21.1 C
Athens

Ουαλία – Ιράν 0-2: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη για τους συγκινητικούς Ιρανούς! (vid)

Οι εκπληκτικοί Ιρανοί έβαλαν στα δίχτυα τους τραγικούς Ουαλούς για 98 λεπτά και αφού είδαν την τύχη να τους γυρνάει την πλάτη αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους βρίσκοντας τη λύτρωση που δικαιούταν με... δύο buzzer beater στο φινάλε μίας εξαιρετικής αναμέτρησης

Το Ιράν με μία απίστευτη και σχεδόν συγκινητική εμφάνιση έκανε τα πάντα για να φτάσει σε μία ιστορική νίκη απέναντι στην πολύ κακή Ουαλία, η τύχη δεν ήταν μαζί του για 97 λεπτά, αλλά στο φινάλε βρήκε τη λύτρωση με… buzzer-beater του Τσεσμί!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΟ ΜΑΤΣ

Τεράστια νίκη για τους ψυχωμένους Ιρανούς που πήραν αυτό που άξιζαν, κόντρα στην τραγική Ουαλία που ήταν σαν να μην κατέβηκε ποτέ στο χορτάρι.

Οι Ιρανοί ολοκλήρωσαν το ματς με δύο δοκάρια, μία τριπλή ευκαιρία διαρκείας που χάνεται μία φορά στα 10 χρόνια και συνολικά 17 τελικές, αλλά δεν βρήκαν το πολυπόθητο γκολ μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα, ελέω ατυχίας και του Χένεσι, που έπιασε τα πάντα έως που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 84′.

Τελικώς, η μπίλια αποφάσισε να κάτσει εκεί που έπρεπε. Δύο ονειρικά γκολ στο φινάλε με τους Τσεσμί και Ρεζαϊνιάν και μία ολόκληρη πατρίδα επιτέλους χαμογέλασε!

ΤΟ 2-0 ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ

Αυτό ήταν φινάλε! Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε στο παιχνίδι του Ιράν με την Ουαλία, με την ομάδα του Κάρλος Κεϊρός να ζει μεγάλες στιγμές που αυτή η χώρα τόσο πολύ είχε ανάγκη, μετά τα όσα περνάει μακριά από τα φώτα του αθλητισμού.

Για λίγο, οι πάντες ξέχασαν τα προβλήματα και οι πολεμιστές του Κεϊρός ζουν το δικό τους παραμύθι στο Κατάρ, μόλις 4 ημέρες με την εξάρα που δέχθηκαν από την Αγγλία.

Σε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, το Ιράν κυριάρχησε απέναντι στη νωθρή και σχεδόν αδιάφορη Ουαλία του άφαντου Γκάρεθ Μπέιλ και στο τέλος δικαιώθηκε για την επιμονή της, αγωνιζόμενη με παίκτη παραπάνω.

Το τρομερό σουτ του Τσεσμί στο 98′ και η ονειρική λόμπα του Ρεζαϊνιάν της δίνουν ακόμα και προβάδισμα για την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ, καθώς πλέον θα τα παίξουν όλα για όλα στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στις ΗΠΑ.

Στο πρώτο ημίχρονο τους Ιρανούς σταμάτησε μόνο το VAR και στο δεύτερο, μέχρι να σκοράρουν, στόχευαν τα δοκάρια.

Στην πιο μεγάλη χαμένη ευκαιρία του τουρνουά μέχρι τώρα, ο Αζμούν σε πρώτη φάση μετά από εξαιρετική μπαλιά του Χατζισαφί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από πλάγια θέση, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Γκολιζαντέχ έπιασε έναν κεραυνό από μακριά αλλά κι αυτή η προσπάθεια σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Χένεσι, με τον Αζμούν ξανά να αστοχεί με όλη την εστία στο… πιάτο. Εν τέλει θα την κοιτούν και θα γελούν.

ΟΥΑΛΙΑ – ΙΡΑΝ 0-2

ΟΥΑΛΙΑ (Ρόμπερτ Πέιτζ): Χένεσι, Ν. Γουίλιαμς, Ντέιβις, Μέφαμ, Ρόντον, Γουίλσον (58` Τζέιμς), Ράμσεϊ (88` Γουόρντ), Μπέιλ, Ρόμπερτς (58` Τζόνσον), Αμπάντου (77` Αλεν), Μουρ.

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): Χ. Χοσεϊνί, Χατζισαφί (77` Τοραμπί), Μοχαμαντί, Εζατολάχι, Πουραλιγκαντζί, Ταρεμί, Γκολιζαντέχ (77` Γιαχανμπάκς), Μ. Χοσεϊνί, Αζμούν (68` Ανσαριφάρντ), Νουρολαχί (78` Τσεσμί), Ρεζαεϊάν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β’ ΟΜΙΛΟΥ

Δεύτερη αγωνιστική:

Ουαλία – Ιράν 0-2 (90+8′ Τσεσμί, 90+9′ Ρεζαϊνιάν)

Αγγλία – ΗΠΑ 21:00*

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΑΓΓΛΙΑ 3*
  2. ΙΡΑΝ 3
  3. ΗΠΑ 1*
  4. ΟΥΑΛΙΑ 1
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς