού προπονητή με καταγωγή από τα Κανάρια Νησιά.


ΥΓ.2: Αν ο Ατανασίεβιτς δεν είναι λόγος ο κόσμος να πάει στο Ρέντη, τότε ποιος είναι;

ΥΓ.3: Απουσία επικοινωνίας, απουσία σοβαρής και καλαίσθητης προβολής, απουσία πολλών πραγμάτων στη λίγκα: το επίπεδο έχει πέσει κι αν δεν το αντιληφθούν όλοι στην ΕΣΑΠ, δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβει το άθλημα περισσότερο. Κι ας έρθει στη χώρα και ο Ενγκαπέ που στην πρεμιέρα του με την Πουατιέ γέμισε γήπεδο 2.500 θέσεων μέσα σε λίγες ώρες. Με σωστό μάρκετινγκ και όχι μπαλώματα.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Παραιτήθηκε από την ΑΕΚ ο Παναγιώτης Κονέ

Οι εξελίξεις... πρόλαβαν τον Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στην ΠΑΕ ΑΕΚ κι αυτή έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα ο 37χρονος να αποχωρεί από τον σύλλογο

Euroleague: Εβάν Φουρνιέ ο καλύτερος νεοφερμένος της σεζόν σύμφωνα με τους αρχηγούς των ομάδων

Ο Γάλλος αστέρας αναδείχθηκε με μεγάλο ποσοστό ως ο πιο εντυπωσιακός νεοφερμένος παίκτης ενόψει της νέας σεζόν στην Ευρωλίγκα μετά από ψήφους των αρχηγών των 18 ομάδων

Ματίας Λεσόρ, ένας σεσημασμένος καβγατζής με ασυλία… πλανητάρχη! (vids)

Το Τρίτο Ημίχρονο του Athlosnews καταγράφει μερικά από τα αμέτρητα περιστατικά «τσαμπουκάδων» του Ματίας Λεσόρ, εκφράζοντας την απορία για το πώς ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού δεν τιμωρείται ποτέ από τους Έλληνες διαιτητές ή οποιαδήποτε άλλη αθλητική Αρχή

Μπαρτζώκας: Υπάρχει ερωτηματικό για την ετοιμότητά μας, ελπίζω να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο κόντρα στη Φενέρ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για την Τουρκία τόνισε πως υπάρχει ακόμα ερωτηματικό για την ετοιμότητα της ομάδας του επειδή δεν έχει δώσει αρκετά ματς ενώ υπογράμμισε ότι έχει συγκεκριμένο πλάνο για τη νίκη απέναντι στη Φενέρ

Με ΜακΚίσικ στην Πόλη ο Ολυμπιακός, έμεινε στην Ελλάδα λόγω του νεογέννητου παιδιού του ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη ενόψει της πρεμιέρας στη νέα σεζόν της Euroleague κόντρα στη Φενέρ, με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να βρίσκεται ξανά στις επιλογές του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός – Μπράγκα: Το εντυπωσιακό κορεό με την κούπα του Conference (vid)

Εκπληκτική ήταν η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του...

LIVE: Άλμπα – Παναθηναϊκός

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη live περιγραφή του αγώνα Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός για την 1η αγωνιστική της Euroleague

LIVE: Ολυμπιακός – Μπράγκα

Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός - Μπράγκα για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League

LIVE STREAMING OLYMPIACOS – BRAGA

LIVE STREAMING OLYMPIACOS - BRAGA. Δείτε όσα θα γίνουν...

Το μήνυμα του Οσμάν λίγο πριν την έναρξη της EuroLeague: «Ας ξεκινήσει το κυνήγι»

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πρεμιέρα της φετινής...