Ανακοινώθηκε από τη Χάιντουκ έως το 2026 ο Γκατούζο

Η Χάιντουκ είναι ο νέος σταθμός στην προπονητική καριέρα του Τζενάρο Γκατούζο.

Ο Ιταλός τεχνικός ανακοινώθηκε από τους Κροάτες, με τους οποίους υπέγραψε έως το 2026.

Κάπως έτσι ο 46χρονος επιστρέφει στους πάγκους μετά την αποχώρηση του τον περασμένο Φεβρουάριο από τη Μαρσέιγ.

Η ανακοίνωση:

«Η Χάιντουκ είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι η πρώτη ομάδα θα έχει επικεφαλής τον θρυλικό Τζενάρο Γκατούζο τη νέα σεζόν! Υπέγραψε συμβόλαιο με τους μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και θα φτάσει στο Σπλιτ την επόμενη εβδομάδα, στην αρχή της προετοιμασίας της πρώτης ομάδας, οπότε και θα τον παρουσιάσουμε επίσημα στο Poljud.

Στην αγωνιστική του καριέρα κέρδισε σχεδόν ό,τι μπορούσε να κερδίσει. Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ιταλία το 2006, νικητής του Champions League με τη Μίλαν το 2003 και το 2007, διπλός νικητής της Serie A, του UEFA Super Cup και του ιταλικού Super Cup και μία φορά κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων.

Λόγω του στυλ παιχνιδιού του, της μαχητικότητας, του ασυμβίβαστου και της έντονης νοοτροπίας του νικητή, έγινε μια εμβληματική φιγούρα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Τζενάρο Ιβάν Γκατούζο γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1978 στην πόλη Corigliano Calabro της Ιταλίας και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Περούτζια, όπου έκανε το ντεμπούτο του στους ηλικιωμένους. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Σκωτσέζικη Ρέιντζερς, στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία στις τάξεις της Σαλερνιτάνα και το 1999 μετακόμισε στη Μίλαν, η οποία σημάδεψε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Απέκτησε την ιδιότητα του θρύλου στο Σαν Σίρο, μένοντας εκεί για 13 χρόνια και παίζοντας συνολικά 468 παιχνίδια. Έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2013 ως παίκτης της ελβετικής Σιόν και σε αυτόν τον σύλλογο έκανε αμέσως τη μετάβαση στην προπονητική και ανέλαβε τη διοίκηση της πρώτης ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας απορρόφησε γνώσεις από τις μεγαλύτερες Ιταλικές προπονητικές ιδιοφυΐες όπως ο Κάρλο Αντσελότι, ο Μαρτσέλο Λίπι και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι».

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

ΑΕΚ – Βόλος: Διπλή ανακοίνωση για… «γκιορίλα – επαναστάτη» με αφορμή το 1-0 αλλά και τη μη αποβολή του Πιερό

Με δυο άκρως... ύποπτες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 75-88: Ισραηλινός περίπατος κόντρα στους Πράσινους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε δείξει από την περυσινή...

Βόμβα από τις ΗΠΑ: Κυρώσεις στο μέλος της ΚΑΕ ΠΑΟ, Φέλιξ Μπίτζιο από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών για την υπόθεση του Predator (vid)

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ γνωστοποίησε την επιβολή κυρώσεων στο μέλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Φέλιξ Μπίτζιο και σε άλλα τρία πρόσωπα αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση υποκλοπών του Predator

Έντονα παράπονα Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Άλλα σχεδιάσαμε κι άλλα κάναμε»

Ο Ισπανός προπονητής έβαλε άγριο χέρι στους ποδοσφαιριστές του για την εικόνα απέναντι στον Παναιτωλικό και τόνισε πως έκαναν διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχαν σχεδιάσει

Λιόλιος: Έγιναν προεκλογικά έκνομες ενέργειες, θέλουμε καθαρό μπάσκετ κι όσοι το μολύνουν πρέπει να φύγουν

Μετά τον χθεσινό του θρίαμβο ο πρόεδρος της ΕΟΚ ανέλυσε το πλάνο του για την επόμενη τετραετία ενώ αποκάλυψε πως προεκλογικά έγιναν έκνομες ενέργειες που θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης

Στον ΠΑΟΚ κι επίσημα ο Λόβρεν, υπέγραψε διετές συμβόλαιο

Ο πολύπειρος Κροάτης στόπερ ανακοινώθηκε για δύο χρόνια από τον Δικέφαλο του Βορρά και πιάνει άμεσα δουλειά υπό τις οδηγίες του Ραζβάν Λουτσέσκου

ΑΕΚ – Βόλος: Διπλή ανακοίνωση για… «γκιορίλα – επαναστάτη» με αφορμή το 1-0 αλλά και τη μη αποβολή του Πιερό

Με δυο άκρως... ύποπτες φάσεις ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο...

Παναθηναϊκός: Το πανό των Κύπριων οπαδών του για την τούρκικη εισβολή με το μήνυμα «κανείς δεν ξεχνά» (vid)

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο τουρνουά «Νεόφυτος...

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 75-88: Ισραηλινός περίπατος κόντρα στους Πράσινους

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε δείξει από την περυσινή...

Τραυματισμός για Σαλασάρ: Χάνει τον μαέστρο της η Μπράγκα ενόψει Ολυμπιακού

Μια πολύ σοβαρή απώλεια καλείται να διαχειριστεί τις επόμενες...