18.6 C
Athens

Έσβησε το όνειρο του τελικού για τη Βουλιαγμένη, λύγισε μπροστά στην τεράστια ποιότητα της Προ Ρέκο

Για ένα ημίχρονο η Βουλιαγμένη κόντραρε στον ημιτελικό του final-8 του Len Champions League την πανίσχυρη Προ Ρέκο.

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς προηγήθηκε 5-3 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, αλλά η Προ Ρέκο επέβαλε το ρυθμό της με ένα σερί 7-0 κάτι που την οδήγησε στην επικράτηση με 12-8 και το Σάββατο (3/6, 22:00) θα διεκδικήσει με αντίπαλο τη Νόβι Μπέογκραντ το τρόπαιο του Len Champions League.

 

Την ίδια ημέρα στις 20:00, ο ΝΟΒ θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελονέτα στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης, διεκδικώντας την τρίτη θέση.

Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο δέχθηκε την ισοφάριση, έχοντας και αριθμητικό μειονέκτημα πριν το κλείσιμο του πρώτου οκταλέπτου. Παρόμοια εικόνα υπήρχε και στο δεύτερο οκτάλεπτο με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να πάρει καθαρό προβάδισμα.

Εκεί που άλλαξαν όλα ήταν το δεύτερο ημίχρονο αφού η Προ Ρέκο εκμεταλλεύτηκε τις αποβολές και την κούραση της Βουλιαγμένης και με 5-0 σερί έκανε το 10-5. Έτσι η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τη μορφή του αγώνα να μην αλλάζει ως το φινάλε.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Βουλιαγμένη): 3-2, 2-3, 0-5, 3-2

Η Βουλιαγμένη είχε 1/8 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 με μπάσιμο.

Η Προ Ρέκο είχε 6/12 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Ιόκι Γκράτα (2΄58΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου)

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Τσβαρτ (Ολλανδία)

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Αλμύρας 1, Καλογερόπουλος 1, Τρούλος 1, Νικολαϊδης 1, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Αλαφραγκής 1, Καπότσης, Κουρούβανης, Φάρμερ, Ανδρεάδης

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Ζάλανκι 1, Κανέλα 1, Γιάνγκερ 1, Φοντέλι 2, Πρεσούτι, Ετσενίκε 3, Ιβοβιτς, Ιόκι Γκράτα, Λόντσαρ, Χάλοκ 2, Νέγκρι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς