Ο Κρος διέλυσε (ξανά) τη στατιστική και η Γερμανία δείχνει ότι μπορεί να πάει μέχρι τέλους

Ο Κρος έχει μπει με φόρα στο Euro και δείχνει αποφασισμένος στην τελευταία διοργάνωση της καριέρας του να σηκώσει ένα ακόμη τρόπαιο με την εθνική του ομάδα, η οποία βγάζει ωριμότητα στο γήπεδο και δείχνει ικανή να πάει μέχρι το τέλος της διαδρομής

Η Γερμανία ήταν σοβαρή απέναντι στην Ουγγαρία και έφτασε στη νίκη χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, εξασφαλίζοντας έτσι από τη δεύτερη αγωνιστική την πρόκριση στους «16» του Euro, με τον Τόνι Κρος να δείχνει πως το έχει πάρει προσωπικά και να θέλει ένα ακόμη τρόπαιο στην τελευταία του παράσταση ως ποδοσφαιριστής.

Το φετινό Euro είναι το πιο αμφίρροπο των τελευταίων ετών και αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι αυτή τη στιγμή που έχουμε μπει στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ομάδες που λογαριάζονται ως φαβορί και έχουν δείξει να βρίσκονται ένα κλικ πιο μπροστά από τις υπόλοιπες.

Μία από αυτές είναι η οικοδέσποινα Γερμανία, η οποία είναι η αλήθεια πριν την έναρξη της διοργάνωσης δεν γέμιζε το μάτι σε πολλούς αλλά δείχνει πως είναι μια ομάδα στιβαρή, με σταθερό αγωνιστικό πλάνο και μαέστρο τον Τόνι Κρος.

Ο 34χρονος χαφ ανακοίνωσε πριν την έναρξη του Euro πως πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση μετά το τέλος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, βάζοντας έτσι τέλος σε μια σπουδαία καριέρα. Μια καριέρα από την οποία απουσιάζει μόνο ένα τρόπαιο, αυτό του Euro.

Κάπως έτσι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για τον έμπειρο χαφ ώστε να αποχαιρετήσει τους αγωνιστικούς χώρους και μάλιστα μέσα στην πατρίδα του. Ο Κρος έδειξε τις άγριες διαθέσεις του από το πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Σκωτία, όπου είχε απίστευτο ποσοστό επιτυχίας στις πάσες του μετρώντας 101/102 πετυχημένες μεταβιβάσεις.

Το εξωπραγματικό στατιστικό του Κρος στην πρεμιέρα του Euro και ο αέρινος Μουσιάλα

Είναι ένας αριθμός που δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί γενικά και πόσο μάλλον στο ακριβώς επόμενο παιχνίδι. Κι όμως ο Κρος τα κατάφερε. ο 36χρονος έσπασε όλα τα κοντέρ και άγγιξε ένα ρεκόρ, το οποίο εφόσον συνεχίσει έτσι αργά ή γρήγορα θα το σπάσει.

Αυτό αφορά τις 127 πετυχημένες πάσες σε ένα παιχνίδι και το κατέχει ο Τσάβι από το Euro του 2012, στη νίκη της Ισπανίας επί της Ιρλανδίας με 4-0. Χθες (19/6) ο Κρος το άγγιξε, το μύρισε και σκοπός είναι να το σπάσει στα επόμενα παιχνίδια. Ο χαφ της Γερμανίας είχε 124/131 επιτυχημένες μεταβιβάσεις κόντρα στην Ουγγαρία, με το τρομερό ποσοστό του 95%.

Στα 34 του μοιάζει ασταμάτητος, ένας πραγματικός ηγέτης που μιλάει στην μπάλα και είναι έτοιμος να οδηγήσει τη Γερμανία στην κατάκτηση του Euro μετά το 1996…

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Γιουσούφ Γιαζίτζι,...

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Βόλος – Athens Kallithea 1-1: Ο Μπαραγάν κράτησε όρθια την ομάδα του Ντονάτι στη Μαγνησία

Όρθια για μία ακόμη αγωνιστική έμεινε η Athens Kallithea...

Μεντιλίμπαρ: Ρισκάρουμε ακόμα και να χάσουμε όταν δεν παίζουμε με τη νοοτροπία που πρέπει

Ο Βάσκος τεχνικός τοποθετήθηκε τόσο για το ματς με τον Ατρόμητο όσο και για το βάθος στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την ανάγκη να αγωνίζεται σε κάθε ματς με τη σωστή νοοτροπία

Γιαννακόπουλος για Αγγελόπουλους: «Χαιρέκακα άτομα που ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου, για εμένα πλέον είναι σαν να μην υπάρχουν» (vid)

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει ότι «λόγω ηθικής» δεν θα ξανασυνομιλήσει για οτιδήποτε με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για το γεγονός πως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο Καλλιμάρμαρο - Η τοποθέτησή του για το ΣΕΦ και ο επίλογος με «αγάπη και ευημερία»

Ολυμπιακός: Με Μουζακίτη και Κωστούλα η αποστολή για Ατρόμητο – Εκτός οι Μασούρας, Μαρτίνς και Πιρόλα

Δύο 17χρονοι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται στις επιλογές του Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού με Ατρόμητο - Παραμένει εκτός ο Γιώργος Μασούρας

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Γιουσούφ Γιαζίτζι,...

Handball Premier: Ο Ολυμπιακός νίκησε με 33-29 τον Διομήδη, η ΑΕΚ σκόρπισε τον ΠΑΟΚ

Το δύο στα δύο στο φετινό πρωτάθλημα της Handball...

ΑΕΚ: Προστατεύουμε το σπίτι μας για να είναι γεμάτο και με τον ΠΑΟΚ

Ανακοίνωση ενόψει του αυριανού (29/9) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό...

Αταμάν: Με την ίδια εξάδα ξένων και στον τελικό, σκληρή και καλή ομάδα ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός δε βρήκε μεγάλη αντίσταση κόντρα στον ελλιπέστατο...

Στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Παβλένκα

Στη Θεσσαλονίκη για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές...

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...