GP Μ. Βρετανίας: Ο Χάμιλτον χόρεψε στη βροχή και έγραψε ιστορία με την πρώτη του νίκη μετά από 2,5 χρόνια

Λιούις Χάμιλτον από τα παλιά στο Σίλβερστοουν: Ο σπουδαίος Βρετανός της Mercedes βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό στο σπίτι του γράφοντας ιστορία με την 9η νίκη του στο Ηνωμένο Βασίλειο και την πρώτη μετά τον Δεκέμβρη του 2021

Λιούις Χάμιλτον η επιστροφή!

Ο σπουδαίος Βρετανός πιλότος πήρε τη νίκη στο σπίτι του, στο Grand Prix του Σίλβερστοουν και έγραψε ιστορία ως ο μοναδικός στην ιστορία της Formula 1 που κερδίζει για 9η φορά στην ίδια πίστα!

Τρομερός -παλιός καλός- Χάμιλτον στην τελευταία του σεζόν στη Mercedes, με εμφάνιση από τα παλιά και νίκη έπειτα από σχεδόν 2,5 χρόνια, εκείνον τον Δεκέμβρη του 2021 στη Τζέντα. Νίκη νο. 104 για τον Βρετανό θρύλο της F1 που φαίνεται να πατάει ξανά το πόδι στο γκάζι.

Στο βάθρο (2η θέση) ο Μαξ Φερστάπεν, τρίτος ο Νόρις, κάκιστος αγώνας για Λεκλέρ – Σάινθ στη Ferrari και Ράσελ (Mercedes) που εγκατέλειψε με υδραυλικό πρόβλημα περίπου στα μισά του race.

Έχει πάρει τόσες και τόσες νίκες και 7 τρόπαια αλλά αυτή τη νίκη στο Σίλβερστοουν ο Λιούις Χάμιλτον δεν θα τη ξεχάσει ποτέ! Φάνηκε στα δάκρυά του μετά την καρό σημαία, φάνηκε στα λόγια του, θα δούμε αν φανεί στη συνέχεια για να μπει με φόρα στο μονοθέσιο της Ferrari.

«Κάθε φορά που πέφτεις, πρέπει να σηκώνεσαι», τόνισε μετά τη νίκη του ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 και φώναξε πως ακόμα δεν έχει «τελειώσει».

Σε έναν αγώνα με τρομερές διακυμάνσεις και αρκετή βροχή στη Μ. Βρετανία ο Ράσελ τα έκανε θάλασσα από ένα σημείο και μετά κυρίως λόγω των προβλημάτων που εμφάνισε το μονοθέσιό του, με τον Νόρις να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει σημαντικό προβάδισμα, το οποίο ωστόσο έχασε στη συνέχεια λόγω της κακής του στρατηγικής, με τον πολύπειρο Χάμιλτον να βγαίνει μπροστά και να κρατάει την πρωτιά μέχρι το τέλος.

Ο Φερστάπεν άργησε να κάνει την αντεπίθεσή του και αρκέστηκε στη 2η θέση, αφού δεν πρόλαβε να πιέσει όσο θα ήθελε τον Χάμιλτον και στο Σίλβερστοουν δεν υπήρχε… Λατίφι.

Την εξάδα έκλεισαν οι Πιάστρι, Σάινθ, Χούλκενμπεργκ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ρεάλ – Βιγιαρεάλ 2-0: Έβγαλε αντίδραση και έπιασε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή, αγωνία για τον Καρβαχάλ

Με κυνισμό και αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε...

Άρης – Λαμία 2-0: Οι Κίτρινοι πάτησαν κορυφή με ασταμάτητο Μορόν

Οι Θεσσαλονικείς πιστοποίησαν την εξαιρετική περίοδο που διανύουν με τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και άλμα στην κορυφή της κατάταξης - Δύο υπέροχα γκολ από τον Λορέν Μορόν που συνεχίζει... καυτός από πέρυσι

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0: Τρικυμία στο Αγρίνιο για την Ένωση, τα Καναρίνια την κέρδισαν μετά από έξι χρόνια (vid)

Ο εξαιρετικός Παναιτωλικός του Πετράκη έριξε στο καναβάτσο την ομάδα του Αλμέιδα και την προσγείωσε απότομα για την πρώτη της ήττα στη σεζόν στο πρωτάθλημα χάρη στο υπέροχο τέρμα του Μιγκέλ Λουίς

Ατρόμητος – Βόλος 1-2: Με ανατροπή… εξπρές η πρώτη νίκη στην εποχή Πουρσαϊτίδη

Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, αρκετή ένταση και...

Ολυμπιακός – Αθηναϊκός 84-71: Διαστημική Χέμπε έβαλε 38 πόντους για την ανατροπή και τη μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα

Ο Αθηναϊκός έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι πρωταθλήτριες Ελλάδας με τη συγκλονιστική Χέμπε να σημειώνει 38 πόντους, επέστρεψαν από το -15 και πήραν τη νίκη απέναντι στη δύσκολη ομάδα του Βύρωνα στο ΣΕΦ

Με τις γνωστές απουσίες η αποστολή του Λεβαδειακού για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Με προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Λεβαδειακού για την...

Ρεάλ – Βιγιαρεάλ 2-0: Έβγαλε αντίδραση και έπιασε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή, αγωνία για τον Καρβαχάλ

Με κυνισμό και αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε...

Serie A: Η Ίντερ λύγισε την Τορίνο με χατ τρικ του Τουράμ, ξέσπασε στην Τζένοα η Αταλάντα

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τουράμ, η Ίντερ επικράτησε με...

Η Λας Πάλμας πήρε δύσκολη νίκη στη Μελίγια με το μυαλό στον Ολυμπιακό

Μια δύσκολη και καθαρή (1-3) εκτός έδρας νίκη στην...

Έβερτον – Νιούκαστλ 0-0: Τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη για τις Καρακάξες

Χωρίς νίκη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε η Νιούκαστλ...