18.8 C
Athens

Μουντιάλ: Η ανάλυση του ομίλου της Αγγλίας και το Σενεγάλη – Ολλανδία

Το Μουντιάλ τώρα ξεκινάει: η Αγγλία των πολλών προσδοκιών μπαίνει στο χορό, όσο το Σενεγάλη - Ολλανδία και το ΗΠΑ - Ουαλία διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων στην ποδοσφαιρική σύγκρουση τεσσάρων διαφορετικών κόσμων

Το Μουντιάλ τώρα ξεκινάει.

Μπορεί η πρεμιέρα ανάμεσα σε Κατάρ και Εκουαδόρ να ήταν αγωνιστικά -κι όχι μόνο- «ξενέρωτη», ωστόσο από σήμερα Δευτέρα (21/11) μπαίνουν στη συζήτηση τα «μεγάλα» ονόματα του τουρνουά, με την Αγγλία να κάνει ποδαρικό στις 15:00 κόντρα στο Ιράν των Μοχαμάντι και Χατζισαφί.

Οι Άγγλοι τραγουδούν με… επιφύλαξη, αυτή τη φορά, το «it’s coming home» όσο οι Ιρανοί ελπίζουν στο όνειρο για να ξεφύγουν από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία τους πίσω στην πατρίδα.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ, ΑΝΑΛΥΣΗ

ΑΓΓΛΙΑ

Με σημαντικές απουσίες στην άμυνα αλλά όλα της τα όπλα στην επίθεση στο Κατάρ.

Τα «Λιοντάρια» που είναι από τα φαβορί για κάτι σπουδαίο στα γήπεδα του Κατάρ και το «its coming home» αρχίζει να ηχεί ξανά στους δρόμους του Νησιού ταξίδεψαν στη χώρα της Μέσης Ανατολής με αρκετά όνειρα στις αποσκευές και την αποστολή τους, από την οποία θα απουσιάζουν οι Ρις Τζέιμς και Μπεν Τσίλγουελ στα άκρα της άμυνας αλλά στην επίθεση όλα τα μεγάλα αστέρια με ηγέτη και αρχηγό τον Χάρι Κέιν δηλώνουν «παρών».

Τα νέα πρόσωπα στην αποστολή είναι ο Μάντισον της Λέστερ μετά την εξαιρετική του περσινή σεζόν, ο Γουίλσον της Νιούκαστλ ως μία εναλλακτική στην επίθεση και ο Κόνος Γκάλαχερ στα χαφ, με τον Μπέλιγχαμ να έχει πάρει πλέον τη φανέλα του βασικού στο σπίτι.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Τερματοφύλακες: Άαρον Ράμσντεϊλ, Νικ Πόουπ, Τζόρνταν Πίκφορντ

Αμυντικοί: Χάρι Μαγκουάιρ, Λουκ Σο, Μπεν Γουάιτ, Κάιλ Γουόκερ, Τζον Στόουνς, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κίεραν Τρίπιερ, Κόνορ Κόουντι, Έρικ Ντάιρ

Μέσοι: Ντέκλαν Ράις, Τζουντ Μπέλιγχαμ, Τζόρνταν Χέντερσον, Μέισον Μάουντ, Κόνορ Γκάλαχερ, Κάλβιν Φίλιπς

Επιθετικοί: Τζακ Γκρίλις, Χάρι Κέιν, Φίλ Φόντεν, Τζέιμς Μάντισον, Μάρκους Ράσφορντ, Μπουκαγιό Σακά, Ραχίμ Στέρλινγκ, Κάλουμ Γουίλσον

ΙΡΑΝ

Με έντονο «κιτρινόμαυρο» στοιχείο στα άκρα της άμυνας και… πολιτικό παρασκήνιο στα γήπεδα του Κατάρ.

Οι Ιρανοί είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο σε έναν όμιλο που πάντως δεν είναι απαγορευτικός για όνειρα, κόντρα σε Αγγλία, ΗΠΑ και Ουαλία.

Μεταξύ των ονομάτων της 26μελής αποστολής που επέλεξε ο Κάρλος Κεϊρός είναι και αυτά των παικτών της ΑΕΚ, Εχσάν Χατζισαφί και Μιλάντ Μοχαμάντι, αλλά και αυτό του Καρίμ Ανσφαριφάρντ.

Στην αποστολή των Ιρανών, επίσης, ξεχωρίζει το όνομα του Μεχντί Ταρεμί, που είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Τερματοφύλακες: Αλιρεζά Μπεϊρανβάντ (Περσέπολις), Αμίρ Αμπεντζαντέχ (Πονφεραντίνα), Χοσεΐν Χοσεϊνί (Εστεγκλάλ), Παγιάμ Νιαζμάντ (Σεπαχάν)

Αμυντικοί: Ματζίντ Χοσεϊνί (Καϊσέρισπορ), Χοσεΐν Καναανί (Αλ Αχλί Κατάρ), Σοτζά,, Καλιλζαντέχ (Αλ Αχλί Κατάρ), Μορτεζά Πουραλιγκαντζί (Περσέπολις), Σαντέγκ Μοχαραμί (Ντίναμο Ζάγκρεμπ), Μιλάντ Μοχαμάντι (ΑΕΚ), Εχσάν Χατζισαφί (ΑΕΚ), Ραμίν Ρεζαεϊάν (Σεπαχάν), Βαχίντ Αμιρί (Περσέπολις), Αμπολφάζλ Τζαλαλί (Εστεγκλάλ)

Μέσοι: Σαεΐντ Εζατολαχί (Βέιλε), Αλί Καρίμι (Καϊσέρισπορ), Αχμάντ Νουρολαχί (Σαμπάμπ Αλ Αχλί), Ρουζμπέχ Τσεσμί (Εστεγκλάλ), Σαμάν Γκοντός (Μπρέντφορντ), Αλιρεζά Τζαχανμπάκς (Φέγενορντ), Αλί Γκολιζαντέχ (Σαρλερουά), Μεχντί Τοραμπί (Περσέπολις)

Επιθετικοί: Σαρντάρ Αζμούν (Λεβερκούζεν), Μεχντί Ταρεμί (Πόρτο), Καρίμ Ανσαριφάρντ (Ομόνοια)

Για τον Β’ όμιλο, το βράδυ (21:00) υπάρχει και το παιχνίδι των ΗΠΑ με την Ουαλία, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρική μάχη δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων, αλλά με αρκετούς αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στη σύνθεσή τους.

Αναλυτικά:

ΗΠΑ

Γεμάτη με μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι η αποστολή των ΗΠΑ για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, από το οποίο θα απουσιάζει ο Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε του Ολυμπιακού, που δεν έχει πάρει νέα ευκαιρία στην εθνική του ομάδα μετά το 2020.

Στην αποστολή που ανέβηκε στο αεροπλάνο για το Κατάρ θα βρίσκονται όλα τα «μεγάλα» ονόματα του ρόστερ, με τους Πούλισικ, ΜακΚένι, Ντεστ και Ρέινα να ηγούνται της προσπάθειας των Αμερικανών για παρουσία στα νοκ-άουτ του σπουδαίου τουρνουά.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Τερματοφύλακες: Ίθαν Χόρβαθ, Σιν Τζόνσον, Ματ Τέρνερ

Αμυντικοί: Κάμερον-Κάρτερ Βίκερς, Σερτζίνιο Ντέστ, Άαρον Λόνγκ, Σακ Μουρ, Τιμ Ριμ, Αντονί Ρόμπινσον, Τζο Σκάλι, Ντιάντρε Γέντλιν, Γουόκερ Ζίμερμαν

Μέσοι: Μπρέντεν Άαρονσον, Κέλιν Ακόστα, Τάιλερ Άνταμς, Λούκα ντε λα Τόρε, Γουένστον ΜακΚένι, Γιούνους Μούσα, Κρίστιαν Ρόλνταν

Επιθετικοί: Κρίστιαν Πούλισικ, Χεσούς Φερέιρα, Τζόρνταν Μόρις, Τζιοβάνι Ρέινα, Τζός Σάργκεντ, Τιμ Γουεά, Χάτζι Ράιτ

ΟΥΑΛΙΑ

Με το άστρο των Μπέιλ και Ράμσεϊ η φιλότιμη και πάντα υπολογίσιμη ομάδα του Ρομπ Πέιτζ θέλει να ζήσει εποχές Euro και στο Κατάρ, μόλις στην δεύτερη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το μακρινό 1958, όταν είχε φτάσει μέχρι την προημιτελική φάση του θεσμού σε μία παραμυθένια πορεία, που σταμάτησε στη Βραζιλία του Γκαρίντσα και του Πελέ.

Άραγε, μπορεί να το επαναλάβει;

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Γουέιν Χένεσεϊ, Ντάνι Γουόρντ, Άνταμ Ντέιβις.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Κρις Γκάντερ, Μπεν Ντέιβις, Κόνορ Ρόμπερτς, Ίθαν Αμπάντου, Κρις Μέφαμ, Τζο Ρόντον, Νίκο Γουίλιαμς, Τομ Λόκιερ, Μπεν Καμπάνγκο.

ΜΕΣΟΙ: Άαρον Ράμσεϊ, Τζο Άλεν, Χάρι Γουίλσον, Τζόνι Γουίλιαμς, Τζο Μόρελ, Μάθιου Σμιθ, Ντίλαν Λέβιτ, Ρούμπιν Κόλγουιλ, Σόρμπα Τόμας.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γκάρεθ Μπέιλ, Ντάνιελ Τζέιμς, Κίφερ Μουρ, Μπρέναν Τζόνσον και Μαρκ Χάρις.

Ενδιάμεσα από τα δύο ματς του δευτέρου ομίλου, στις 18:00, η Σενεγάλη χωρίς τον Μανέ θα παίξει με το φαβορί του γκρουπ Ολλανδία, σε ένα παιχνίδι που η κάτοχος του Κόπα Άφρικα θα συγκρουστεί με την ολλανδική old σχολή του ποδοσφαίρου των Φαν Μπάστεν και Κρόιφ.

Αναλυτικά:

ΣΕΝΕΓΑΛΗ

Χωρίς Μανέ στο όνειρο για την πρόκριση στους «16» η κάτοχος του Κόπα Άφρικα.

Ο σπουδαίος αστέρας της Μπάγερν Μονάχου και… λαϊκό είδωλο στην πατρίδα του θα απουσιάσει από τη μεγάλη διοργάνωση του Κατάρ, καθώς παρότι αρχικά δηλώθηκε στην αποστολή ο τραυματισμός του τον κράτησε μακριά από τη δράση και έκανε πιο δύσκολο το έργο της Σενεγάλης σε έναν όμιλο που μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την πρωτιά από την Ολλανδία.

Στη μεγάλη διοργάνωση των εθνικών ομάδων θα βρίσκεται, για πρώτη φορά στην καριέρα του, και ο Παπέ Σισέ του Ολυμπιακού! Ο Σενεγαλέζος στόπερ βρίσκεται κανονικά στις κλήσεις του Αλιού Σισέ και θα κάνει πράξη το όνειρό του, μόλις έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Κόπα Άφρικα.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Τερματοφύλακες: Εντουάρ Μεντί, Αλφρέντ Γκομίς, Σενί Ντιένγκ

Αμυντικοί: Καλιντού Κουλιμπαλί, Αμντού Ντιαλό, Γιουσούφ Σαμπαλί, Παπέ Αμπουσέ Σισέ, Ισμαΐλ Γιακόμπς, Φαρμόζ Μεντί

Μέσοι: Γκανά Γκεγιέ, Σεϊκού Κουγιατέ, Ναμπαλί Μεντί, Κρεπλίν Ντιατά, Παπέ Γκεγέ, Παπέ, Ματάρ Σαρ, Παπέ Σις, Μουσταφά Ναμέ, Λουμ Εντιαγέ

Επιθετικοί: Ισμαΐλα Σαρ, Μπουλαγέ Ντιά, Μπαμπά Ντιένγκ, Φαμαρά Ντιεντιού, Νικολάς Τζάκσον, Ιλιμάν Εντιαγέ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

«Με αυτούς μπορούμε να πάρουμε το τρόπαιο».

Γεμάτος με αυτοπεποίθηση ο Λουίς Φαν Χαλ ανακοίνωσε με… στυλ την αποστολή της εθνικής Ολλανδίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, από την οποία απουσιάζουν οι Μπότμαν και Γκράβενμπερχ.

Ο πολύπειρος Ολλανδός προπονητής σε ρόλο σκηνοθέτη ανακοίνωσε ότι με αυτή την αποστολή οι Οράνιε μπορούν να πάρουν το τρόπαιο, με τον Φαν Ντάικ να έχει τον ρόλο του αρχηγού και ηγέτη της ομάδας, ενώ Ντε Γιόνγκ και Ντεπάι τον πλαισιώνουν επάξια.

εθνική ολλανδίας

Ήρθε άραγε η ώρα της Ολλανδίας να αποδείξει ότι το ταβάνι της δεν είναι τα προημιτελικά; Ο όμιλος, πάντως, την βοηθάει…

 Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Τερματοφύλακες: Τζάστιν Μπίλοου, Άντριες Νόπερτ, Ρέμκο Πάσφιρ

Αμυντικοί: Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, Νέιθαν Ακέ, Ντάλεϊ Μπλιντ, Γιούριεν Τίμπερ, Ντένζελ Ντάμφρις, Ματάις Ντε Λιχτ, Τάιρελ, Μαλάσια Τζέρεμι Φρίμπονγκ

Μέσοι: Φρένκι Ντε Γιονγκ, Στίβεν Μπέρχαους, Τεν Κόπμαϊνερς, Κόντι Γκάκπο, Μάρτεν Ντε Ρον, Κένεθ Τέιλορ, Τσάβι Σίμονς

Επιθετικοί: Μέμφις Ντεπάι, Στίβεν Μπέρχβαϊν, Βίνσεντ Γιάνσεν, Νόα Λανγκ, Βουτ Βέγκχορστ

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς