15.6 C
Athens

Μουντιάλ Κατάρ: Για πρώτη φορά τρεις γυναίκες ρέφερι στην τελική φάση της διοργάνωσης

Μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες, που θα συναντήσουν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι, στο Μουντιάλ του Κατάρ, είναι η -για πρώτη φορά- παρουσία τριών γυναικών διαιτητών.

Πρόκειται για την Γαλλίδα, Στεφανί Φραπάρ, την Σαλίμα Μουκανσάγκα από την Ρουάντα και την Γιοσίμι Γιαμασίτα από την Ιαπωνία, ενώ ως βοηθοί διαιτητή, θα «σφυρίξουν» η Βραζιλιάνα, Νέουζα Μπακ, η Μεξικανή, Κάρεν Ντρίας Μεδίνα και η Αμερικανίδα Κάθριν Νέσμπιτ.

«Εδώ και αρκετά χρόνια, βιώνουν παραστάσεις υψηλού επιπέδου», σχολίασε σχετικά, ο Ιταλος θρύλος της παγκόσμιας διαιτησίας, Πιερλουίτζι Κολίνα, ο οποίος σήμερα, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτητών της FIFA.

Για την Φραπάρ, αυτή η επιλογή, είναι η λογική συνέχεια μιας εξελικτικής καριέρας σε κορυφαίο επίπεδο. Πρώτη γυναίκα διαιτητής στην δεύτερη κατηγορία Γαλλίας (2014), στην Ligue 1 ανδρών (2019), στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (Αύγουστος 2019), στο Champions League (Δεκέμβριος 2020) και στον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας (2022), η Φραπάρ, είναι πλέον, καλά εδραιωμένη στο γαλλικό και διεθνές επίπεδο του ποδοσφαίρου.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς