Αλκαράθ – Τζόκοβιτς 3-0: Ο σαρωτικός Ισπανός κατέκτησε ξανά το Wimbledon, έφτασε τα 4 Grand Slam στα 21 του!

Το τρομερό παιδί του παγκόσμιου τένις έκανε το back to back στο φημισμένο Wimbledon, πανηγυρίζοντας το 4ο Grand Slam μιας καριέρας που προμηνύεται μυθική

Ό,τι κι αν πει, ό,τι κι αν γράψει κανείς για τον απίθανο Κάρλος Αλκαράθ (νούμερο 2) είναι λίγο. Ο 21χρονος Ισπανός πρωταθλητής έγραψε ιστορία κατακτώντας δεύτερο σερί τίτλο στο Wimbledon και έγινε ο τέταρτος σε αυτή την ηλικία που καταφέρνει να υπερασπιστεί το τρόπαιο, ο έκτος στην Open Era που σηκώνει αυτό το τρόπαιο μετά από αυτό του Ρολάν Γκαρός!

Ξανά κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς (νούμερο 3). Με πιο εύκολο τρόπο (3-0) και σε straight sets (6-2, 6-2, 7-6).

Ο θαυματουργός Ισπανός έφτασε τα τέσσερα Grand Slam στα 21 του χρόνια (!) με το απόλυτο στους τελικούς που έχει δώσει και πλέον του λείπει μόνο το Αυστραλιανό Open από τη συλλογή του.

Μια πραγματική παράσταση για τον ανώτερο Ισπανό που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Τζόκοβιτς: αλλαγή φρουράς και με τη βούλα στον δεύτερο τελικό του στο ιστορικό τουρνουά και κόντρα σε έναν μύθο του αθλήματος όπως είναι ο Σέρβος που ήταν μια ταχύτητα κάτω από τον αντίπαλό του.

Το πρώτο και το δεύτερο σετ είχαν παρόμοια πλοκή και ίδια ακριβώς κατάληξη με τον Αλκαράθ να προηγείται με 2-0 (6-2, 6-2).

Ο Ισπανός πρωταθλητής έσπασε το σερβίς του Τζόκοβιτς στο πρώτο γκέιμ, κράτησε με ασφάλεια το σερβίς του χωρίς να αισθανθεί ιδιαίτερο κίνδυνο και διαχειρίστηκε κάθε δύσκολη κατάσταση.

Δεύτερο μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ του πρώτου σετ (5-1) και τέταρτο στο ματς στο έβδομο γκέιμ του δεύτερου σετ (5-2) με τον Ισπανό να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι. Με κυριαρχία στους πόντους κοντά στο φιλέ και με τον Σέρβο να τον απειλεί μόλις μια φορά με μπρέικ στα δύο πρώτα σετ αλλά τον Αλκαράθ να σώζει.

Αντίθετα, από τα οχτώ μπρέικ πόιντ, ο Τζόκοβιτς έσωσε μόλις τα δύο (όλα στο πρώτο σετ) ενώ το πρώτο σερβίς του είχε σοβαρά ζητήματα.

Ο 37χρονος πρωταθλητής κινήθηκε στο 55% με 60% την ώρα που ο 21χρονος βρέθηκε σταθερά στο 86% κι αυτό λέει πολλά για το πόσο κυριαρχικός ήταν όποτε σέρβιρε αφήνοντας άφωνο το κεντρικό court στο Λονδίνο.

Ισορροπία επήλθε κατά κάποιο τρόπο στο 3ο σετ. Ο Τζόκοβιτς δεν είχε άλλα περιθώρια και παρότι βρέθηκε σε κίνδυνο στο τρίτο γκέιμ (έσβησε τέσσερα μπρέικ πόιντ), κράτησε το σερβίς του και φλέρταρε με το πρώτο του μπρέικ στο έκτο.

Ο Αλκαράθ το έσβησε και κράτησε το πάνω χέρι για να κάνει εκείνος το πέμπτο του μπρέικ στο ματς (5-4) και με 40-0 να έχει τριπλό championship point. Ο Τζόκοβιτς αντέδρασε, έσβησε και τα τρία και με σερί πόντων έκανε μπρέικ για το 5-5.

Οι δύο πρωταθλητές οδηγήθηκαν μετά το 6-6 στο τάι μπρέικ, εκεί όπου ο Ισπανός έκανε πρώτος μίνι μπρέικ, ο Σέρβος απάντησε και ο Αλκαράθ έκανε κι άλλο για το 6-4 και στη συνέχεια να φτάσει στη νίκη.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

ΑΕΚ – Βόλος: Διπλή ανακοίνωση για… «γκιορίλα – επαναστάτη» με αφορμή το 1-0 αλλά και τη μη αποβολή του Πιερό

Με δυο άκρως... ύποπτες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 75-88: Ισραηλινός περίπατος κόντρα στους Πράσινους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε δείξει από την περυσινή...

Βόμβα από τις ΗΠΑ: Κυρώσεις στο μέλος της ΚΑΕ ΠΑΟ, Φέλιξ Μπίτζιο από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για την υπόθεση του Predator (vid)

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ γνωστοποίησε την επιβολή κυρώσεων στο μέλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Φέλιξ Μπίτζιο και σε άλλα τρία πρόσωπα αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση υποκλοπών του Predator

Έντονα παράπονα Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Άλλα σχεδιάσαμε κι άλλα κάναμε»

Ο Ισπανός προπονητής έβαλε άγριο χέρι στους ποδοσφαιριστές του για την εικόνα απέναντι στον Παναιτωλικό και τόνισε πως έκαναν διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχαν σχεδιάσει

Λιόλιος: Έγιναν προεκλογικά έκνομες ενέργειες, θέλουμε καθαρό μπάσκετ κι όσοι το μολύνουν πρέπει να φύγουν

Μετά τον χθεσινό του θρίαμβο ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανέλυσε το πλάνο του για την επόμενη τετραετία ενώ αποκάλυψε πως προεκλογικά έγιναν έκνομες ενέργειες που θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης

Στον ΠΑΟΚ κι επίσημα ο Λόβρεν, υπέγραψε διετές συμβόλαιο

Ο πολύπειρος Κροάτης στόπερ ανακοινώθηκε για δύο χρόνια από τον Δικέφαλο του Βορρά και πιάνει άμεσα δουλειά υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου

ΑΕΚ – Βόλος: Διπλή ανακοίνωση για… «γκιορίλα – επαναστάτη» με αφορμή το 1-0 αλλά και τη μη αποβολή του Πιερό

Με δυο άκρως... ύποπτες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός: Το πανό των Κύπριων οπαδών του για την τούρκικη εισβολή με το μήνυμα «κανείς δεν ξεχνά» (vid)

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο τουρνουά «Νεόφυτος...

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 75-88: Ισραηλινός περίπατος κόντρα στους Πράσινους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε δείξει από την περυσινή...

Τραυματισμός για Σαλασάρ: Χάνει τον μαέστρο της η Μπράγκα ενόψει Ολυμπιακού

Μια πολύ σοβαρή απώλεια καλείται να διαχειριστεί τις επόμενες...