Λαπόρτα: «Η Ρεάλ ιστορικά ευνοείται από διαιτητικά λάθη, είναι η ομάδα του καθεστώτος»

Αιχμές κατά της Ρεάλ Μαδρίτης πέταξε ο ιδιοκτήτης της Μπαρτσελόνα Χουάν Λαπόρτα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την υπόθεση Νεγκρέιρα. Μάλιστα τόνισε πως η ομάδα του είναι θύμα συκοφαντίας και έχει κινηθεί νομικά εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Αναλυτικά όσα είπε:

«Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα υποφέρουν από μια εκστρατεία συκοφαντίας τους τελευταίους δύο μήνες που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Είμαστε πρότυπο αθλητισμού. Κερδίζουμε χάρη στην προσπάθεια και το ταλέντο. Όταν το κάνουμε, το πανηγυρίζουμε μαζί κι όταν χάνουμε δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Μας αρέσει να κερδίζουμε. Και μας αρέσει να κερδίζουμε παίζοντας καλά, χωρίς βοήθεια διαιτησίας.

Έχουμε δεχθεί κριτικές, μερικές φορές από φθόνο, που τώρα επιστρέφουν. Είπα ήδη όταν βγήκε η «υπόθεση Νεγκρέιρα» ότι δεν ήταν τυχαίο.

Ανέθεσα σε επαγγελματίες και σε ένα εξωτερικό γραφείο να ετοιμάσουν μια έκθεση. Τώρα έχω περισσότερες πληροφορίες και τώρα μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Μπαρτσελόνα δεν έκανε ποτέ καμία κίνηση, ούτε είχε πρόθεση πρόθεση να νοθεύσει το αποτέλεσμα για να έχει πλεονέκτημα.

Η φορολογική υπηρεσία δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι οι πληρωμές που έγιναν θα μπορούσαν να είχαν επηρεάσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Και δεν μπόρεσαν να το αποδείξουν επειδή δεν ήταν δυνατόν.

Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να ενεργήσει. Οι κατηγορίες πρέπει να αποδειχθούν ενώπιον Δικαστηρίου. Ζούμε σε ένα κράτος δικαίου με την αρχή του τεκμηρίου αθωότητας, κάτι που δεν είχε η Μπαρτσελόνα, αφού δέχθηκε δημόσιο λιντσάρισμα χωρίς δίκη.

Μας κατηγόρησαν πριν μας κρίνουν και ζητώ ευθύνες. Υπάρχουν άνθρωποι που έδειξαν μεγάλη ανευθυνότητα.

Όλοι γνωρίζουν ότι η Ρεάλ είναι ένας σύλλογος που ευνοείται ιστορικά από λάθη διαιτησίας, ο σύλλογος του καθεστώτος. Επί επτά δεκαετίες οι πρόεδροι των διαιτητών ήταν πρώην μέλη της Μαδρίτης, πρώην παίκτες ή πρώην διευθυντές.

Μερικές φορές, όλοι ταυτόχρονα. Για 70 χρόνια, αυτοί που όριζαν τους διαιτητές, που έπρεπε να αποδώσουν δικαιοσύνη», ήταν τα λόγια του.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ολυμπιακός: Στη διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για Παναθηναϊκό, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Στη διάθεση του κόσμου βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής (18/10) τα εισιτήρια για τα τρία ματς που θα κλείσουν το πρόγραμμα-φωτιά του Οκτώβρη για τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός: Αρνητικό ρεκόρ καριέρας στη EuroLeague για τον Μπράουν τα 3’39” κόντρα στη Ρεάλ

«Ήθελα να δώσω ρυθμό στον Σλούκα, δύσκολο να τους έχεις μαζί στην άμυνα», ήταν η εξήγηση του Εργκίν Αταμάν για τα 3’39” που αγωνίστηκε ο Λορέντζο Μπράουν κόντρα στη Ρεάλ, χρόνος που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ καριέρας για τον Αμερικανό στη EuroLeague

Μαυροπάνος: Όλοι ήμασταν κοντά στον Μπάλντοκ, ήταν αγαπητός, χαμογελαστός και έδινε τα πάντα

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Γουέστ Χαμ μίλησε ο Κωνσταντίνος...

Δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της Euroleague το comeback της Ζαλγκίρις

Στη δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της διοργάνωσης πρωταγωνίστησε η Ζαλγκίρις Κάουνας, επιστρέφοντας από το -27 κόντρα στην Αρμάνι στο Μιλάνο

Αρμάνι – Ζαλγκίρις 82-85: Αδιανόητη ανατροπή από το -27 για τους αλύγιστους Λιθουανούς!

Η Ζαλγκίρις νίκησε μέσα στο Μιλάνο επιστρέφοντας από το -27 σε μια από τις απίθανες ανατροπές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ

GBL: Οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τις αναμετρήσεις της...

Δικηγόρος Εμπαπέ: «Είναι έκπληκτος με τη σύνδεση του ονόματος του στην υπόθεση βιασμού»

Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση πως η αστυνομία...

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάνει για έναν μήνα τον Μέινου, δεν παίζει κόντρα στον ΠΑΟΚ

Χωρίς τον Κόμπι Μέινου θα πορευτεί για έναν μήνα...

Τι λέει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ για την παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων

Την επικίνδυνη, για χιλιάδες πολίτες, εικόνα που επικρατεί στους...

Λαπόρτα: «Φανταστείτε την αξία του Γιαμάλ σήμερα…»

Συνέντευξη στο podcast «Barca One» έδωσε ο Ζοάν Λαπόρτα,...

Ολυμπιακός: Στη διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για Παναθηναϊκό, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Στη διάθεση του κόσμου βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής (18/10) τα εισιτήρια για τα τρία ματς που θα κλείσουν το πρόγραμμα-φωτιά του Οκτώβρη για τον Ολυμπιακό