Ολυμπιακός – Νότιγχαμ 3-4: Έλαμψαν Μαρτίνς, Βέλντε και… αδυναμίες στις στημένες φάσεις (vid)

Ζέλσον Μαρτίνς και Κρίστοφερ Βέλντε έκαναν σπουδαία εμφάνιση στο λαμπερό φιλικό του Ολυμπιακού, με τη Νότιγχαμ να παίρνει τη νίκη στο Καραίσκάκη και να δείχνει στους Ερυθρόλευκους τι καλούνται να βελτιώσουν για τα επίσημα

Ένα και… καλό φιλικό στο Καραϊσκάκη φέτος για τον Ολυμπιακό που μετέτρεψε σε γιορτή το σπουδαίο παιχνίδι με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια πήραν τη θέση τους εκεί που ανήκουν, στο φαληρικό γήπεδο, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να στέλνει μήνυμα στον κόσμο και να δίνει το σύνθημα για ακόμα περισσότερα.

Το αγωνιστικό δεν πέρασε πάντως σε δεύτερη μοίρα αφού τόσο οι Κυπελλούχοι Ευρώπης όσο και η Νότιγχαμ φρόντισαν να παρουσιάσουν θέαμα σε ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετές φάσεις.

Οι Άγγλοι πήραν τη νίκη με 3-4 εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες που έδειξαν στις στημένες φάσεις οι Ερυθρόλευκοι, οι οποίοι πάντως έχουν λόγους να χαμογελούν μιας και παίκτες όπως ο Ζέλσον Μαρτίνς και ο Κρίστοφερ Βέλντε δείχνουν όλο και πιο έτοιμοι για να προσφέρουν πράγματα ενόψει της νέας σεζόν.

 

Τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού θα είναι αυτό στην Κύπρο το Σάββατο κόντρα στον Άρη Λεμεσού, εκεί όπου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα κάνει τις τελευταίες δοκιμές του μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος!

 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε πράγματα θετικά και αρνητικά, βλέπει τι χρειάζεται η ομάδα του και φυσικά περιμένει την ενσωμάτωση των νεοαποκτηθέντων όπως του Στάμενιτς που έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του και δεν έδειξε 100% έτοιμος όπως είναι λογικό.

Οι Άγγλοι άνοιξαν το σκορ από στημένη φάση στο 15′ στην πρώτη τους ευκαιρία. Ο Άντερσον εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Γουντ ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και στο πρώτο ο Γέιτς πρόλαβε τον Στάμενιτς και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

 

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 24′. Ο Κοστίνια από τα δεξιά σημάδεψε στην πλάτη της άμυνας τον Ζέλσον Μαρτίνς που με απίθανο τρόπο πέρασε την μπάλα από τον Μουρίγιο και με το αριστερό εκτέλεσε τον Σελς σε ένα γκολ-ποίημα για το 1-1.

 

Η Νότιγχαμ πάντως βρήκε δεύτερο γκολ στο 43′ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Άντερσον, ο Τζολάκης στην έξοδο δεν έκανε σωστή απομάκρυνση με το ένα χέρι και ο Γουντ που καραδοκούσε με κεφαλιά έκανε το 1-2.

 

Το δεύτερο μέρος διατήρησε τον καλό ρυθμό του πρώτου, ακόμα κι όταν ξεκίνησαν οι αλλαγές. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Μαρτίνς που πήγε να απειλήσει τον Σελς αλλά ο Βέλγος τερματοφύλακας πρόλαβε και απομάκρυνε, με τη Νότιγχαμ να σκοράρει για το 1-3 και πάλι από στημένη φάση.

Ο Άντερσον εκτέλεσε επικίνδυνα από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, ο Γουντ στην επαναφορά σημάδεψε τον Γέιτς που με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο φιλικό.

Μέσα σε 5′ ωστόσο ήρθε και το τέταρτο γκολ της Νότιγχαμ από τον Ελάνγκα. Ο Σουηδός έκανε τρομερή ατομική ενέργεια από τα αριστερά, απέφυγε Αποστολόπουλο, Μπακούλα και εκτέλεσε για το 1-4.

Από το 70′ και έπειτα ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο γήπεδο και έφτιαξε τις φάσεις για γκολ. Έτσι, στο 78′ σε μια φάση που χτίστηκε με υπομονή, ο Γιάρεμτσουκ άνοιξε στον Βέλντε που έπιασε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και τον Μαρτίνς στην επαναφορά να προλαβαίνει τον Σελς για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-4.

Ο Βέλντε στο 89′ προσέφερε μια εντυπωσιακή ενέργεια στο κοινό αφού εξέθεσε τον Ελάνγκα και με υπέροχο σουτ έγραψε το 3-4, με τον Ολυμπιακό να χάνει τεράστια ευκαιρία για την ισοπαλία αφού η κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ πέρασε άουτ στις καθυστερήσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια (70′ Ροντινέι), Ρέτσος, Πιρόλα, Αποστολόπουλος (70′ Ορτέγκα), Έσε, Στάμενιτς (62′ Μπακούλας), Τσικίνιο, Μαρτίνς, Μασούρας (69′ Βέλντε), Κωστούλας (70′ Γιάρεμτσουκ)

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Σελς, Γουίλιαμς (83′ Τόφολο), Μουρίγιο (83′ Έρικ ντα Σίλβα Μορέιρα), Μπολί (75′ Ομομπαμιντέλε), Έινα (83′ Μιλένκοβιτς), Σανγκαρέ (57′ Χάντσον-Οντόι), Γέιτς (90′ Άμποτ), Ντομίνγκες (57′ Ντανίλο), Άντερσον (72′ Αβονίγι), Γκιμπς-Γουάιτ (57′ Ελάνγκα), Γουντ (72′ Ζότα Σίλβα)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Champions League: Η εξαιρετική Μονακό σόκαρε την Μπαρτσελόνα – Έγραψε ιστορία η Μπρεστ, σώθηκε στο 90′ η Ατλέτικο

Η Μονακό ήταν... πριγκίπισσα στο Πριγκιπάτο και πήρε τεράστια νίκη επί της αγνώριστης Μπάρτσα των 10 παικτών - Ιστορικό τρίποντο για την Μπρεστ, ο Ράγια έσωσε την Άρσεναλ και ο Χιμένεθ την Ατλέτικο

Ολυμπιακός: Ο πανευτυχής Ροντινέι φωτογραφήθηκε με τον Μαρινάκη μετά την ανανέωση του συμβολαίου του

Παίκτης του Ολυμπιακού και μετά το 2025 θα είναι ο Ροντινέι με τους...

Ροντινέι: Πραγματοποίησα άλλο ένα όνειρο, να ανανεώσω το συμβόλαιό μου με αυτόν τον μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο

Ο Βραζιλιάνος μπακ νιώθει απόλυτα χαρούμενος στον Ολυμπιακό και τονίζει πως πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη όνειρό του με την υπογραφή νέου συμβολαίου έως το 2027

Επίσημη η «βόμβα» Μαρσιάλ στην ΑΕΚ, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2027

Ο 28χρονος Γάλλος σταρ υπέγραψε το τριετές συμβόλαιό του με την Ένωση σε μία μεταγραφική «βόμβα» που θα κοστίσει περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ -μαζί με τα μπόνους- στους Κιτρινόμαυρους

Επίσημο: Ριζώνει στον Πειραιά ο Ροντινέι, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

Κάτοικος Πειραιά μέχρι το 2027 θα παραμείνει ο Ροντινέι που έκανε πράξη την επιθυμία του και θα συνεχίσει να μάχεται με την ερυθρόλευκη φανέλα ως ένας από τους καλύτερους μπακ των τελευταίων ετών

Θύρα 13: «Δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη, η αγάπη μας στον προπονητή είναι αδιαμφισβήτητη»

Η Θύρα 13 ύψωσε ασπίδα αγάπης και προστασίας στον Εργκίν Αταμάν και τονίζει πως δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει «συγγνώμη» μετά την αντίδραση του Τούρκου τεχνικού στο πανό των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στη Μεγαλόνησο κατά της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Champions League: Η εξαιρετική Μονακό σόκαρε την Μπαρτσελόνα – Έγραψε ιστορία η Μπρεστ, σώθηκε στο 90′ η Ατλέτικο

Η Μονακό ήταν... πριγκίπισσα στο Πριγκιπάτο και πήρε τεράστια νίκη επί της αγνώριστης Μπάρτσα των 10 παικτών - Ιστορικό τρίποντο για την Μπρεστ, ο Ράγια έσωσε την Άρσεναλ και ο Χιμένεθ την Ατλέτικο

Εύκολη νίκη του Πήγασου Πολίχνης στην πρεμιέρα του Βαλκανικού Κυπέλλου βόλεϊ

Ο Πήγασος Πολίχνης πήρε άνετη νίκη στην πρεμιέρα του...

Ο Μάριος Ηλιόπουλος ξενάγησε τον Μαρσιάλ στην OPAP Arena (pics)

Ο 28χρονος Γάλλος σταρ, Aντονί Μαρσιάλ, υπέγραψε το τριετές...

Η Πουατιέ έριξε τη βόμβα με Ενγκαπέ, διατηρεί δικαίωμα opt-out τον Δεκέμβρη ο Γάλλος σταρ

Δεν συμπληρώθηκε καλά ένας μήνας από την ημέρα που...