Παπανικολάου: Θα ζήσω το όνειρό μου με την εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα παιδιά έπαιξαν για τη φανέλα

Την προηγούμενη φορά που η Ελλάδα είχε βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα είχε καταφέρει μέσω του προολυμπιακού του ΟΑΚΑ με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη. Δεκαέξι χρόνια μετά το Πεκίνο ο Σπανούλης είναι ομοσπονδιακός τεχνικός και υπό τις οδηγίες του η εθνική επιστρέφει στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη!

«Ατουταλέρ» και ραντεβού στο Παρίσι για την ανανεωμένη εθνική με τη φιλοσοφία του σπουδαίου Βασίλη Σπανούλη, αρχηγό τον Κώστα Παπανικολάου, αστέρα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και παίκτες που παίζουν για τη φανέλα, όπως τόνισε ο μεγάλος αρχηγός που θα ζήσει το όνειρο της Ολυμπιάδας που τόσα χρόνια περίμενε.

Οι δηλώσεις του Παπανικολάου:

Για την ατάκα του Τσαρτσαρή ότι ο Παπανικολάου έχει ματώσει την φανέλα: «Μεγάλη κουβέντα να την ακούω από άνθρωπο που έχει φέρει επιτυχίες για την Εθνική, σε ευχαριστώ Κώστα. Δεν μπορώ να το πιστέψω, είναι μεγάλη τιμή για εμένα που θα βρεθούμε εκεί και θα εκπροσωπήσω την χώρα μας».

Για το αν θυμάται την πρόκριση του 2008: «Ναι, την θυμάμαι, θυμάμαι καλύτερα το 2012 που ήταν το τελευταίο Προολυμπιακό που συμμετείχα. Μιλούσαμε τότε με τον κόουτς και τον Νίκο και μου έλεγαν ότι έχω χρόνο μπροστά μου και ότι θα τα καταφέρω να βρεθώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πώς τα έφερε η τύχη, 12 χρόνια, πάλι μετά με αυτούς τους δύο ανθρώπους να μου δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να ζήσω το όνειρό μου».

Για τον στόχο της Εθνικής: «Ήρθαν τα παιδιά με τον ίδιο σκοπό, να παίξουν για τη την φανέλα, αυτό είναι που χρειάζεται. Όλα τα παιδιά ήταν έτοιμα να δώσουν ό,τι χρειάζεται και γι’ αυτό ήρθε η επιτυχία».

Για την προσαρμοστικότητα του Γιάννη: «Είναι μεγάλη πίστωση στον Γιάννη, για το πόσο θέλει να πετύχει. Μαγκιά του που προσάρμοσε τον εαυτό του στην υπόλοιπη ομάδα. Έχει άπειρο σεβασμό απ’ όλους στα αποδυτήρια, έδειξε ότι θέλει η ομάδα να πάει ψηλά. Πρώτα πηγαίνει στον προπονητή κα μετά ο καθένας βάζει το λιθαράκι του. Το νο1 είναι ο προπονητής».

Για το ότι τους θεωρούσαν άσωτους: “Μακάρι να μας θεωρούν άσωτους και εμείς να συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας. Από την στιγμή που είπαμε ότι η άμυνα μας θα μας οδηγεί, έρχεται η αυτοπεποίθηση, μετά λύνονται τα χέρια. Σήμερα πήγαμε σε πιο στατικό παιχνίδι και λόγω άγχους, δυσκολέψαμε τον εαυτό μας με το τέμπο μας. Όταν ανοίξαμε τον ρυθμό, φτιάξαμε και μία διαφορά».

Για το πρόγραμμα των αγώνων: «Μην με πας ακόμη στη Λιλ, να απολαύσουμε τις ημέρες αυτές, να πάρουμε ανάσες. Θα είναι εδώ οι προπονητές μας να μας προετοιμάσουν όταν έρθει η ώρα».

Για το γεγονός ότι μπήκε με τα παιδιά του στο παρκέ: «Είναι η παρακαταθήκη μας τα παιδιά μας, το να τους δείξουμε τι σημαίνει μία σημαντική επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ, τι σημαίνει να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο. Θα το χρησιμοποιώ σαν ένα μεγάλο επίτευγμα».

Για το αν είναι η τελευταία μεγάλη πρόκληση: «Όταν έρθει η ώρα θα σας το πω».

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ρεάλ – Βιγιαρεάλ 2-0: Έβγαλε αντίδραση και έπιασε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή, αγωνία για τον Καρβαχάλ

Με κυνισμό και αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε...

Άρης – Λαμία 2-0: Οι Κίτρινοι πάτησαν κορυφή με ασταμάτητο Μορόν

Οι Θεσσαλονικείς πιστοποίησαν την εξαιρετική περίοδο που διανύουν με τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και άλμα στην κορυφή της κατάταξης - Δύο υπέροχα γκολ από τον Λορέν Μορόν που συνεχίζει... καυτός από πέρυσι

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0: Τρικυμία στο Αγρίνιο για την Ένωση, τα Καναρίνια την κέρδισαν μετά από έξι χρόνια (vid)

Ο εξαιρετικός Παναιτωλικός του Πετράκη έριξε στο καναβάτσο την ομάδα του Αλμέιδα και την προσγείωσε απότομα για την πρώτη της ήττα στη σεζόν στο πρωτάθλημα χάρη στο υπέροχο τέρμα του Μιγκέλ Λουίς

Ατρόμητος – Βόλος 1-2: Με ανατροπή… εξπρές η πρώτη νίκη στην εποχή Πουρσαϊτίδη

Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, αρκετή ένταση και...

Ολυμπιακός – Αθηναϊκός 84-71: Διαστημική Χέμπε έβαλε 38 πόντους για την ανατροπή και τη μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα

Ο Αθηναϊκός έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι πρωταθλήτριες Ελλάδας με τη συγκλονιστική Χέμπε να σημειώνει 38 πόντους, επέστρεψαν από το -15 και πήραν τη νίκη απέναντι στη δύσκολη ομάδα του Βύρωνα στο ΣΕΦ

Με τις γνωστές απουσίες η αποστολή του Λεβαδειακού για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Με προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Λεβαδειακού για την...

Ρεάλ – Βιγιαρεάλ 2-0: Έβγαλε αντίδραση και έπιασε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή, αγωνία για τον Καρβαχάλ

Με κυνισμό και αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε...

Serie A: Η Ίντερ λύγισε την Τορίνο με χατ τρικ του Τουράμ, ξέσπασε στην Τζένοα η Αταλάντα

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τουράμ, η Ίντερ επικράτησε με...

Η Λας Πάλμας πήρε δύσκολη νίκη στη Μελίγια με το μυαλό στον Ολυμπιακό

Μια δύσκολη και καθαρή (1-3) εκτός έδρας νίκη στην...

Έβερτον – Νιούκαστλ 0-0: Τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη για τις Καρακάξες

Χωρίς νίκη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε η Νιούκαστλ...