Λανουά: Έπρεπε να δοθεί πέναλτι στον Πανσερραϊκό και να ακυρωθεί το γκολ του Τσάλοφ στον Βόλο (vid)

Ο αριχδιαιτητής της ΚΕΔ εντόπισε ένα σοβαρό λάθος στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ των Σερραίων ενώ έκανε αρκετές παρατηρήσεις στους διαιτητές του Βόλος - ΠΑΟΚ και τα είδε «όλα σωστά» στο Athens Kallithea - ΑΕΚ με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για δύο πέναλτι

Ο αρχιδιατητής της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά, προχώρησε σε ανασκόπηση των αμφισβητούμενων φάσεων της 5ης αγωνιστικής στη Super League τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν δόθηκε πέναλτι στον Πανσερραϊκό για χέρι του Αράο στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό κι ότι θα έπρεπε να ακυρωθεί το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Βόλο.

Παράλληλα ανέφερε πως δεν υπάρχει παράβαση πάνω στον Βαγιαννίδη σε φάση που αρχικά ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού ενώ για το πέναλτι υπέρ του Βόλου κόντρα στον ΠΑΟΚ υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να έχει δοθεί επιθετικό φάουλ και κακώς ο VAR δεν άλλαξε την απόφαση του διαιτητή.

Ασχολήθηκε επίσης με μία φάση από το Athens Kallithea – ΑΕΚ στην οποία παρατήρησε μία επαφή εκτός περιοχής (που φαίνεται να γίνεται εντός αυτής) επισημαίνοντας ότι ορθώς δεν δόθηκε παράβαση πέναλτι υπέρ της Καλλιθέας, ενώ για την περίπτωση του παρατεταμένου κρατήματος του Πήλιου στον Τζάνι εντός περιοχής δεν έκανε κάποιο σχόλιο. Δεν σχολίασε κάτι ούτε για την αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακό στο Χαριλάου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Για τη φάση στο Athens Kallithea – ΑΕΚ: «Σε αυτή την περίπτωση ο VAR θα πρέπει να ελέγξει αν το φάουλ συνέβη εντός ή εκτός της περιοχής του πέναλτι. Ο VAR έλεγξε διαφορετικές κάμερες και βρήκε τη σωστή κάμερα που του επέτρεψε να επιβεβαιώσει ότι η επαφή έγινε εκτός περιοχής του πέναλτι».

Για το χέρι του Αράο στο Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός: «Σε αυτή την περίπτωση, το χέρι του αμυντικού είναι εντελώς έξω από το σώμα. Το χέρι είναι τοποθετημένο οριζόντια. Με αυτή την επαφή, άλλαξε η κατεύθυνση της μπάλας, οπότε περιμένουμε πέναλτι. Ο VAR έκανε λάθος που δεν συνέστησε ανασκόπηση της φάσης».

Για το πέναλτι του Βαγιαννίδη που ακυρώθηκε στο Πανσερραϊκός – Πανσερραϊκός: «Σε αυτή την περίπτωση, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, νομίζοντας ότι ο τερματοφύλακας χτύπησε τον αντίπαλο του. Ο VAR βρήκε μία κάμερα που δείχνει ότι ο τερματοφύλακας άγγιξε την μπάλα πριν τον επιθέμενο. Συνίσταται ανασκόπηση της φάσης για την ακύρωση του πέναλτι».

Για το πέναλτι του Βόλου κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Ο διαιτητής δίνει πέναλτι, αλλά το φάουλ έγινε από τον επιτιθέμενο και όχι από τον αμυνόμενο. Θα περιμέναμε παρέμβαση του VAR για να ακυρωθεί το λανθασμένο πέναλτι».

Για το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ: «Αυτό το γκολ θα έπρεπε να ακυρωθεί. Ο επιτιθέμενος σήκωσε το πόδι πριν ο τερματοφύλακας κλωτσήσει την μπάλα. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σαφείς: Καταλογίζεται έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα, αν ένας παίκτης εμποδίσει τον τερματοφύλακα από το να απελευθερώσει την μπάλα από τα χέρια του ή κλωτσήσει ή επιχειρήσει να κλωτσήσει την μπάλα, ενώ ο τερματοφύλακας είναι στη διαδικασία απελευθέρωσής της».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Αταμάν: Έκανε μεγάλες μεταγραφές ο Ολυμπιακός, εμείς ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εμφατικά κι άνετα με 85-56 της...

Ολυμπιακός: Η ενεργοποίηση των Νέων και ο ετοιμοπόλεμος Ρέτσος για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη στη Γαλλία

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ενεργοποιεί ξανά τους πρωταθλητές Ευρώπης από την Κ19 του Ολυμπιακού και υπολογίζει για πρώτη φορά φέτος στον Παναγιώτη Ρέτσο με φόντο την ευρωπαϊκή πρεμιέρα κόντρα στη Λιόν

Γαλατάσαραϊ – Παναθηναϊκός 56-85: Άνετη νίκη σε φιλικό κλίμα στην Κωνσταντινούπολη

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εμφατικά κι άνετα με 85-56 της...

Ολυμπιακός – Στρούμιτσα 3-0: Άνετη πρόκριση με οργανωτή Χασμπάλα

Με τον νεαρό Ματέο Χασμπάλα να οργανώνει, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε και τυπικά στον 2ο γύρο του CEV Champions League - Ντεμπούτο για Τζέλβε, τραυματίστηκε ελαφρά ο Τζούριτς

Οριστικά χωρίς Ζέλσον Μαρτίνς και Μασούρα κόντρα στη Λιόν ο Ολυμπιακός

Με απουσίες στα εξτρέμ, τρεις παίκτες της Κ19 και τον αστερίσκο του Ρέτσου συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για Λιόν λίγες ώρες πριν το ταξίδι στη γαλλική πόλη

LIVE Streaming: Γαλατάσαραϊ – Παναθηναϊκός

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τον φιλικό αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα για το Σούπερ Καπ στη Ρόδο: Οι ημερομηνίες και το κανάλι μετάδοσης

Γνωστό έγινε το απόγευμα της Τρίτης το αναλυτικό πρόγραμμα...

Ρεάλ – Αλαβές 3-2: Συνεχίζουν με φόρα οι Μαδριλένοι παρά το ξαφνικό άγχος στο φινάλε

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της...

Carabao Cup: Άνετες προκρίσεις στον 4ο γύρο για Σίτι, Τσέλσι και Άστον Βίλα (vid)

Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Άστον Βίλα επιβεβαίωσαν τον ρόλο...

Αταμάν: Έκανε μεγάλες μεταγραφές ο Ολυμπιακός, εμείς ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εμφατικά κι άνετα με 85-56 της...

Ολυμπιακός: Η ενεργοποίηση των Νέων και ο ετοιμοπόλεμος Ρέτσος για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη στη Γαλλία

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ενεργοποιεί ξανά τους πρωταθλητές Ευρώπης από την Κ19 του Ολυμπιακού και υπολογίζει για πρώτη φορά φέτος στον Παναγιώτη Ρέτσο με φόντο την ευρωπαϊκή πρεμιέρα κόντρα στη Λιόν

Ολυμπιακός – Στρούμιτσα 3-0: Τα highlights της άνετης πρόκρισης των Ερυθρολεύκων

Η πρόκριση (και όχι απαραίτητα η εμφάνιση) ήταν το...