ΑΕΚ – Λαμία 1-1: Έχει και η Ελλάδα… Νόα, νέο πατατράκ για την Ένωση!

Η Λαμία πήρε για πρώτη φορά βαθμό εκτός έδρας κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ μέχρι το 88' κρατούσε τη νίκη στα χέρια της απέναντι στο κιτρινόμαυρο φάντασμα του Ματίας Αλμέιδα

Η σεζόν έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ λόγω του οδυνηρού και ντροπιαστικού αποκλεισμού από τη Νόα. Οι Κιτρινόμαυροι όμως έχουν να διαχειριστούν ακόμα ένα κακό αποτέλεσμα αφού μετά την άνετη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ, κόλλησαν στο 1-1 με τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια και μπαίνουν σε νέο κύκλο εσωστρέφειας.

Στο πρώτο παιχνίδι της απέναντι στη Λαμία στη… μετά-Μελισσανίδη εποχή, η ΑΕΚ στραβοπάτησε απέναντι σε έναν αντίπαλο που αμύνθηκε ιδανικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, μπλόκαρε όλους τους διαδρόμους και δέχθηκε ελάχιστες καθαρές ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρωτοβουλία και πέρα από τα θέματα που έχει στις επιστροφές της στην άμυνα, καλείται να διαχειριστεί και την έλλειψη ιδεών και… φορ όταν έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ειδικά στο πρώτο μέρος αναλώθηκαν σε σουτ υπό κακές προϋποθέσεις και αντιμετώπισαν σοβαρά ζητήματα, απέναντι σε μια ομάδα που είναι φανερά αποδυναμωμένη – σε επίπεδο ρόστερ – και μάλιστα στο σπίτι της!

Οι Φθιώτες προηγήθηκαν στο 39ο λεπτό έπειτα από μια έξυπνη εκτέλεση κόρνερ και καλή κυκλοφορία της μπάλας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Φουρτάδο έγινε κάτοχος της μπάλας και ζύγισε το σουτ για να κάνει το 0-1 με τρομερό τρόπο.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-1 με την ΑΕΚ να μην έχει δημιουργήσει καθαρή ευκαιρία και να παρουσιάζεται ιδιαίτερα άναρχη στον αγωνιστικό χώρο παρότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Με τις αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα βελτίωσε κάπως την εικόνα της αλλά όχι σε βαθμό που να δημιουργεί προβλήματα στον Κόστιτς.

Κοϊτά και Λιβάι Γκαρσία έγιναν πιο επικίνδυνοι με την παρουσία του Λαμέλα σε θέση δημιουργικού μέσου ενώ από την έξυπνη και γρήγορη εκτέλεση πλαγίου του Άμραμπατ, ο επιθετικός της ΑΕΚ άγγιξε το γκολ στο 55′ με τον Κορνέζο πάντως να βάζει την προβολή και να αποσοβεί το γκολ.

Ο τερματοφύλακας της Λαμίας σταμάτησε στο 61′ σε πλάγιο τετ α τετ τον Γκαρσία (η μπάλα στην εξέλιξη της φάσης από κόντρα στο πόδι του βγήκε άουτ), με τους παίκτες της ΑΕΚ να δοκιμάζουν αρκετά σουτ από απόσταση και να ανεβάζουν ταχύτητα μετά το 80′.

Η λύση δόθηκε από μια εκτέλεση φάουλ του Λαμέλα που έφερε την κεφαλιά του Μουκουντί στο 88′ για το 1-1. Η ΑΕΚ είχε μπροστά της οχτώ λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του όμως το σουτ του Κοϊτά τράνταξε το δεξί δοκάρι ενώ το ίδιο συνέβη και σε σουτ του Ελίασον που κόντραρε.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα έφερε και κάποιες χλιαρές αποδοκιμασίες για μια ΑΕΚ που γνώρισε τεράστια γκέλα από τη δεύτερη αγωνιστική και το καμπανάκι χτύπησε για ακόμα μια φορά.

Από την άλλη, η Λαμία έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη αφού έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στα πρώτα δύο παιχνίδια και ο Μαρίνος Σατσιάς βλέπει την ομάδα του να παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα σε πολλά σημεία του παιχνιδιού.

ΑΕΚ – ΛΑΜΙΑ 1-1

Σκόρερ: 88′ Μουκουντί / 39′ Φουρτάδο

Γήπεδο: ΟPAP Arena

Διαιτητής: Πουλικίδης

Κίτρινες: Μάνταλος / Κόστιτς, Μίκοβ, Τερεζίου, Φουρτάδο

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (69′ Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Πινέδα (59′ Λαμέλα), Σιμάνσκι (69′ Μάνταλος), Άμραμπατ (59′ Ελίασον), Λιούμπιτσιτς (78′ Τσούμπερ), Κοϊτά, Γκαρσία

ΛΑΜΙΑ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Ρινγκ (84′ Τερεζίου), Γιαννούτσος, Κορνέζος, Σαραμαντάς (77′ Ντεντάκης), Δοϊρανλής (90′ Αθανασακόπουλος), Αντράντε (77′ Σάντμπεργκ), Μπίκοβ, Μέκιτς (90′ Σιμόνι), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

ΠΑΟΚ: Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ κόντρα στον Άρη στην Τούμπα

Χάρη σε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια και ωραίο τελείωμα...

Με Ντόρσεϊ η καλημέρα του Ολυμπιακού: «Στην υγειά των επόμενων»

Με ένα επιπλέον... βάρος στις αποσκευές της επιστρέφει στην...

Ροντινέι: Θα κάνω ό,τι μου ζητηθεί, αρκεί να μην με βάλει ο κόουτς τερματοφύλακα

Ο Ροντινέι σκόραρε και είχε διάθεση για χιούμορ μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου όπου αγωνίστηκε ως εξτρέμ: «Θα κάνω ό,τι μου ζητηθεί, αρκεί να μην με βάλει ο κόουτς τερματοφύλακα»

Ατλέτικο – Ρεάλ: Οπαδός που πέταξε αναπτήρα στον Κουρτουά εντοπίστηκε με μαχαίρι

Ματς με αρκετή ένταση αλλά χωρίς νικητή ήταν το...

Μπαρτζώκας για Φουρνιέ: «Θα είναι σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα του Ολυμπιακού»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνεχάρη τους παίκτες του για την...

MVP του Super Cup ο απίθανος Βεζένκοφ: «Τα κεφάλια μέσα γιατί τίποτα δεν κρίνεται τον Σεπτέμβριο»

Η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό συνοδεύτηκε από...

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τη Μαρινέλλα: Κρίσιμη η κατάστασή της χωρίς μείζονες επιπλοκές

Κρίσιμη χωρίς μείζονες επιπλοκές παραμένει η κατάσταση της υγείας...

Ληστεία χρηματαποστολής: Ερευνάται πιθανή εμπλοκή Παλαιοκώστα

Την εμπλοκή του Βασίλη Παλαιοκώστα στη ληστεία μαμούθ με...

Ο Λάζαρος Ρότα έφτασε τις 100 εμφανίσεις με τη φανέλα της ΑΕΚ και το γιόρτασε με ασίστ

Ξεχωριστό ήταν το χθεσινό (29/9) ντέρμπι της ΑΕΚ με...

ΠΑΟΚ: Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ κόντρα στον Άρη στην Τούμπα

Χάρη σε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια και ωραίο τελείωμα...

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι

Βροχερός καιρός τη Δευτέρα 30/09 αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος...

Μπαρτσελόνα: Υπογράφει ο Σέζνι

Σήμερα (30/9) Δευτέρα ολοκληρώνεται η μεταγραφή του Σέζνι στην...