15.6 C
Athens

Νότια Κορέα – Πορτογαλία 2-1: Έπος των Κορεατών και ιστορική πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ! (vid)

Με γκολ στο 91' η Νότια Κορέα του Ίνμπομ Χουάνγκ του Ολυμπιακού προκρίθηκε στους «16» του Μουντιάλ για δεύτερη φορά στον 21ο αιώνα και άφησε εκτός την Ουρουγουάη που έμεινε εκτός νοκ άουτ για ένα γκολ

Γράφτηκε ιστορία με τον πιο επικό και ταυτόχρονα πιο δραματικό τρόπο στο Μουντιάλ του Κατάρ! Ενώ για 90′ η Ουρουγουάη κρατούσε την πρόκριση με τη νίκη της με δύο γκολ απέναντι στην Γκάνα, η Νότια Κορέα με υπέροχο γκολ του Χουάνγκ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πανηγύρισε μια ιστορική νίκη απέναντι στην Πορτογαλία (2-1) και για δεύτερη φορά στον 21ο αιώνα (πρώτη μετά το 2002) προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Η Ουρουγουάη χρειαζόταν τρίτο γκολ απέναντι στην Γκάνα όμως όσο κι αν προσπαθούσε δεν το βρήκε με αποτέλεσμα να γνωρίζει έναν σοκαριστικό αποκλεισμό και να μείνει εκτός νοκ άουτ μετά από 20 χρόνια!

Η Πορτογαλία παρά το ευρύ ροτέισον του Φερνάντο Σάντος βρήκε ένα γρήγορο γκολ απέναντι στη Νότια Κορέα με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στην αναμέτρηση. Ο Πέπε με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Νταλότ στην κίνησή του στην πλάτη της άμυνας από τα δεξιά κι εκείνος έκανε το γύρισμα στην περιοχή των Κορεατών για τον Όρτα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η Νότια Κορέα είχε απάντηση στο γρήγορο γκολ που πέτυχε η Πορτογαλία με τον Όρτα. Από στατική φάση (όπου είναι ιδιαίτερα δυνατοί) οι Κορεάτες έκαναν το 1-1 με τον Κανγκίν Λι να εκτελεί από τα αριστερά στο 27ο λεπτό και στο πρώτο δοκάρι η μπάλα βρήκε στον Ρονάλντο και στρώθηκε στον Κιμ Γουόν που πέφτοντας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι αρκετές αλλαγές δεν βοήθησαν την Πορτογαλία να έχει ρυθμό στο δεύτερο μέρος με αποτέλεσμα η Κορέα να πάρει τον απόλυτο έλεγχο και να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Ίνμπομ Χουάνγκ που έκανε τα πάντα στη μεσαία γραμμή.

Με υπομονή η Νότια Κορέα έψαξε το γκολ ως το τελευταίο λεπτό και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις όταν από το σόλο και την κάθετη του Σον ο Χουάνγκ Χι-Τσαν της Γουλβς πλάσαρε τον Ντιόγκο Κόστα για να στείλει την ομάδα του στους «16» και να οδηγήσει σε δάκρυα τους Ουρουγουανούς. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο πέτυχε κάτι σπουδαίο και θα κυνηγήσει κάτι ακόμα καλύτερο, μια μεγαλύτερη υπέρβαση απέναντι στη Βραζιλία του Τίτε στους «16».

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Μπέντο): Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο (90+3′ Γιου-Μιν Τσο), Λι Γάε-Σουνγκ (66′ Χουάνγκ Χι-Τσαν), Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι (81′ Ουί Τζο Χουάνγκ), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ (81′ Χουν-Χο Σο), Κουνγκ-Γον Γουόν

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες (65′ Λεάο), Ματέους Νούνες (65′ Παλίνια), Βιτίνια (82′ Γ. Καρβάλιο), Ζοάο Μάριο (82′ Μπερνάρντο Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο (65′ Αντρέ Σίλβα), Ρικάρντο Όρτα

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 8ου ΟΜΙΛΟΥ

  1. Πορτογαλία 7 (6-3)
  2. Νότια Κορέα 4 (4-4)
  3. Ουρουγουάη 4 (2-2)
  4. Γκάνα 3 (5-7)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς