15.6 C
Athens

Ο Ολυμπιακός θέλει μαχητές και ο Ροντινέι είναι

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για το πρώτο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, που έρχεται για να προσφέρει σε μία θέση που «ταλαιπωρεί» την ομάδα εδώ και δύο χρόνια

Με τη χαμηλή αποτελεσματικότητα των μεταγραφών του Ολυμπιακού, την τελευταία διετία, πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι σε κάθε νέα προσθήκη που πραγματοποιείται. Βασικά, αυτό πρέπει να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις και για πάντα, αλλά δεν χρειάζονται (άλλα) μεγάλα λόγια. Κάθε μεταγραφικό απόκτημα συνοδεύεται από θετικά και αρνητικά στοιχεία και το ζητούμενο είναι η ομάδα να βγει κερδισμένη στο χορτάρι και να πάρει πράγματα.

Ο Ροντινέι δεν είναι τυχαίος παίκτης, καθώς αγωνιζόταν στην καλύτερη ομάδα της Νότιας Αμερικής. Μαζί της, άλλωστε, κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα Βραζιλίας και δύο Copa Libertadores. Η Φλαμένγκο είναι τεράστιο μέγεθος στη Βραζιλία και ο ίδιος έχει αξιοπρόσεκτο βιογραφικό. Μάλιστα, βρέθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Ολυμπιακός έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τον Αύγουστο του 2020, όταν και αποχώρησε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί και ελπίζει να βρει σταθερότητα στη δεξιά πλευρά της άμυνας με τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ. Το κάπως ανησυχητικό είναι πως ο 30χρονος αμυντικός δοκιμάζει την τύχη του για πρώτη φορά μακριά από τη χώρα του και πιθανότατα θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Χρησιμοποιώ τη λέξη «πιθανότατα» γιατί πάντα θα υπάρχει η εξαίρεση στην κανόνα. Το παράδειγμα του Ίνμπομ Χουάνγκ είναι το πιο ενδεικτικό που υπάρχει μέσα στο 2022 για τον Πρωταθλητή Ελλάδας, καθώς ο ποιοτικός και πολύ καλός ποδοσφαιριστής μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και αποδίδει άμεσα.

Ο Νοτιοκορεάτης μέσος είναι μία κατηγορία μόνος του, αλλά το ποδοσφαιρικό ρητό αποδεικνύει πως ο έτοιμος παίκτης παίζει με τη μία και δεν έχει ανάγκη από χρόνο. Οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν και πολύ από δαύτον και ο Ροντινέι θα χρειαστεί ουσιαστικά από την πρώτη εβδομάδα του 2023, όταν και θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Ο Μάριος Βρουσάι έχει παρουσιάσει βελτίωση σε μία καινούργια θέση για τον ίδιο, ενώ ο «παροπλισμένος» Θανάσης Ανδρούτσος επιστρατεύτηκε ξανά για να καλύψει το κενό, αλλά είναι τραυματίας στην παρούσα φάση και φαίνεται να έχει χάσει (πάλι) έδαφος στις επιλογές του Μίτσελ.

Ο νέος δεξιός μπακ του Ολυμπιακού προέρχεται από μία «γεμάτη» χρονιά με 46 συμμετοχές (χωρίς γκολ, αλλά με 6 ασίστ στο ενεργητικό του). Έκανε διακοπές για κάποιες ημέρες και ενσωματώθηκε, ήδη, στη νέα του ομάδα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε μέσα στο γήπεδο. Είναι έμπειρος, ξέρει τη θέση, ενώ παίζει με ένταση και χαρακτηρίζεται για το παθιασμένο παιχνίδι του. Από πλευράς τεχνικής κατάρτισης, βρίσκεται σε φυσιολογικό επίπεδο και για τα δεδομένα της ποδοσφαιρικής σχολής που εκπροσωπεί η αμυντική του συνέπεια παίρνει καλό βαθμό. Καταλήγοντας, έχω καλό προαίσθημα για αυτήν τη μεταγραφή.

Πριν διαβάσω όλα όσα δύσκολα έχει περάσει στη ζωή του, η πρώτη μου σκέψη μόλις είδα τις φωτογραφίες από την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν πως αυτός ο άνθρωπος και ο αθλητής είναι σκληραγωγημένος. Εντός και εκτός γηπέδων. Ναι, φάνηκε μέσα από μία φωτογραφία ότι έχει βιώσει δυσκολίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω και κάτι πρέπει να μας λέει αυτό για τον χαρακτήρα του. Στη συνέχεια, έμαθα το background (ο πατέρας του πέθανε λίγο πριν γεννηθεί ο ίδιος και έμεινε ορφανός στα 10 του) και πιστεύω πως έχει την απαιτούμενη νοοτροπία για να σταθεί με αξιώσεις στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Η ομάδα θέλει (και) παίκτες μαχητές και ο Ροντινέι δεν έχει έρθει στην Ελλάδα για να κοροϊδέψει και να αρκεστεί στο συμβόλαιό του. Στην αντίθετη περίπτωση, δεν είχε λόγο σε αυτήν τη ηλικία να φύγει για δουλειά μακριά από την πατρίδα του.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

EuroLeague: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και 35.000 ευρώ στον Αταμάν

Βαρύ πρόστιμο για ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Εργκίν Αταμάν μετά απ' όσα έγιναν στο Game 1 με τη Μακάμπι

Παναθηναϊκός – Άρης: Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ημέρα και ώρα του τελικού Κυπέλλου

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για τον τελικό του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη

Η ανεξίτηλη σφραγίδα του Τσικίνιο στον Ολυμπιακό

Ο Πορτογάλος είναι ο ορισμός του σύγχρονου box to box μέσου και με τις εμφανίσεις του τείνει να αποτελέσει μια από τις κορυφαίες μεταγραφές του Ολυμπιακού σε μια δύσκολη περίοδο για καλές κινήσεις όπως αυτή του Ιανουαρίου