Το μεγάλο «πρέπει» του Σαζ στη Λιόν, τα αστέρια και το κακό ξεκίνημα στη Ligue 1

Η Λιόν θα παίξει με την πίεση του αποτελέσματος κόντρα στον Ολυμπιακό θέλοντας να κάνει τη δική της επανεκκίνηση μετά το κάκιστο ξεκίνημα στο γαλλικό πρωτάθλημα που έχει φέρει τον Πιέρ Σαζ σε πολύ δύσκολη θέση

Η Λιόν του Πιέρ Σαζ έχει ένα μεγάλο «πρέπει» στην αποψινή (26/9, 22:00) αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στα πλαίσια της πρεμιέρας στη League Phase του Europa League.

Το ζητούμενο για τη γαλλική ομάδα είναι η νίκη μετά το κάκιστο ξεκίνημα στη Ligue 1 με μόλις 4 βαθμούς μετά από πέντε αγώνες και μία εικόνα που προβληματίζει κυρίως αμυντικά.

Απέναντι στους Κυπελλούχους Ευρώπης, κατόχους του Conference League, οι Λιονέ αναζητούν κι αυτοί το δικό τους restart βασισμένοι κυρίως στην ατομική τους ποιότητα, που δεδομένα είναι μεγάλη αλλά ακόμη δεν έχει «δέσει» στον αγωνιστικό χώρο.

Η Λιόν δημιουργεί μόλις 2,2 μεγάλες ευκαιρίες ανά αγώνα μέχρι τώρα στο γαλλικό πρωτάθλημα, αριθμός που δείχνει έλλειψη δημιουργίας και ιδεών στο μεσοεπιθετικό τρίτο. Στην άμυνα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, με την ομάδα του Σαζ να δέχεται περίπου 1 γκολ ανά 0,6 τελικές του αντιπάλου έχοντας φανερό πρόβλημα ομοιογένειας και έλλειψη ηγετικής προσωπικότητας, με τον Τσαλέτα-Τσαρ να παλεύει μόνος του αλλά να μην είναι αρκετός.

Μεσοεπιθετικά η ποιότητα ξεχειλίζει με τον Βερετού να ψάχνει ακόμα τα πατήματά του, τον Τολισό να είναι σταθερή αξία στα χαφ και τους Τσερκί, Λακαζέτ να τραβούν το κουπί στην επίθεση, τη στιγμή που ο Μικαουτάτζε δεν έχει βρει ακόμα γκολ και ρυθμό.

Η Λιόν, όπως και ο Ολυμπιακός ως έναν βαθμό, περνά μία πρώτη κρίση αρκετά νωρίς στη σεζόν και μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει απόψε μπροστά στο κοινό της, που την γιούχαρε στην τελευταία εντός έδρα ήττα (2-3) από τη Μαρσέιγ και πολλοί ζητούν ήδη την απόλυση του Σαζ.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...