Το «all the way» του Ολυμπιακού και το κοινό χαρακτηριστικό των αντιπάλων του στη League Phase του Europa

Ο Ολυμπιακός ως κάτοχος του Conference μπαίνει στη νέα σεζόν του Europa με υψηλές βλέψεις και οχτώ αντιπάλους που δεν τον φοβίζουν αλλά ούτε πρέπει να τους υποτιμήσει: Το στοιχείο που συνδέει τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει το σύνολο του Μεντιλίμπαρ και η ατάκα του Β. Μαρινάκη για το Μπιλμπάο

Ο Ολυμπιακός έμαθε ως κάτοχος του Conference League τους αντιπάλους του στη νέα League Phase του Europa League και με την ευθύνη του Κυπελλούχου Ευρώπης την οποία δέχεται και θέλει να υποστηρίξει και στο χορτάρι έχει σκοπό να φτάσει μακριά και σε αυτή τη διοργάνωση, με την κλήρωση της Παρασκευής να τού δείχνει τον δρόμο για τα νοκ-άουτ.

Και λέμε «του δείχνει τον δρόμο», γιατί αυτοί που θα προσπαθήσουν να τον ανοίξουν είναι ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του αρχικά απέναντι σε Ρέιντζερς, Μπράγκα, Καραμπάγκ (εντός) και Πόρτο, Λιόν, Μάλμε και Στεάουα εκτός έδρας.

Στον ΑΘΛΟ διαβάσατε από νωρίς τον νέο σύστημα διεξαγωγής στη League Phase του Europa, με το αγωνιστικό διάβασμα των αντιπάλων του Ολυμπιακού να μπαίνει πλέον σε πρώτο πλάνο, αν κι ακόμα είναι νωρίς στη σεζόν για ασφαλή συμπεράσματα.

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί πως το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων της League Phase αναμένεται να ανακοινωθεί το Σάββατο (31/8) και θα έχει το δικό του ενδιαφέρον καθώς αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη σειρά των ματς, ενώ κάθε ομάδα ως γνωστόν δεν θα μπορεί να παίξει δύο σερί ματς στην έδρα της ή και εκτός.

Με μία πρώτη ματιά διαπιστώνει κανείς πως οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έχουν άκρως επιθετικό στυλ και αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στην άμυνα. Φυσικά δεν μπαίνουν όλες στο ίδιο τσουβάλι, ωστόσο έδειξαν τουλάχιστον από την περσινή τους πορεία πως δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην μεσοεπιθετική τους λειτουργία παρά στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Ειδικά η Ρέιντζερς, η Πόρτο και η Λιόν έχουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά στις φάσεις που δημιουργούν εντός περιοχής στα πρωταθλήματα τους (πάντα με βάση τα περσινά νούμερα) κάτι που δείχνει ότι πατούν συχνά την αντίπαλη περιοχή και μάλιστα οι Σκωτσέζοι και οι Πορτογάλοι (των Καρβαλιάλ και Όρτα) έχουν και μεγάλα ποσοστά ευστοχίας.

Από εκεί και πέρα, η Πόρτο είναι αρκετά αλλαγμένη σε σύγκριση με την περσινή πολύ καλή της πορεία στο Champions League, ωστόσο η φιλοσοφία της παραμένει ίδια και έχει το ταλέντο αλλά και την ποιότητα για να θεωρείται από τις πιο δύσκολες -αν όχι η δυσκολότερη- πίστα του Ολυμπιακού στη League Phase, ειδικά στο Ντραγκάο που παραδοσιακά δυσκολεύονται οι ελληνικές ομάδες.

Στεάουα, Μάλμε και Καραμπάγκ έχουν τις πιο άγνωστες ιστορίες και ποδοσφαιρικές ταυτότητες. Τους Σουηδούς τους είδαμε στα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ, αλλά πλέον χωρίς τον Νανάσι έχουν σημαντικό πρόβλημα στη δημιουργία κι ακόμη ψάχνονται, ενώ στην άμυνα το γεγονός πως σε δύο παιχνίδια δέχθηκαν 5 τέρματα από τον ανέτοιμο ΠΑΟΚ, δείχνει από μόνο του πολλά. Σημειωτέον πως η Καραμπάγκ δεν έχει καμία σχέση με αυτή που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός πάλι στο Europa League δύο χρόνια πριν, ενώ η ρουμάνικη Στεάουα ουσιαστικά άλλαξε τα πάντα πριν 7 χρόνια για να μη διαλυθεί λόγω σημαντικών χρεών και οικονομικών προβλημάτων. Είναι κι αυτή από τις ομάδες-μυστήρια της διοργάνωσης, αλλά σίγουρα δεν φοβίζει τον Ολυμπιακό.

«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στην Ευρώπη. Και γιατί όχι όταν ο τελικός είναι στο σπίτι του προπονητή μας και του Ερνέστο, γιατί να μην πάμε all the way; Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε», ήταν τα λόγια του προέδρου των Κυπελλούχων Ευρώπης, Βαγγέλη Μαρινάκη, που έδειξε πως πιστεύει σε νέες ευρωπαϊκές υπερβάσεις κι αυτό πλέον έχει περάσει και στην ομάδα.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει να αποδείξει κάτι στο φετινό Europa. Παρά μόνο να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση του στο ευρωπαϊκό στερέωμα, στο οποίο όλο και κερδίζει θέσεις προς την απόλυτη ελίτ, έχοντας φυσικά ως στόχο την άμεση επιστροφή εκεί που ανήκει. Κι εκεί που πλέον όλα έχουν αλλάξει: στο League Stage του ανανεωμένου Champions League…

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...