Τουρκία – Πορτογαλία 0-3: Ο Ρονάλντο και η παρέα του στους «16» με τις… ευλογίες του Ακαϊντίν

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπρούνο Φερνάντες και είναι πλέον πρώτος σκόρερ αλλά και πρώτος στις ασίστ στην ιστορία των Euro, ωστόσο εκείνος που... έκλεψε την παράσταση ήταν ο «πράσινος» Σαμέτ Ακαϊντίν που έβαλε το πιο απίθανο αυτογκόλ της διοργάνωσης

Η πρεμιέρα δημιούργησε προσδοκίες για την Τουρκία που όμως κατέρρευσαν απότομα στη δεύτερη αγωνιστική με την Πορτογαλία: όχι τόσο για τη διαφορά ποιότητας που φυσιολογικά χωρίζει τις δύο ομάδες όσο για την τεράστια ανισορροπία που έχει η αμυντική με τη μεσοεπιθετική γραμμή των Τούρκων.

 

Οι Πορτογάλοι δεν βρήκαν κλειστούς χώρους όπως κόντρα στην Τσεχία, εκμεταλλεύτηκαν τις στιγμές τους και σβηστά πήραν τη νίκη με τριάρα (0-3) για να προκριθούν και μαθηματικά στους «16» του Euro 2024 μετά τη Γερμανία και την Ισπανία.

Ουσιαστικά, η αναμέτρηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον ως το 20′ για την Τουρκία, που πήγε να εκμεταλλευτεί κάποιους κενούς χώρους αλλά έπεσε (και) πάνω στον Κόστα, με τους αμυντικούς των Πορτογάλων να καθαρίζουν μάλιστα και αρκετές φάσεις.

Οι Πορτογάλοι σκόραραν στο 21ο λεπτό με τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος τελείωσε ωραία τη φάση μετά από γύρισμα του Νούνο Μέντες. Μάλιστα, ήταν το πρώτο γκολ του ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι σε Euro.

 

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε το 0-2 μετά από απίστευτο λάθος του Ακαϊντίν. Ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού δεν κοίταξε προς την εστία της ομάδας του και προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα πίσω ενώ ο τερματοφύλακας της Τουρκίας Αλτάι Μπαγιντίρ είχε φύγει από τη θέση του. Μάλιστα για να το… σιγουρέψει, έβαλε δύναμη στην μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2 στο 28′.

 

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι Ίβηρες έψαξαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο για να χριστεί σκόρερ αλλά δεν του βγήκε του Πορτογάλου σούπερ σταρ, που πάντως έδειξε ομαδικό πνεύμα στο τρίτο γκολ.

Ο Μπρούνο Φερνάντες χρίστηκε σκόρερ στο 56′. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Τουρκίας και έδωσε έτοιμο γκολ στον πρώην συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, τον αειθαλή σούπερ σταρ πάντως να γίνεται ο πρώτος σε ασίστ σε τελική φάση Euro με οχτώ.

 

Σε εκείνο το σημείο, η Τουρκία προσπάθησε να βγει μπροστά αλλά δεν κατάφερε να ανησυχήσει πραγματικά τον Κόστα και να βρει το γκολ της τιμής, ενώ η Πορτογαλία προχώρησε σε διαχείριση της κατάστασης με αρκετές αλλαγές.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιντσέντζο Μοντέλα): Μπαγιντίρ, Τσελίκ, Ακαϊντίν (75′ Ντεμιράλ), Μπαρντακτσί, Καντιόγλου, Τσαλχάνογλου, Αϊχάν (58′ Γιουκσέκ), Ακγκούν (70′ Γκιουλέρ), Κεκτσού (46′ Γιαζίτσι), Ακτούρκογλου (58′ Γιλντίζ), Γιλμάζ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κόστα, Κανσέλο (68′ Σεμέντο), Ντίας, Πέπε (83′ Αντόνιο Σίλβα), Μέντες, Βιτίνια (88′ Ζοάο Νέβες), Παλίνια (46′ Ρουμπέν Νέβες), Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα, Λεάο (46′ Νέτο), Ρονάλντο

EURO 2024: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ / 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Γεωργία – Τσεχία 1-1 (45+4′ πεν. Μικαουτάτζε / 59′ Σικ)

Τουρκία – Πορτογαλία 0-3 (21′ Μπερνάρντο Σίλβα, 28′ αυτ. Ακαϊντίν, 56′ Φερνάντες)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Πορτογαλία 6 (5-1)
  2. Τουρκία 3 (3-4)
  3. Τσεχία 1 (2-3)
  4. Γεωργία 1 (2-4)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Γιαζιτζί: Υπογράφει τριετές στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Ρομάνο

Εν αναμονή υπογραφών και ανακοινώσεων βρίσκονται όλοι στον Ολυμπιακό...

Μεντιλίμπαρ: Ρισκάρουμε ακόμα και να χάσουμε όταν δεν παίζουμε με τη νοοτροπία που πρέπει

Ο Βάσκος τεχνικός τοποθετήθηκε τόσο για το ματς με τον Ατρόμητο όσο και για το βάθος στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την ανάγκη να αγωνίζεται σε κάθε ματς με τη σωστή νοοτροπία

Γιαννακόπουλος για Αγγελόπουλους: «Χαιρέκακα άτομα που ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου, για εμένα πλέον είναι σαν να μην υπάρχουν» (vid)

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει ότι «λόγω ηθικής» δεν θα ξανασυνομιλήσει για οτιδήποτε με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για το γεγονός πως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο Καλλιμάρμαρο - Η τοποθέτησή του για το ΣΕΦ και ο επίλογος με «αγάπη και ευημερία»

Ολυμπιακός: Με Μουζακίτη και Κωστούλα η αποστολή για Ατρόμητο – Εκτός οι Μασούρας, Μαρτίνς και Πιρόλα

Δύο 17χρονοι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται στις επιλογές του Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού με Ατρόμητο - Παραμένει εκτός ο Γιώργος Μασούρας

Εκτός 12άδας του Παναθηναϊκού ο Λορέντζο Μπράουν για τον ημιτελικό με τον Άρη

Χωρίς τον Λορέντζο Μπράουν θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στην...

Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ κόντρα στο Περιστέρι, αυτή είναι η εξάδα των ξένων

Αυτή είναι η εξάδα των ξένων του Ολυμπιακού για τον αποψινό ημιτελικό του Σούπερ Καπ, με τον Σακίλ ΜακΚίσικ να μένει εκτός

Νίκλας: Τιμητικό που είμαστε εδώ στα 100 χρόνια του Ολυμπιακού, να ξεκινήσουμε νικηφόρα τη σεζόν

Στο κλειστό γυμναστήριο της Εργάνης ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απέναντι...

ΠΑΣ – Ηρακλής 2-1: Ο Μάντζης πλήγωσε τον Γηραιό που έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία

Ματς με ένταση, διαμαρτυρίες, φάσεις και τελικά νικητή τον...

Γιαζιτζί: Υπογράφει τριετές στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Ρομάνο

Εν αναμονή υπογραφών και ανακοινώσεων βρίσκονται όλοι στον Ολυμπιακό...