18.8 C
Athens

Ο Φαλ «χόρεψε» (ξανά) τον Παπαγιάννη και ακύρωσε κάθε αμυντικό σχέδιο του Ράντονιτς

Ο αρχοντικός Φαλ που βλέπει τριφύλλι και... αφηνιάζει ήταν ο MVP του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό βγαίνοντας νικητής από κάθε μονομαχία με τον Παπαγιάννη και προκαλώντας τον εκνευρισμό του απελπισμένου Ράντονιτς

Ακόμα και στις βραδιές που δεν πιάνει ούτε το 90% της απόδοσής του, ο Ολυμπιακός έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει τον Παναθηναϊκό και πλέον «τρέχει» εις βάρος του αιώνιου αντιπάλου του ένα τρομερό σερί (9-0) που δεν έχει προηγούμενο.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 68-66: Ψυχοβγάλτης… και 9-0 τους Πράσινους! (vid)

Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν σε κακή -για τα δικά τους στάνταρ- βραδιά στο επιθετικό κομμάτι, αλλά βρήκαν τις λύσεις κατά κύριο λόγο κάτω από την ρακέτα χάρη στο πείσμα, την ποιότητα και το aggressive παιχνίδι των Μουσταφά Φαλ και Σάσα Βεζένκοφ.

Οι δυο τους τράβηξαν το ερυθρόλευκο κουπί στην επίθεση και εξουδετέρωσαν κάθε αμυντικό πλάνο του Ράντονιτς, που εκνευρίστηκε στις δηλώσεις του περισσότερο γιατί είδε ότι δεν μπορεί με κανέναν τρόπο (ακόμα και από τον τελικό του Σούπερ Καπ τον περασμένο Οκτώβρη) να περιορίσει την υπεροχή των Πειραιωτών στο ζωγραφιστό.

Εκεί, ο Φαλ σε ένα ακόμη ντέρμπι με τον «αγαπημένο» του Παναθηναϊκό έκανε ό,τι ήθελε τον Παπαγιάννη, ο οποίος ήταν ξανά καταλυτικός για τους Πράσινους στην επίθεση αλλά έβρισκε πεδίο δράσης και αποκτούσε αυτοπεποίθηση μόνο όταν ο Φαλ ήταν εκτός παρκέ για τις απαραίτητες ανάσες.

Χαρακτηριστική είναι η φάση με πρωταγωνιστές τους δύο «δεινόσαυρους» των δύο ομάδων λίγο πριν το φινάλε, όταν ο Φαλ με περίσσια αυτοπεποίθηση πόσταρε ξανά με επιτυχία τον Έλληνα σέντερ του «τριφυλλιού» και του πήρε και το φάουλ, προκαλώντας τον εκνευρισμό του. Όσοι μιλάνε για βήματα του Γάλλου σε αυτή την φάση, μάλλον πρέπει να διαβάσουν ξανά τον κανονισμό καθώς όχι μόνο δεν υπάρχει παράβαση αλλά και διπλό φάουλ του Παπαγιάννη, που από την αντίδρασή του φάνηκε ότι έχασε εντελώς τη φάση και τον αντίπαλό του.

Ο Φαλ ακόμα καρφώνει και με τα στατιστικά και τη συνολική του εικόνα δίκαια μπορεί να γράφεται ότι κέρδισε -σχεδόν- μόνος του χθες τον Παναθηναϊκό, αποδεικνύοντας ξανά ότι είναι ο καλύτερος σέντερ του ελληνικού πρωταθλήματος και ένας από τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα.

Σε 29:47 παρουσίας του στο παρκέ του ΣΕΦ, ο Φαλ έφτασε μία ανάσα από το double double με 17 πόντους (8/13 δίποντα) και 9 ριμπάουντ, ενώ ακόμα είχε 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και μόλις 1 λάθος. MVP!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς