19.2 C
Athens

Ρουντ – Ζβέρεφ 3-0: Ο αψεγάδιαστος Νορβηγός προκρίθηκε για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Κάνοντας ένα φανταστικό παιχνίδι, ο Κάσπερ Ρουντ (Νο4) επικράτησε με 3-0 σετ (6-3,6-4, 6-0) του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο27) και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ήταν ένα παιχνίδι που οι πάντες περίμεναν πως θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι και θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ωστόσο ο Νορβηγός κάνοντας το… τέλειο ματς δυσκολεύτηκε ελάχιστα απέναντι στον Ζβέρεφ και έκλεισε εισιτήριο για τη μεγάλη μάχη κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Ρουντ εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε, έδωσε ελάχιστες στον αντίπαλο του και έφτασε στη νίκη σε κάτι λίγο παραπάνω από δύο ώρες. Ο Νορβηγός έφτασε το 3 στα 3 σε ημιτελικούς Grand Slam και θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, όπου πέρσι ηττήθηκε από τον πολυνίκη του θεσμού Ράφαελ Ναδάλ.

Αντίθετα η κακή παράδοση στους ημιτελικούς για τον Ζβέρεφ συνεχίστηκε, με αυτή να είναι η πέμπτη του ήττα σε ημιτελικούς στην καριέρα του.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να δίνουν μπρέικ ο ένας στον άλλον. Αυτός που βγήκε κερδισμένος από αυτή την κατάσταση ήταν ο Ρουντ, που κατάφερε να σπάσει δύο φορές το σερβίς του Ζβέρεφ ο οποίος έμεινε στο ένα μπρέικ και να πάρει νωρίς νωρίς προβάδισμα στο σετ με 3-1. Πατώντας πάνω σε αυτό το προβάδισμα δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι άλλο στη συνέχεια του σετ από το να κρατάει απλώς το σερβίς του και έφτασε με 6-3 στο 1-0.

Στο δεύτερο σετ ένα μπρέικ ήταν αρκετό, με τον Νορβηγός να το κάνει στο κρίσιμο σημείο όταν το σετ βρισκόταν στο 3-3 και να μην κοιτάει ποτέ ξανά πίσω του για να κατακτήσει το δεύτερο σετ με 6-4.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο Γερμανός ήταν ανταγωνιστικός στο παιχνίδι καθώς στο τρίτο σετ παραδόθηκε στην ανωτερότητα του Ρουντ και το έχασε με 6-0. Έτσι, ο Νορβηγός ολοκλήρωσε με τον τέλειο τρόπο τον αγώνα του και πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του τουρνουά του Παρισιού.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς