Η Athens Kallithea ενισχύθηκε στον άσο με τον Γκέλιο

Με τον Γιάννη Γκέλιο ενισχύθηκε η Athens Kallithea, η οποία επέστρεψε στη Super League και πραγματοποιεί κινήσεις με στόχο την άμεση παραμονή της.

Ο 32χρονος Ελληνογερμανός τερματοφύλακας υπέγραψε για την επόμενη σεζόν, όντας ελεύθερος από τον Ιωνικό με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε στη Super League 2 το δεύτερο μισό της προηγούμενης χρονιάς.

Η ανακοίνωση:

«Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Ελληνογερμανό τερματοφύλακα Ιωάννη Γκέλιο, ο οποίος θα ενταχθεί στην ομάδα μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τον Ιωνικό της Super League 2 την 1η Ιουλίου 2024, με την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης των ιατρικών εξετάσεων.

Ο Γκέλιος, 32, έχει παραστάσεις από τη δεύτερη κατηγορία στη Γερμανία και την Τουρκία, ενώ τον περσινό χειμώνα ήρθε στην Ελλάδα και εντυπωσίασε στον Ιωνικό κατά το δεύτερο μισό της σεζόν 2023/24.

Γεννημένος στo Augsburg, ο Γκέλιος αναδείχθηκε από την ακαδημία της FC Augsburg όπου μέτρησε 112 συνολικά συμμετοχές σε διάστημα οκτώ σεζόν με τις ρεζέρβες της FC Augsburg II στην τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας, ενώ η πρώτη ομάδα αγωνιζόταν στην Bundesliga.

Φεύγοντας από τον σύλλογο της γενέτειράς του, ο Γκέλιος ανέβηκε στις κατηγορίες της Γερμανίας, μετρώντας 37 συμμετοχές ως βασικός (10 clean sheets) στη Hansa Rostock της 3. Liga τη σεζόν 2018/19, και συνέχισε με 63 συμμετοχές ως βασικός (18 clean sheets) στη Holstein Kiel της 2. Bundesliga από το 2019/20 έως το 2021/22.

Ο επόμενος σταθμός του Γκέλιου ήταν η Τουρκία, όπου σημείωσε 51 συμμετοχές ως βασικός (15 clean sheets) στη διάρκεια μιάμισης σεζόν στην Bandirmaspor της δεύτερης κατηγορίας.

Τον Ιανουάριο 2024, ο Γκέλιος ήρθε στην Ελλάδα για τον Ιωνικό, μετρώντας 12 συμμετοχές ως βασικός (4 clean sheets) στο δεύτερο μισό της σεζόν 2023/24, καθώς ο σύλλογος τερμάτισε τρίτος στην κούρσα ανόδου.

Καλωσήρθες, Ιωάννη».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Μπολόνια – Αταλάντα 1-1: O Σάμαρτζιτς έδωσε τον βαθμό στο 90′ κόντρα στην ομάδα του Ιταλιάνο

Η Μπολόνια κρατούσε μια μεγάλη νίκη στα χέρια της...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...