Η Ελλάδα έχει κερδίσει δικαίως τον τίτλο του φαβορί και ετοιμάζεται για την επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ελλάδα πέρασε πάνω από τους Σλοβένους σαν να μην υπήρχαν και ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού με την Κροατία στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Η Ελλάδα πέρασε πάνω από τους Σλοβένους σαν να μην υπήρχαν και ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού με την Κροατία στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ (7/7, 21:00).

Ο στόχος για επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μεγάλος όπως και το διάστημα της απουσίας (από το 2008), ωστόσο μοιάζει πλέον πιο κοντά από ποτέ.

Το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη επιβεβαίωσε κόντρα στους Σλοβένους αυτό που φάνηκε από τους ομίλους του τουρνουά. Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, παίκτες με πνεύμα νικητών όπως είχε πει ο ομοσπονδιακός τεχνικός και άμυνα για σεμινάριο.

Το σημαντικότερο όπλο για την εθνική είναι πως δε βασίζεται σε έναν παίκτη όπως μπορεί να γινόταν στο παρελθόν ή όπως συμβαίνει σε άλλες ομάδες. Μεγαλύτερο παράδειγμα η Σλοβενία που περίμενε από τον Ντόντσιτς να κάνει τα πάντα και να την οδηγήσει στη νίκη.

Όλοι παίκτες είναι πρωταγωνιστές και απλά κάποιος θα ξεχωρίσει λίγο παραπάνω, με το πρόσωπο να μην είναι συγκεκριμένο και να αλλάζει παιχνίδι με παιχνίδι.

Κόντρα στη Σλοβενία αυτό ήταν του Τόμας Γουόκαπ που έκανε πράγματα και θαύματα στην επίθεση και αμυντικά πήρε δέκα με τόνο, μπλοκάροντας τον Ντόντσιτς και οδηγώντας τον συνολικά σε 10 λάθη!

Στην επίθεση είχε 19 πόντους και τον ακολούθησε ο Βασίλης Τολιόπουλος (17π.) που δεν έχει σταματημό και συνεχίζει τις υψηλές μετά την απίστευτη χρονιά που πραγματοποίησε με τη φανέλα του Άρη.

Μαέστρος με 11 ασίστ ο Νικ Καλάθης που φαίνεται πιο ώριμος από ποτέ και καταλαβαίνει τι ακριβώς θέλει από αυτόν ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος έχει φτιάξει μία ομάδα που τρομάζει μέσα στο παρκέ τους αντιπάλους της.

Δεν είναι ψέμα να πει κανείς πως κόντρα στην Κροατία η Ελλάδα είναι το μεγάλο φαβορί, καθώς είναι κάτι που το έχει κερδίσει η ίδια με τις εμφανίσεις της. Σίγουρα δε θα είναι εύκολο, χρειάζεται συγκέντρωση και ακόμη 40 λεπτά εκπληκτικού μπάσκετ από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για την επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 16 χρόνια μετά!

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ρεάλ – Βιγιαρεάλ 2-0: Έβγαλε αντίδραση και έπιασε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή, αγωνία για τον Καρβαχάλ

Με κυνισμό και αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε...

Άρης – Λαμία 2-0: Οι Κίτρινοι πάτησαν κορυφή με ασταμάτητο Μορόν

Οι Θεσσαλονικείς πιστοποίησαν την εξαιρετική περίοδο που διανύουν με τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και άλμα στην κορυφή της κατάταξης - Δύο υπέροχα γκολ από τον Λορέν Μορόν που συνεχίζει... καυτός από πέρυσι

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0: Τρικυμία στο Αγρίνιο για την Ένωση, τα Καναρίνια την κέρδισαν μετά από έξι χρόνια (vid)

Ο εξαιρετικός Παναιτωλικός του Πετράκη έριξε στο καναβάτσο την ομάδα του Αλμέιδα και την προσγείωσε απότομα για την πρώτη της ήττα στη σεζόν στο πρωτάθλημα χάρη στο υπέροχο τέρμα του Μιγκέλ Λουίς

Ατρόμητος – Βόλος 1-2: Με ανατροπή… εξπρές η πρώτη νίκη στην εποχή Πουρσαϊτίδη

Σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, αρκετή ένταση και...

Ολυμπιακός – Αθηναϊκός 84-71: Διαστημική Χέμπε έβαλε 38 πόντους για την ανατροπή και τη μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα

Ο Αθηναϊκός έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι πρωταθλήτριες Ελλάδας με τη συγκλονιστική Χέμπε να σημειώνει 38 πόντους, επέστρεψαν από το -15 και πήραν τη νίκη απέναντι στη δύσκολη ομάδα του Βύρωνα στο ΣΕΦ

Με τις γνωστές απουσίες η αποστολή του Λεβαδειακού για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Με προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Λεβαδειακού για την...

Ρεάλ – Βιγιαρεάλ 2-0: Έβγαλε αντίδραση και έπιασε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή, αγωνία για τον Καρβαχάλ

Με κυνισμό και αξιοθαύμαστη αποτελεσματικότητα η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε...

Serie A: Η Ίντερ λύγισε την Τορίνο με χατ τρικ του Τουράμ, ξέσπασε στην Τζένοα η Αταλάντα

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τουράμ, η Ίντερ επικράτησε με...

Η Λας Πάλμας πήρε δύσκολη νίκη στη Μελίγια με το μυαλό στον Ολυμπιακό

Μια δύσκολη και καθαρή (1-3) εκτός έδρας νίκη στην...

Έβερτον – Νιούκαστλ 0-0: Τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη για τις Καρακάξες

Χωρίς νίκη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε η Νιούκαστλ...