Γερμανία – Ελλάδα 2-1: Το πάλεψε η εθνική, αλλά η οικοδέσποινα του Euro πήρε νίκη στη δική της πρόβα τζενεράλε

Το γκολ του Μασούρα και η συνολικά καλή εικόνα της εθνικής δεν συνδυάστηκε με αποτέλεσμα στο Μπορούσια Παρκ καθώς η οικοδέσποινα του Euro πανηγύρισε τη νίκη με ανατροπή μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της διοργάνωσης

Αδικημένη μπορεί να αισθάνεται από το αποτέλεσμα της φιλικής αναμέτρησης κόντρα στη Γερμανία η εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσία μία πολύ καλή εικόνα -κυρίως στο πρώτο μέρος- με τον Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο αλλά στο τέλος ηττήθηκε με ανατροπή (2-1).

Οι διαθέσεις της Ελλάδας φάνηκαν από νωρίς, με την εθνική ομάδα να είναι εξαιρετική στο ανοιχτό γήπεδο και να βρίσκει συνεχώς χώρους. Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήρθε στο 6′, με τον Νόιερ να κάνει απίστευτη διπλή επέμβαση σε πλασέ του Τζόλη από κοντά μετά από γύρισμα του Μασούρα.

Στη συγκεκριμένη φάση τραυματίστηκε ο Φώτης Ιωαννίδης που έβαλε πίεση στο ξεκίνημα της, καθώς έπεσε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο χτυπώντας στον ώμο και έτσι αποχώρησε αναγκαστικά από το παιχνίδι.

Στο 45′ ο Χάβερτς σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, ενώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Παυλίδης που μπήκε στη θέση του Ιωαννίδη άγγιξε το γκολ, με το πλασέ του να κοντράρει και να περνάει λίγο έξω.

Γενικά ήταν ένα αρκετά νωθρό πρώτο ημίχρονο για τη Γερμανία, η οποία δεν απείλησε ποτέ σοβαρά την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Μπορεί το αποτέλεσμα να ήρθε τούμπα στο δεύτερο μέρος, όμως σίγουρα ο Νάγκελσμαν θα πρέπει να αλλάξει πολλά ενόψει Euro μιας και η ομάδα του είχε αδυναμία να βρει ρυθμό και να παίξει γρήγορα στο γήπεδο.

Η ισοφάριση ήρθε στο 55′, με τη Γερμανία να βάζει ουσιαστικά για πρώτη φορά στο ματς την μπάλα με αξιώσεις στην περιοχή της εθνικής και να σκοράρουν με τον Χάβερτς.

Η εθνική βρήκε και στο δεύτερο μέρος κάποιες στιγμές στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά η εικόνα δεν ήταν ίδια με του πρώτου μέρους. Η μεγάλη φάση ήρθε στο 67′ με τον Τζόλη, ο οποίος μετά από τρομερή ατομική ενέργεια είδε τον Νόιερ να τον νικάει κι πάλι.

Τελικά η νίκη κατέληξε στη Γερμανία καθώς ο Γκρος έπιασε δυνατό σουτ στο 89′ και νίκησε τον Αθανασιάδη που είχε περάσει στη θέση του Βλαχοδήμου για το τελικό 2-1.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΝΑΓΚΕΛΣΜΑΝ): Νόιερ, Κίμιχ (69′ Χένριχς), Ρίντιγκερ (69′ Σλότερμπεκ), Τα, Μίτελσταντ (46′ Ράουμ), Άντριχ (69′ Γκρος), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιουντογκάν (69′ Φούλριχ), Βιρτς (46′ Σανέ), Χάβερτς

ΕΛΛΑΔΑ (Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ): Βλαχοδήμος (78′ Αθανασιάδης), Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μάνταλος (78′ Κουρμπέλης), Μασούρας (68′ Δουβίκας), Μπακασέτας (68′ Μπουχαλάκης), Τζόλης, Ιωαννίδης (10′ Παυλίδης)

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Μεντιλίμπαρ: Ρισκάρουμε ακόμα και να χάσουμε όταν δεν παίζουμε με τη νοοτροπία που πρέπει

Ο Βάσκος τεχνικός τοποθετήθηκε τόσο για το ματς με τον Ατρόμητο όσο και για το βάθος στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την ανάγκη να αγωνίζεται σε κάθε ματς με τη σωστή νοοτροπία

«Κάηκε» η Σκύρος για τα ευρωπαϊκά τρόπαια του Ολυμπιακού

Η νύχτα μέρα έγινε στη Σκύρο για τα ευρωπαϊκά...

Ιστορική πρόκριση στους ομίλους του LEN Euro Cup ο Παναθηναϊκός

Την πρόκρισή του στους ομίλους του Euro Cup Υδατοσφαίρισης...

Ντεμπούτο Ενγκαπέ με την Πουατιέ: 2.500 θεατές αποθέωσαν τον Γάλλο σταρ, που επέστρεψε στη Γαλλία μετά από 13 χρόνια

Όλο το ενδιαφέρον στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος βόλεϊ...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Αλμέιδα: Μεγάλη ομάδα με μεγάλο προπονητή ο Παναθηναϊκός

Στην κάμερα της Cosmote TV για το αυριανό (29/9)...

Μπάγερν – Λεβερκούζεν 1-1: Οι Βαυαροί «βομβάρδιζαν» αλλά οι πρωταθλητές έφυγαν με βαθμό από το Μόναχο

Ισόπαλο ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Bundesliga...