Ελλάδα – Λιθουανία 87-82: Οι Νέοι των θαυμάτων και των υπερβάσεων (ξανά) στα ημιτελικά του Eurobasket U20!

Η σπουδαία ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου μάτωσε -στην κυριολεξία- για να προκριθεί για 2η σερί χρονιά στα ημιτελικά του Eurobasket U20 και τα κατάφερε παίζοντας με αυτοθυσία, πάθος και ποιότητα κι έχοντας την τριάδα Ζούγρη-Καρακώστα-Πλώτα στα καλύτερά της

Αυτοί οι Νέοι θα μας τρελάνουν! Η τρομερή ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο στην Πολωνία με το βλέμμα, πλέον, στην κορυφή της Ευρώπης!

Η εθνική ομάδα με σόου των Ζούγρη – Καρακώστα – Πλώτα και τρομερή αυτοθυσία όλων των παιδιών έκανε μια χαψιά τη Λιθουανία (87-82) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Eurobasket U20 για δεύτερη σερί χρονιά, όπου την περιμένουν ήδη οι Γάλλοι, όπως και πέρυσι.

Αυταπάρνηση, πάθος και ψυχή από όλα τα παιδιά μίας ομάδας νικητών, με τον Ζούγρη να ολοκληρώνει αιμόφυρτος τον αγώνα μετά από αγκωνιά που δέχθηκε, κι ενώ μέτρησε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ σε τρομερή εμφάνιση.

Εξίσου σπουδαία εμφάνιση και από τον Ιωάννη Καρακώστα που τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 5 ασίστ, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Πλώτας (17 πόντοι) και Σαμοντούροφ (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

Το ματς πήγε να γίνει ντέρμπι στο τέλος και ενώ στα μέσα του 4ου δεκαλέπτου η εθνική Νέων είχε πάρει διαφορά μέχρι και 12 πόντων, ωστόσο οι Λιθουανοί δεν έβαλαν τα μεγάλα σουτ και οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου ήταν και πάλι ψύχραιμοι και εύστοχοι από το σημείο των βολών για μία τεράστια και δίκαιη πρόκριση στους «4».

Για το βράδυ του Σαββάτου (20/7, 21:30) έχει προγραμματιστεί ο μεγάλος ημιτελικούς με τους Γάλλους που πέρυσι μας πλήγωσαν στον ημιτελικό -η Ελλάδα κατετάγη τρίτη-και φέτος μας κέρδισαν με 68-62 στη φάση των ομίλων.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-21, 37-39, 64-60, 87-82.

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαδόπουλος): Καρακώστας 20 (5/7 δίποντα 2/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 λάθη) , Πλώτας 17 (1/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ) , Κωνσταντινίδης 2 , Καπετάκης 3 (1) , Παρασκευόπουλος 4 (5 ασίστ) , Μπουντούρης 3, Βασιλείου , Χιτικούδης7 (1/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ) , Σαμοντούροβ 12 (1/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ) , Ιωάννου 3 , Ζούγρης 16 (5/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/5 βολές, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ)

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Έγκλινσκας): Μπαμπράιτις 6 (2) , Κουμπλίκας 12 (6 ασίστ, 3 κλεψίματα) , Βοκιετάιτις 11 (15 ριμπάουντ) , Κέινους 15 (2/4 τρίποντα, 8 ριμπάουντ) , Ζίγκας 5 (1), Γιόκις 9 (1/8 τρίποντα), Σακάιτις , Κρίβας 9 (5 ριμπάουντ) , Αλίσας , Μουράουσκας 15 (1/7 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα)

Τα ομαδικά στατιστικά της Ελλάδας: 24/41 δίποντα, 7/22 τρίποντα, 18/24 βολές, 35 ριμπάουντ (8 επιθετικά – 27 αμυντικά), 21 ασίστ, 27 φάουλ, 9 λάθη, 9 κλεψίματα, 5 μπλοκ.

Τα ομαδικά στατιστικά της Λιθουανίας: 21/41 δίποντα, 7/32 τρίποντα, 19/26 βολές, 48 ριμπάουντ (22 επιθετικά – 26αμυντικά), 15 ασίστ, 23 φάουλ, 13 λάθη, 4 κλεψίματα, 4 μπλοκ.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

ΑΕΚ – Βόλος: Διπλή ανακοίνωση για… «γκιορίλα – επαναστάτη» με αφορμή το 1-0 αλλά και τη μη αποβολή του Πιερό

Με δυο άκρως... ύποπτες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 75-88: Ισραηλινός περίπατος κόντρα στους Πράσινους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε δείξει από την περυσινή...

Βόμβα από τις ΗΠΑ: Κυρώσεις στο μέλος της ΚΑΕ ΠΑΟ, Φέλιξ Μπίτζιο από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για την υπόθεση του Predator (vid)

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ γνωστοποίησε την επιβολή κυρώσεων στο μέλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Φέλιξ Μπίτζιο και σε άλλα τρία πρόσωπα αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση υποκλοπών του Predator

Έντονα παράπονα Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Άλλα σχεδιάσαμε κι άλλα κάναμε»

Ο Ισπανός προπονητής έβαλε άγριο χέρι στους ποδοσφαιριστές του για την εικόνα απέναντι στον Παναιτωλικό και τόνισε πως έκαναν διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχαν σχεδιάσει

Λιόλιος: Έγιναν προεκλογικά έκνομες ενέργειες, θέλουμε καθαρό μπάσκετ κι όσοι το μολύνουν πρέπει να φύγουν

Μετά τον χθεσινό του θρίαμβο ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανέλυσε το πλάνο του για την επόμενη τετραετία ενώ αποκάλυψε πως προεκλογικά έγιναν έκνομες ενέργειες που θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης

Στον ΠΑΟΚ κι επίσημα ο Λόβρεν, υπέγραψε διετές συμβόλαιο

Ο πολύπειρος Κροάτης στόπερ ανακοινώθηκε για δύο χρόνια από τον Δικέφαλο του Βορρά και πιάνει άμεσα δουλειά υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου

ΑΕΚ – Βόλος: Διπλή ανακοίνωση για… «γκιορίλα – επαναστάτη» με αφορμή το 1-0 αλλά και τη μη αποβολή του Πιερό

Με δυο άκρως... ύποπτες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός: Το πανό των Κύπριων οπαδών του για την τούρκικη εισβολή με το μήνυμα «κανείς δεν ξεχνά» (vid)

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο τουρνουά «Νεόφυτος...

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 75-88: Ισραηλινός περίπατος κόντρα στους Πράσινους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε δείξει από την περυσινή...

Τραυματισμός για Σαλασάρ: Χάνει τον μαέστρο της η Μπράγκα ενόψει Ολυμπιακού

Μια πολύ σοβαρή απώλεια καλείται να διαχειριστεί τις επόμενες...