Ολυμπιακός – ΑΕΚ 25-23: Οι ανώτεροι Ερυθρόλευκοι έκαναν το πρώτο βήμα για τον τίτλο

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από το 1ο λεπτό, δεν βρέθηκε ούτε μια φορά πίσω στο σκορ και παρότι αγχώθηκε στο φινάλε εξαιτίας ενός τραγικού διαιτητικού λάθους, έκανε το 1-0 στους τελικούς της Handall Premier με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιβάν Σλίσκοβιτς

Έγινε το πρώτο βήμα από τον Ολυμπιακό που υπερασπίστηκε την έδρα του επικρατώντας με 25-23 της ΑΕΚ στο κλειστό της Ηλιούπολης στη Handball Premier και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών.

Οι εμφανώς καλύτεροι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν της ΑΕΚ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ παίζοντας εξαιρετικά στο πρώτο ημίχρονο ενώ βρήκαν τις λύσεις όταν χρειάστηκε στο δεύτερο για να πάρουν τη νίκη στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος.

Ο Σλίσκοβιτς με εννέα γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ενώ με πέντε ακολούθησε ο Σάββας. Από την ΑΕΚ οι Λέμος και Τόμε σημείωσαν πέντε και τέσσερα αντίστοιχα.

Οι Κιτρινόμαυροι δεν προηγήθηκαν ούτε μια φορά στην αναμέτρηση ενώ τελευταία φορά που ισοφάρισαν τον Ολυμπιακό ήταν στο 4-4 στο τρίτο πεντάλεπτο.

Έκτοτε οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν με τον Κοτανίδη να κάνει εξαιρετικές αποκρούσεις, το δίδυμο Σλίσκοβιτς – Σάββα να σκοράρει διαρκώς και πήγαν στα αποδυτήρια στο +5 (13-8).

Η διαφορά των πέντε τερμάτων διατηρήθηκε (18-13 με τον Δομπρή στο 41’35”) αλλά οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν με σκληρό παιχνίδι να ψαλιδίσουν το σκορ με τους Λέμος και Τόμε και να πλησιάσουν στο γκολ (23-22) με το ανύπαρκτο πέναλτι του Μίλερ (εις βάρος του Παπαβασίλη που δεν κάνει καν επαφή και δόθηκε και δίλεπτη).

Η διαφορά παρέμεινε στο γκολ (24-23) αλλά ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή άμυνα, έκλεψε μπάλα και πριν ακουστεί η κόρνα ο Κάβτσιτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 3-3, 6-4, 9-5, 10-8, 13-8 (ημχ.), 15-9, 17-12, 19-17, 20-19, 22-21, 25-23

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζέλικο Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης, Βίντα 3, Τζίμπουλας, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 9, Δομπρής 1, Πασσιάς 3, Μοντόρο 1, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς 3, Μιχαηλίδης, Σάββας 5.

ΑΕΚ (Φρεντερίκ Μπουζόν): Αραμπατζής, Τικ 1, Γιόνσον 3, Μαντάλινιτς 2, Μάλλιος, Τέπερ, Ηλιόπουλος, Τόμε 4, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 3, Άρσιτς, Μπελασέν 2, Σόκολιτς, Μίλερ 2, Λέμος 5, Κεδέρης 1.

HANDBALL PREMIER: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

1ος: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 25-23
2ος (6/6): ΑΕΚ – Ολυμπιακός
3ος (10/6): Ολυμπιακός – ΑΕΚ
4ος (13/6, αν χρειαστεί): ΑΕΚ – Ολυμπιακός
5ος (16/6, αν χρειαστεί): Ολυμπιακός – ΑΕΚ

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...