Η ελληνική κολύμβηση στα καλύτερά της: Τα ερυθρόλευκα σκουφάκια που έγιναν χρυσά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Οι Έλληνες κολυμβητές έγραψαν ιστορία στο Ευρωπαϊκό υγρού στίβου στο Βελιγράδι και έστειλαν ηχηρό μήνυμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού αποδεικνύοντας πως αποτελούν ίσως την πιο πετυχημένη γενιά αθλητών της χώρας στο νερό

Η Ουγγαρία εδώ και χρόνια κυριαρχεί σε όλα τα αθλήματα που έχουν να κάνουν με πισίνα. Δεν είναι άλλωστε κρυφό πως το πόλο αποτελεί το εθνικό τους σπορ, πάνω και από το ποδόσφαιρο. Η Ελλάδα και οι αθλητές της, όμως, έρχονται με φόρα για να δείξουν πως η κολύμβηση στη χώρα μας βρίσκεται στα καλύτερά της, με μία γενιά πρωταθλητών που μπορούν να μείνουν στην ιστορία, αν δεν το έχουν κάνει ήδη μετά την ιστορική συγκομιδή των 17 μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξήχθη στο Βελιγράδι.

Οι Έλληνες κολυμβητές έγραψαν ιστορία στη σερβική πρωτεύουσα και έστειλαν ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας για ανάλογες σπουδαίες επιτυχίες και πολλά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Μάλιστα, τα 7 μετάλλια (4/5 χρυσά) κατακτήθηκαν από αθλητές του Ολυμπιακού, που εδώ και χρόνια επενδύει πολλά σε αυτούς και βρίσκεται στην κορυφή και σε αυτό το σπορ.

Ευρωπαϊκό υγρού στίβου: Ελληνικός θρίαμβος με 17 μετάλλια, τα 7 σε αθλητές του Ολυμπιακού

Παπαστάμος, Μπίλας και Χρήστου στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης μετατρέποντας το ερυθρόλευκο – γαλανόλευκο σκουφάκι τους σε… χρυσό με το βλέμμα στην Ολυμπιάδα.

Γκολομέεβ, Δράκου, Σίσκος και Βαζαίος απέδειξαν πως παραμένουν στην ελίτ και επίσης ετοιμάζονται για κάτι ακόμα μεγαλύτερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την ελληνική αποστολή να επιστρέφει στα πάτρια εδάφη έχοντας γεμίσει με χρυσάφι τις αποσκευές της.

Δεν είναι όμως τόσο τα μετάλλια που μένουν. Είναι η νοοτροπία, η δίψα για πρωταθλητισμό, το πείσμα, το ταλέντο, η απόδειξη πως «όποιος δουλεύει σκληρά, θα ανταμειφθεί». Είναι το σωστό πρότυπο για τη νέα γενιά, οι κόποι και τα χαμόγελα γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν. Αυτά τα παιδιά, αυτοί οι ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΕΣ πρέπει να στηριχθούν ώστε η Ελλάδα να φτάσει ακόμα ψηλότερα στην κολύμβηση, όπου ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια καταγράφει τις σπουδαιότερες επιτυχίες της είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 

Χρυσά (5): Παπαστάμος (400μ. μικτή), Μπίλας (50μ. πεταλούδα), Χρήστου (50μ. και 100μ. ύπτιο), Γκολομέεβ (50μ. ελεύθερο).

Ασημένια (8): Σίσκος (200μ. ύπτιο), Μάρκος (400μ. και 800μ. ελεύθερο), Δράκου (50μ. ύπτιο και 50μ. ελεύθερο), Μακρυγιάννης (100μ. ύπτιο), Μπίλας (50μ. ελεύθερο), Δαμασιώτη (100μ. πεταλούδα).

Χάλκινα (4): Μάρκος, Εγγλεζάκης, Στάμος, Βαζαίος (4×200μ. ελεύθερο), Χρήστου, Μπίλας, Γκολομέεβ, Βαζαίος (4×100μ. ελεύθερο), Μακρυγιάννης (50μ. ύπτιο), Ντουντουνάκη (50μ. πεταλούδα).

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

ΑΕΚ – Βόλος: Διπλή ανακοίνωση για… «γκιορίλα – επαναστάτη» με αφορμή το 1-0 αλλά και τη μη αποβολή του Πιερό

Με δυο άκρως... ύποπτες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 75-88: Ισραηλινός περίπατος κόντρα στους Πράσινους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε δείξει από την περυσινή...

Βόμβα από τις ΗΠΑ: Κυρώσεις στο μέλος της ΚΑΕ ΠΑΟ, Φέλιξ Μπίτζιο από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για την υπόθεση του Predator (vid)

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ γνωστοποίησε την επιβολή κυρώσεων στο μέλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Φέλιξ Μπίτζιο και σε άλλα τρία πρόσωπα αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση υποκλοπών του Predator

Έντονα παράπονα Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Άλλα σχεδιάσαμε κι άλλα κάναμε»

Ο Ισπανός προπονητής έβαλε άγριο χέρι στους ποδοσφαιριστές του για την εικόνα απέναντι στον Παναιτωλικό και τόνισε πως έκαναν διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχαν σχεδιάσει

Λιόλιος: Έγιναν προεκλογικά έκνομες ενέργειες, θέλουμε καθαρό μπάσκετ κι όσοι το μολύνουν πρέπει να φύγουν

Μετά τον χθεσινό του θρίαμβο ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανέλυσε το πλάνο του για την επόμενη τετραετία ενώ αποκάλυψε πως προεκλογικά έγιναν έκνομες ενέργειες που θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης

Στον ΠΑΟΚ κι επίσημα ο Λόβρεν, υπέγραψε διετές συμβόλαιο

Ο πολύπειρος Κροάτης στόπερ ανακοινώθηκε για δύο χρόνια από τον Δικέφαλο του Βορρά και πιάνει άμεσα δουλειά υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου

ΑΕΚ – Βόλος: Διπλή ανακοίνωση για… «γκιορίλα – επαναστάτη» με αφορμή το 1-0 αλλά και τη μη αποβολή του Πιερό

Με δυο άκρως... ύποπτες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός: Το πανό των Κύπριων οπαδών του για την τούρκικη εισβολή με το μήνυμα «κανείς δεν ξεχνά» (vid)

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο τουρνουά «Νεόφυτος...

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 75-88: Ισραηλινός περίπατος κόντρα στους Πράσινους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε δείξει από την περυσινή...

Τραυματισμός για Σαλασάρ: Χάνει τον μαέστρο της η Μπράγκα ενόψει Ολυμπιακού

Μια πολύ σοβαρή απώλεια καλείται να διαχειριστεί τις επόμενες...