16.2 C
Athens

Λειψία και Ζάλτσμπουργκ έσπασαν το ρόδι στο φετινό Champions League (vid)

Η Λειψία έκανε σεφτέ στον 6ο όμιλο του Champions League πανηγυρίζοντας τη νίκη με 3-1 κόντρα στη Σέλτικ στη Red Bull Arena. Οι Ταύροι δυσκολεύτηκαν κόντρα στην ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου αλλά πήραν τη νίκη που δικαιούνταν βάσει της εικόνας τους στο δεύτερο μέρος: μια νίκη που επισκιάστηκε από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Γκουλάτσι στο γόνατο.

Οι Ταύροι προηγήθηκαν με τον Ενκουνκού στην κόντρα στο 27′, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν (έστω και καθυστερημένα βάσει της εικόνας τους) στο 47′ μετά το κλέψιμο του Χατάτε που έφερε τον Φουρουχάσι σε θέση βολής. Ο Ιάπωνας προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ και το έδωσε στον Ζότα που πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-1.

Ο Σομποσλάι ανέβασε την απόδοσή του μετά το 1-1, είχε ακυρωθέν γκολ και δοκάρι αλλά φρόντισε να φτιάξει το γκολ του Αντρέ Σίλβα που σκόραρε δις για το τελικό 3-1.

Για τον 5ο όμιλο η Ζάλτσμπουργκ πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 1-0 κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και έφτασε τους πέντε βαθμούς.

Οι Αυστριακοί ήταν ανώτεροι και δικαιώθηκαν στο 71ο λεπτό όταν από τη βαθιά μπαλιά του Σάιβαλντ ο Μοχαράμι γκρέμισε τον Ούλμερ εντός περιοχής. Ο Οκαφόρ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έγραψε το 1-0 με το τρίτο του γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

Ζάλτσμπουργκ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0 (71′ πεν. Οκαφόρ)

 

Τσέλσι – Μίλαν (22:00)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ

Λειψία – Σέλτικ 3-1 (27′ Ενκουνκού, 64′, 77′ Αντρέ Σίλβα / 47′ Ζότα)

 

Ρεάλ Μαδρίτης – Σαχτάρ Ντόνετσκ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς