16.2 C
Athens

Ο Νίκι Λάουντα προσπάθησε να πάρει τον Φερστάπεν στη Mercedes

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά του στη Formula 1 και έχει ήδη γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του αθλήματος. Ο σύμβουλος της Red Bull και υπεύθυνος της ακαδημίας νέων οδηγών της, Χέλμουτ Μάρκο, μίλησε για το πως «έκλεψε» τον Ολλανδό πιλότο από τη Mercedes και τον Νίκι Λάουντα.

Η Mercedes είχε στα ραντάρ της τον Μαξ Φερστάπεν από όταν αγωνιζόταν στη Formula 3 το 2014. Ο Νίκι Λάουντα είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσπάθησε να πάρει στην ομάδα του τον νεαρό τότε Ολλανδό πιλότο.

Η Red Bull, όμως, δεν έμεινε αμέτοχη. Η αυστριακή εταιρία έκλεψε τον Φερστάπεν την τελευταία στιγμή και πλέον είναι ο κορυφαίος πιλότος στη Formula 1.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χέλμουτ Μάρκο:

«Η πίστα εναλλάσσονταν διαρκώς μεταξύ στεγνής και βρεγμένης” εξιστορεί στο γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport ο σύμβουλος της Red Bull και υπεύθυνος της ακαδημίας νέων οδηγών της, Χέλμουτ Μάρκο. “Έριχνε διαρκώς γύρους στους άλλους. Ήταν δύο δευτερόλεπτα ταχύτερος στο γύρο από τον καθέναν. Εκεί που άλλοι φρέναραν, εκείνος ανέβαζε μια ταχύτητα ακόμα.

Μιλήσαμε στους Φερστάπεν αλλά τότε ο Γκέρχαρντ Μπέργκερ τράβηξε την προσοχή του Λάουντα για λογαριασμό της Mercedes. Ο Νίκι αμέσως κινητοποιήθηκε. Στη συνέχεια, του κάναμε μια προσφορά απευθείας στον αγώνα (της F3) στο Σπίλμπεργκ, και του είπαμε ότι θα πρέπει να λάβει την απόφασή του γρήγορα.

Ο Κβίατ ήταν ταχύτερος του Ρικιάρντο στην πρώτη του χρονιά με τη Red Bull, το 2015. Τη δεύτερη χρονιά, από την πρώτη μέρα των δοκιμών, του σφηνώθηκε η ιδέα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα φρένα. Αρχικά έχασε μέρος της ταχύτητάς του, μετά είχε ατυχήματα. Ξαφνικά ένιωθες την ανασφάλεια. Έπρεπε να αντιδράσουμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς