Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Σέζνι: «Το σώμα αντέχει, αλλά η καρδιά δεν είναι πια στο ποδόσφαιρο»

Λίγο καιρό αφότου έλυσε το συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους, ο Βόιτσιεχ Σέζνι ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση σε ηλικία 34 ετών.

«Όταν έφυγα από τη Βαρσοβία, τη γενέτειρά μου, για την Άρσεναλ, το 2006. Είχα όνειρο να καταφέρω να ζήσω από το ποδόσφαιρο. Πού να ‘ξερα τι ταξίδι ζωής θα ξεκινούσε τότε…

Πού να ήξερα ότι θα έπαιζα για ορισμένες από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο και θα φορούσα τη φανέλα με το εθνόσημο 84 φορές.

Πού να ήξερα ότι θα ζούσα από το ποδόσφαιρο και ότι το παιχνίδι αυτό θα ήταν όλη μου η ζωή…
Έφτασα σε σημεία που δεν είχα φανταστεί ποτέ μου. Όλα όσα έχω αποκτήσει κι όλα όσα είμαι ως άνθρωπος, τα οφείλω στο ποδόσφαιρο…

Σήμερα, το σώμα μου αντέχει ακόμα, αλλά η καρδιά μου δεν είναι πια στο ποδόσφαιρο. Τώρα ήρθε η ώρα να δώσω όλη την προσοχή μου στην οικογένειά μου.

Έχω αποφασίσει ν’ αποσυρθώ. Κάθε τέλος έχει και μια αρχή. Δεν ξέρω που θα με οδηγήσει αυτό, μόνο ο χρόνος θα δείξει. Αλλά τα προηγούμενα 18 χρόνια μού έδειξαν ότι ποτέ τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! Θα κάνω ξανά μεγάλα όνειρα!», έγραψε στο Instagram ο Πολωνός τερματοφύλακας, γνωστοποιώντας την απόφασή του να αποσυρθεί, παρότι είχε προτάσεις από τη Μόντσα και την Αλ Νασρ.

Ο Σέζνι εντάχθηκε στην Άρσεναλ σε ηλικία 16 ετών, προερχόμενος από τις ακαδημίες της Λέγκια Βαρσοβίας. Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα των «κανονιέρηδων» τον Σεπτέμβριο του 2009 και λίγο καιρό αργότερα πήγε δανεικός στην Μπρέντφορντ. Στα μέσα της περιόδου 2010-11, ο Αρσέν Βενγκέρ αποφάσισε να του εμπιστευθεί τη θέση του βασικού τερματοφύλακα της Άρσεναλ, την οποία κράτησε ως τα μέσα της περιόδου 2014-15, πανηγυρίζοντας δύο κύπελλα Αγγλίας και ένα Community Shield. Το καλοκαίρι του 2015 παραχωρήθηκε δανεικός στη Ρόμα, όπου έμεινε δύο χρόνια, και το καλοκαίρι του 2017 μεταγράφηκε στη Γιουβέντους, όπου και παρέμεινε ως το τέλος της περσινής σεζόν (και της καριέρας του, όπως αποδείχθηκε). Με τη «Γηραιά Κυρία» κατέγραψε 200 συμμετοχές και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και δύο σούπερ καπ Ιταλίας. Αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας της Premier League την περίοδο 2013-14 και της Serie A τη σεζόν 2019-20.

Παράλληλα, ο Σέζνι υπήρξε επί σειρά ετών ο βασικός πορτιέρε της εθνικής Πολωνίας, με την οποία κατέγραψε 84 συμμετοχές και αγωνίστηκε στο EURO 2012 (όπου αποβλήθηκε στην πρεμιέρα απέναντι στην εθνική Ελλάδας), στο EURO 2016 (όπου τραυματίστηκε στην πρεμιέρα και δεν ξαναέπαιξε), στο Μουντιάλ 2018, στο EURO 2020, στο Μουντιάλ 2022 και στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...