ΠΑΟΚ: Η προτίμηση του Τζίμα στη Νυρεμβέργη (και) λόγω Κλόζε και η περίπτωση Κρίστενσεν για τα χαφ

Το όνομα του άλλοτε θρυλικού επιθετικού και νυν προπονητή της Νυρεμβέργης που κάνει γκελ τόσο στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ όσο και στον Στέφανο Τζίμα και ο 24χρονος Νορβηγός χαφ που προτάθηκε και εξετάζεται με ενδιαφέρον από τον Δικέφαλο

Ο Στέφανος Τζίμας οδεύει προς Νυρεμβέργη με τη μορφή δανεισμού και υπάρχουν ξεκάθαροι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση του ταλαντούχου επιθετικού. Στο προσκήνιο για τα χαφ το όνομα του 24χρονου Τομπάιας Κρίστενσεν.

Ο ΑΘΛΟΣ σας αποκάλυψε χθες πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη Νυρεμβέργη για την παραχώρηση του Στέφανου Τζίμα με τη μορφή δανεισμού, κάτι που βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και τον ποδοσφαιριστή που έχει «ψηθεί» με την προοπτική να αγωνιστεί μία σεζόν στο εξωτερικό και δη στη Γερμανία.

ΠΑΟΚ: Κοντά στη Νυρεμβέργη με τη μορφή δανεισμού ο Στέφανος Τζίμας

Η προτίμηση του 18χρονου ήταν από την αρχή ξεκάθαρη και δεν μπήκε σε δίλλημα παρά και την ερώτηση της Λουγκάνο για την περίπτωση του. Πάντως οι Ελβετοί δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο με τη Νυρεμβέργη, ο οποία κύκλωσε αμέσως το όνομα του νεαρού επιθετικού και χτύπησε την πόρτα του ΠΑΟΚ.

Ακόμη και να συνέβαινε αυτό ωστόσο, όπως προαναφέραμε, η προτίμηση του Τζίμα είναι ξεκάθαρη. Η Νυρεμβέργη είναι ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους στη Γερμανία (9 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα) και αυτό δεν αλλάζει παρά το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία.

Ακόμα και αυτό ωστόσο, είναι ένα μεγάλο βήμα για τον 18χρονο φορ μιας και η Bundesliga 2 είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με ποιοτικές και πολλές ιστορικές ομάδες. Το όνομα του Μίροσλαβ Κλόζε που είναι εδώ και λίγες ημέρες προπονητής της Νυρεμβέργης έπαιξε τον ρόλο του, καθώς είναι ευλογία για τον Τζίμα να έχει έναν προπονητή που μπορεί να του μάθει τα μυστικά της θέσης, την οποία όχι απλά έχει παίξει αλλά και μεγάλη επιτυχία, γράφοντας ιστορία.

Μάλιστα το όνομα του Γερμανού έκανε κλικ και στους ανθρώπους του Δικεφάλου, που πιστεύουν πάρα πολύ στο πρότζεκτ Τζίμας και για αυτό φυσικά δεν υπάρχει καμία συζήτηση για ρήτρα αγοράς.

Το θέμα του 18χρονου επιθετικού βρίσκεται ήδη στην τελική του ευθεία, την ώρα που στον Δικέφαλο δεν σταματάνε οι μηχανές τόσο για τους παίκτες που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ όσο και για υποψήφιους στόχους.

Ένας ποδοσφαιριστής που προτάθηκε και δεν περνάει απαρατήρητος από τον ΠΑΟΚ είναι ο Τομπάιας Κρίστενσεν. Πρόκειται για 24χρονο αριστεροπόδαρο χαφ που αγωνίζεται στη Βίντι της Ουγγαρίας.

Αν και νεαρός, ο Νορβηγός έχει προλάβει να αλλάξει 2 με 3 ομάδες στην καριέρα του, η οποία φυσικά ξεκίνησε από την πατρίδα του. Εκεί αγωνίστηκε σε Μόλντε και Βαλερένγκα, πανηγυρίζοντας μάλιστα με την πρώτη ένα πρωτάθλημα.

Στην Ουγγαρία αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια και φέτος πραγματοποίησε την πιο γεμάτη σεζόν στην καριέρα του μετρώντας 9 γκολ και 7 ασίστ σε 33 συμμετοχές. Επιπλέον είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Νορβηγίας. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που βασικό χαρακτηριστικό του είναι η ταχύτητα και η περίπτωση του μόνο αδιάφορη δεν περνάει από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Εφόσον προχωρήσει η περίπτωση του δε θα λογαριάζεται σε καμία περίπτωση ως αντί-Μεϊτέ, μιας και στον Δικέφαλο θέλουν να δώσουν βάθος στο ρόστερ για την απαιτητική χρονιά που ακολουθεί. Στους Ασπρόμαυρους αρέσει ο παίκτης, τα χρήματα που ζητάει η ομάδα του δεν είναι πολλά (περίπου 1,2 εκατ. ευρώ) και έτσι στον ΠΑΟΚ ζυγίζουν τα δεδομένα ώστε να πάρουν την τελική απόφαση, με την περίπτωση του να συνδέεται άμεσα και με τον Χάρη Τσιγγάρα που δύσκολα θα φοράει τα ασπρόμαυρα τη νέα σεζόν.

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Μπολόνια – Αταλάντα 1-1: O Σάμαρτζιτς έδωσε τον βαθμό στο 90′ κόντρα στην ομάδα του Ιταλιάνο

Η Μπολόνια κρατούσε μια μεγάλη νίκη στα χέρια της...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...