Ταυτοποιήθηκαν δέκα άτομα για επεισόδια στο γήπεδο του Ατρομήτου, πέταξαν καθίσματα και προκάλεσαν φθορές

Στην ταυτοποίηση δέκα ατόμων (ένας εκ των οποίων ένας είναι ανήλικος) προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για επεισόδια που έλαβαν χώρα στο γήπεδο του Ατρομήτου κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Άρη στο Περιστέρι στις 18 Αυγούστου.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., όπου δεν αναφέρεται ο αγώνας, τονίζεται ότι οχτώ από τους κατηγορούμενους πέταξαν καθίσματα και προς τον αγωνιστικό χώρο και προς την εξέδρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταυτοποιήθηκαν συνολικά δέκα -10- άτομα, τα οποία κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- φθορά ξένης ιδιοκτησίας καθώς και παραβίαση της αθλητικής νομοθεσίας, στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα που έλαβε χώρα την 18-08-2024, στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Καθοριστικό ρόλο για την ταυτοποίησή τους είχε -μεταξύ άλλων- η αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού, το οποίο κατασχέθηκε από το σύστημα εποπτείας που είναι εγκατεστημένο στο γήπεδο καθώς και το σύστημα έκδοσης και ψηφιακής ταυτοποίησης ηλεκτρονικών εισιτήριων αθλητικών συναντήσεων, στην οποία προβαίνουν πλέον οι φίλαθλοι πριν την είσοδό τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις, βάσει της πρόσφατης νομοθεσίας.

Παράλληλα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριακών και προανακριτικών δεδομένων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι οχτώ -8- από τους ανωτέρω κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων και ανήλικος, ευρισκόμενοι στις εξέδρες του γηπέδου, προέβησαν με λακτίσματα σε θραύση και αποκόλληση καθισμάτων, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά λήξη του αγώνα. Στη συνέχεια, ορισμένα τα εκσφενδόνισαν προς τον αγωνιστικό χώρο, ενώ τα υπόλοιπα τα πέταξαν εντός του χώρου της εξέδρας.

Επιπλέον, για τους έτερους -2- κατηγορούμενους, διαπιστώθηκε ότι συμμετείχαν ως εκμισθωτής- οδηγός και πρόσθετος οδηγός οχήματος, στην οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων, κατά παράβαση της σχετικής απόφασης που είχε εκδοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο στις 14-08-2024.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή, να σημειωθεί ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, θα συνεχίσει εντατικά τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους, εφαρμόζοντας στο ακέραιο την κείμενη νομοθεσία, τόσο εντός και περιμετρικά των αθλητικών εγκαταστάσεων, όσο και σε οποιοδήποτε άλλο χώρο».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ολυμπιακός: Βασικός ο Χασμπάλα, δύο οι εξαιρετικά αμφίβολοι κόντρα στη Στρούμιτσα

Δύο σετ χρειάζεται ο Ολυμπιακός απέναντι στη Στρούμιτσα (24/9,...

Ο Βέλγος Λόρενς Βίσερ σφυρίζει το Λιόν – Ολυμπιακός

Ο 34χρονος Βέλγος που είχε σφυρίξει προ διετίας το ισόπαλο 1-1 του Ολυμπιακού με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Φάληρο, θα διευθύνει την αναμέτρηση των Κυπελλούχων Ευρώπης στη Λιόν

Πρώτη «κρίση» για Πιέρ Σαζ στη Λιόν: Οι παραγκωνισμένοι, η διάταξη και οι κρίσιμοι αγώνες για τον Γάλλο προπονητή

Ο Πιέρ Σαζ βιώνει τις πρώτες δύσκολες μέρες του μετά από 10 μήνες στον πάγκο της Λιόν λόγω της κακής αμυντικής λειτουργίας, των άσχημων αποτελεσμάτων και των παικτών που παραγκωνίζονται ελέω... 3-5-2

Ολυμπιακός: Η απόφαση για Ζέλσον Μαρτίνς ενόψει Λιόν και οι δεδομένες αλλαγές στην 11άδα

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει για τη Γαλλία με μία σημαντική απουσία στην επίθεση αλλά και δεδομένη πρόθεση του Μεντιλίμπαρ να αλλάξει πρόσωπα της ενδεκάδας μετά την ήττα από τον Άρη

Στην ΕΡΤ για τρία ακόμη χρόνια το πρωτάθλημα της Basket League: Αυτό είναι το μεγάλο ποσό της συμφωνίας

Από τη συχνότητα της Δημόσιας Τηλεόρασης θα μεταδίδονται για 3 ακόμη χρόνια τα παιχνίδια της Basket League, με τις ομάδες να βάζουν ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία τους

Αλ Ταέ – Αλ Καλίτζ 5-2: Πρώτο γκολ Φορτούνη με πέναλτι, διασυρμός για την ομάδα του στο κύπελλο (vid)

Μπορεί ο Κώστας Φορτούνης να έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία...

Σλούκας: Θέλουμε το Super Cup κι ας είναι το λιγότερο σημαντικό τρόπαιο

Ο ΕΣΑΚΕ ξεκίνησε τα αφιερώματα για τη νέα σεζόν...

Πέντε συλλήψεις πριν το Αστέρας Β’ – Πανιώνιος για κατοχή κοκαΐνης και κάνναβης

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησαν αστυνομικοί έξω από το γήπεδο...

Νέο πλήγμα στην Athens Kallithea με Πασαλίδη, υπέστη ρήξη στην ακρωμιοκλειδική και μένει εκτός για έναν μήνα

Πλήγμα στην Athens Kallithea με τον τραυματισμό του Τριαντάφυλλου...

Γκρέι: Τιμή μου να με θέλει ο κόουτς Σάκοτα, ανυπομονώ για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της ΑΕΚ

Ο ΡαϊΚαουάν Γκρέι έγινε η τελευταία και πιο σημαντική...

Σε απολογία από τη Super League οι Κοβάσεβιτς, Τζαβέλλας, Άρης, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικός

Ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου της Super League...