Χωρίς ενιαίο μέτωπο η πυρκαγιά, συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες

Καλύτερη είναι η εικόνα από την φωτιά στην Αττική η οποία ξέσπασε αρχικά στον Βαρνάβα, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν να δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι αντιμέτωπες με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες: στον Βαρνάβα, στον Μαραθώνα, στη Νέα Μάκρη, στο Άνω Σούλι και στη Πεντέλη, ενώ συνεχώς σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Οι άνεμοι που πνέουν από χθες το βράδυ είναι εξασθενημένοι σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν έχουν κοπάσει.

Λίγο μετά τις 5 το πρωί σημειώθηκε μια μεγάλη αναζωπύρωση στον οικισμό του Ερυθρού στη Νέα Μάκρη με την φωτιά να πλησιάζει τα σπίτια των κατοίκων. Για το λόγο αυτό στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τον οικισμό μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος προς Ραφήνα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 702 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα και εθελοντές με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 3 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας για βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας δυνάμεις από την Γαλλία, την Ιταλία, την Σερβία, την Τσεχία, την Τουρκία και την Ρουμανία.

Το βράδυ της Δευτέρας πυροσβέστες εντόπισαν εντός κτίσματος επαγγελματικής χρήσης που κάηκε, στο Πάτημα Χαλανδρίου, πιο συγκεκριμένα στην οδό Στρατονίκης, απανθρακωμένο πτώμα, που ανήκει σε γυναίκα 60 ετών. Η άτυχη γυναίκα την ώρα της πυρκαγιάς βρισκόταν εντός του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται βιοτεχνία, και δεν πρόλαβε να βγει εγκαίρως.

Υπολογίζεται ότι η φωτιά έχει κατακάψει περισσότερα από 100.000 στρέμματα, ενώ οι πρώτοι υπολογισμοί αναφέρουν ότι, εκτός από την τεράστια φυσική καταστροφή και τα ζώα που απανθρακώθηκαν, τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες φτάνουν τα 100, με δεκάδες καμένες επιχειρήσεις κάθε είδους και αυτοκίνητα.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...