ΑΕΚ – Ολυμπιακός 25-23: Η Ένωση νίκησε στις λεπτομέρειες και ισοφάρισε τη σειρά των τελικών

Η ΑΕΚ είχε πιο καθαρό μυαλό στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και με τη βοήθεια του κόσμου της στο κλειστό της «Νέας Ιωνίας» ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών στην Handball Premier, με το σκηνικό να μεταφέρεται στη Νίκαια την ερχόμενη Δευτέρα

Η ΑΕΚ κέρδισε με 25-23 (ίδιο σκορ με τον πρώτο τελικό) τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο κλειστό της Νέας Ιωνίας και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών της Handball Premier.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν υπέρ τους τις λεπτομέρειες σε έναν τελικό που πήγε ξανά στη δύναμη και στις σκληρές άμυνες, με τον Ολυμπιακό να το παλεύει μέχρι τέλους αλλά να χάνει κάπως το μυαλό του σε κρίσιμες επιθέσεις στο τελευταίο κομμάτι ενός ισορροπημένου αγώνα.

Τη Δευτέρα (10/6) ο τρίτος τελικός της σειράς στο κλειστό «Μ. Λοΐζος» στη Νίκαια (18:00) με τον Ολυμπιακό να θέλει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας.

Ο δεύτερος τελικός είχε κι αυτός αρκετή ένταση και δυνατές μονομαχίες, με το σκορ στο πρώτο ημίχρονο να είναι χαμηλό (11-10) ενώ στην επανάληψη η ΑΕΚ πήρε ρίσκα που της βγήκαν στην επίθεση ενώ ο Ολυμπιακός παρά την καλή εμφάνιση του Κοτανίδη κάτω από τα δοκάρια, έχασε αρκετές ευκαιρίες στην επίθεση, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Τζηρά στα 58′ και με το σκορ στο 24-22.

Η Ένωση είχε σταθερά προβάδισμα 1-2 τερμάτων μέχρι και το φινάλε που διατήρησε το προβάδισμά της με αρχισκόρερ τους Λιάπη και Μαντάλινιτς. Από τον Ολυμπιακό ήταν ξανά εξαιρετικός ο Σάββας Σάββας, ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Σλίσκοβιτς με πέντε τέρματα, ενώ 4 είχε ο Πασσιάς.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 5-5, 6-6, 7-7, 8-9, 11-10 (ημχ.), 13-12, 15-16, 19-18, 20-19, 22-21, 25-23.

ΑΕΚ (Φρεντερίκ Μπουζόν): Αραμπατζής 1, Τίκ 6, Γιόνσον 1, Μαντάλινιτς 4, Μάλλιος, Τέπερ, Ηλιόπουλος, Τόμε, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 5, Άρσιτς, Μπελασέν 1, Σόκολιτς 3, Μίλερ 1, Λέμος 3, Κεδέρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζέλικο Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς 1, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης 3, Βίντα 2, Τζίμπουλας, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας 2, Σλίσκοβιτς 5, Δομπρής, Πασσιάς 4, Μοντόρο, Σλαβούλιτσα, Κάβτιτς 1, Μιχαηλίδης 2, Σάββας 3.

Το πρόγραμμα των τελικών

Πρώτος Αγώνας

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 25-23

Δεύτερος Αγώνας

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 25-23

Τρίτος Αγώνας

10/6 Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Τέταρτος Αγώνας

13/6 ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Πέμπτος Αγώνας (εάν χρειαστεί)

16/6 Ολυμπιακός – ΑΕΚ

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...