16.2 C
Athens

LEN Euro Cup: Ο απίθανος Πανιώνιος υπέταξε με 9-8 τη Βάσας κι έκανε το πρώτο βήμα για τον τελικό

Το όνειρο πρόκρισης στον τελικό του LEN Euro Cup είναι ολοζώντανο για τον Πανιώνιο που στο κατάμεστο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης πέτυχε μια απίθανη νίκη με 9-8 απέναντι στην πολύ ισχυρή Βάσας.

Οι Κυανέρυθροι έπαιξαν ψυχωμένα και με πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Γούνα (πρώτος σκόρερ με τέσσερα γκολ) που ισοφάρισε σε 8-8 και στον παίκτη παραπάνω πέτυχε το γκολ της νίκης στο 1″ πριν τη λήξη (9-8) πήραν ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Ουγγαρία στις 22 Μαρτίου. Εκεί θα χρειαστούν φυσικά και τον Λιμαράκη που έδειξε στον πρώτο ημιτελικό πως είναι πολύ σημαντικός κάτω από την κυανέρυθρη εστία.

Η ομάδα του Κώστα Δήμου έκανε εντυπωσιακό πρώτο οκτάλεπτο όπου προηγήθηκε με 5-2 αλλά η Βάσας με όπλο την πολύ καλή της άμυνα κατάφερε να ισορροπήσει και να μειώσει στο γκολ (7-6). Παρόλα αυτά ο Πανιώνιος έμεινε ψύχραιμος στο πλάνο του κι έφτασε στη νίκη που του επιτρέπει να ονειρεύεται.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΒΑΣΑΣ 9-8

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 5-2, 1-2, 1-2, 2-2

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης, Γούνας 4, Μπιτάτζε 1, Μπουζάλας 1, Γκιουβέτσης, Καλαϊτζής 1, Μουρατίδης, Παπάκος, Σπούνερ, Νταλάπας 2, Καπετανάκης, Αναγνώστου

ΒΑΣΑΣ (Νίκιτς): Μίτροβιτς, Μπρούγκουλγιαν 1, Ζερινβάρι, Ραντέλοβιτς 1, Κόναρικ 3, Μέζεϊ, Σίμον, Νεγκάεφ 1, Ερντέλι, Μπατόρι 2, Μπέντο, Μιζέι, Σεντλμάγερ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς